A Star Wars 8 - Az Utolsó Jedik a Birodalom Visszavág remake-je?
Én így vettem észre - kb. 5 tucat pontban másolták az 5. epizód dramaturgiai elemeit. (Nem önmagában a Star Wars univerzum elemeire, mint a setting-re célzok, hanem a történetvezetés és a jelenetek szerkezetére.
Egy hosszú listában össze is szedtem ezeket: [link]
Utolsó: azért rajongó és rajongó közt is van különbség. Én gyerekkorom óta nagy fan vagyok, a kedvenc univerzumom volt mindig is a Star Wars, és én az új filmet is imádtam, legyűgözött az új karaktereivel, az újszerű megoldásaival, imádtam Snokeot, az őreit, a Porgokat, a visszatérő Yodát, Luke történetét, Rey fejlődését, meg úgy az egészet. Tetszett hogy mertek újítani, közben pedig hűek maradtak az eredeti alapokhoz. Nem volt hibátlan, a kaszinóbolygós rész szerintem is full gáz volt, meg Poe poénkodása is elég erőltetett volt az elején, mint ahogy a Roseos szál is, de a többi, a fő szálak és a cselekmény, a karakterek nagyobbik fele nagyon tetszett.
Szóval nem összemosni a habzó szájú gyűlölködőkkel, akik nagyítóval keresik a hibát mindenben, és notesszel ülnek be a vetítésre, amit tele is írnak. Ha újítás van az a bajuk, ha másolnak az a bajuk, ha akció van akkor az szerintük rossz, ha humor van az gáz, ha látványos akkor CGI-orgia, ha nő van a főszerepben akkor az már feminizmus. Na én nem tartozok közéjük. Szóval a SW ellenségei nem maguk a rajongók, hanem a rajongók egy elégedetlen csoportja. :)
Az új részeket csak azok képtelenek elfogadni, akik számára az eredeti trilógia szent és sérthetetlen...
Pedig, ha nagyítóval és notesszel a kézben néznék végig azokat a filmeket is, akkor azt hiszem azokat is habzó szájjal gyűlölnék :)
Mindenben lehet temérdek hibát találni, az eredeti trilógiában is, de még az agyon ajnározott Old Republicban is :)
#11 Természetesen nem akartalak megbántani téged, és tudom hogy a rajongók csupán egy csoportja ilyen.
#12 Az meg nagyon érdekes, hogy a megveszekedett OT-hívők olyan dolgok miatt kritizálják az új részeket, amik a klasszikus trilógiában is megtalálhatóak voltak, csak azoknak elnézik, mivel azon nőttek fel.
Pl. írják hogy Snoke karakteréről semmit sem tudunk, miközben az eredeti trilógia során az Uralkodóról is csupán annyit tudtunk meg hogy ő az uralkodó és nagyon gonosz.
De Darth Vader esetében sem volt sokkal jobb a helyzet, róla is csak annyit tudtunk azokban a részekben hogy ő Luke és Leia apja és régen jedi volt, de azóta meg sith lett. Vagy még sith se, mivel az eredeti trilógiában egyszer mondták ki a sith kifejezést. Kylo Ren esetében viszont már most többet tudunk, mint régen a "kiválasztottról".
mondjuk én eleve nem értem,hogy miért a régi trilógiához hasonlítjátok?
70es-80as években készült filmek.
én nem is láttam már őket vagy 8-10 éve.
legfeljebb a jedi végén sidious ami nagyon ütős ahogy genyózik.
és szerintem az új film viszonyítási alapjának az előzmény trilógiát kellene venni,mert éppen ez a baj az újjal hogy a régi hibáit hozza,vagyis az előzmény trilógia után mutat komoly visszalépést.
pl a régi számomra egyik legnagyobb hibája,hogy luke vívó edzések nélkül megtanul vívni.
az előzmény trilógiában erre már figyeltek és ha a konkrét vívó edzések bemutatása ki is marad,de kiderül,hogy a jedi képzés 10-20 éves folyamat és a vívó edzés is a része.
a darth bane első részében meg egyenesen vívó szakemberek bevonását is kérte az író,hogy kiemelje és bemutassa a vívó edzéseket és stratégiákat.
erre hol vagyunk megint?
vissza ugyanoda,hogy rey a semmiből megtanul vívni,meg legyőz olyanokat akik 20 éve vívnak és edzenek.
szintén a darth bane könyvben van erre egy nagyon jó példa,amikor a jedi egy olyan ellenféllel kerül szembe,aki ugyan nem erőérzékeny,de gyerekkorától kezdve képzik a közelharca,a késharcra.
és a képzettségének és a rutinjának köszönhetően olyan szintű nyomás alá képes helyezni a jedit harc közben,hogy annak egész egyszerűen nincsen ideje meríteni az erőből,mert arra vagy csak ideje,hogy védekezzen és le is győzik e miatt.
részben ezért rettentően naiv dolog ez a semmiből hatékony harcossá válás hiba,mert nincsen semmilyen íve,semmilyen alapja ennek.
a majdnem azért nem kicsit erős túlzás.
mert még akinek nem is a kedvence pár szitu belőle az is látta már vagy 30x/rész.
míg a mostani 7-8 tényleg csak 1x nézős kivitel.
"vissza ugyanoda,hogy rey a semmiből megtanul vívni"
De Rey nem a semmiből tanult meg vívni... 19 évig a túlélésért küzdött a Jakkun, embertelen körülmények között. A botjával tökélyre fejlesztette a vívótudását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!