Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért kell a filmeket újraszin...

Miért kell a filmeket újraszinkronizálni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 18:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
24%
nem kell
2010. jún. 3. 18:49
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Valóban nem kell. Amikor mégis emellett döntenek, minden bizonnyal okkal teszik. Elképzelhető, hogy az előző szinkronizált verzióban hibák észlelhetőek, vagy minőségi okok miatt érdemes a procedúrát újra végrehajtani, vagy egyéb tényezők játszanak szerepet. Szerintem ez néha szükséges lehet, mint egy könyv esetében az újraköttetés, vagy egy kép esetében a renoválás. Amúgy konkrétan melyik filmre/filmekre célzol?
2010. jún. 3. 19:10
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy tudom, hogy:

Ha régi szinkronról van szó akkor azok a mai 5.1-es igényeknek nem felelnek meg és átalakítgatások helyett egyszerűbb újraszinkronizálni.

2010. jún. 3. 19:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyébként ezen a fórumon sokat beszélgetnek erről a témáról ha érdekel: [link]
2010. jún. 3. 19:45
 5/13 anonim ***** válasza:
egyáltalán minek kell szinkronizálni?:D
2010. jún. 3. 20:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Én a férjem védelmében című sorozatról halottam, h ott a TV2 újra szinkronizálta, mert nem tetszett nekik, h a főszereplő hangja nem az, amit már megszoktak a nézők, mert egyébként a Hallmark is adja és ott tényleg úgymond nem Carol nővér hangján szólal meg! Gondolom emiatt döntöttem emellett! Bár ez még az újságban is benne volt, mert ez a TV2-nek ha jól emlékszem a számokra 250 ezer forintjába került!
2010. jún. 3. 21:41
 7/13 anonim ***** válasza:
Ennek én sem örülök,mert pl. a Dirty Dancing-et ronggyá néztem régen videókazin és most DVD-n tök szar lett a szinkron.Ez azért van,mert ugye a régi filmeket most kihozzák az új kor szellemében DVD-n ezért a hangot digitalizálni kell,de mivel azok a szinkronszínészek már nagyrészt alulról szagolják,vagy nem vállalják,ezért mások szinkronizálják újra,plussz még meg kell felelni a mostani kategória-karikáknak is,ezért sokszor a szöveg is át van monyákolva.
2010. jún. 3. 23:25
 8/13 anonim ***** válasza:
kelleni nem kell, de újraszokták, részben az 5.1es hang miatt, részben mert lejár a jogdíj. a régi filmekről ahogy leperegnek aztán esetleg egy más kiadó vagy tévécsatorna újra megveszi és ekkor esetleg készíthet neki új szinkront. képzeljétek el, ha a die hard-ot eredeti szinkronnal adnék a tv-ben... nem kapná meg a főműsoridőt, de szerintem még a 16os besorolást sem
2010. jún. 3. 23:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a filmek és a tévék szinkronjait, mert az két külön dolog: új szinkront akkor csinálnak filmekhez, ha technikailag már nem vállalható a minősége az eredeti hangkópiának, ha egyszerűen már nincs meg, vagy jogi problémák miatt inkább megéri újra felvenni a szinkront. Így történt ez a Vissza a jövőbe és az Indiana Jones-DVD-k esetében is, amelyeken nem az eredeti szinkron van.

A Robotzsarura is új szinkron került, bár az inkább minőségbeli meggondolások miatt, gondolom, az eredeti szinkron már nem volt hozzáférhető.

Ugyanakkor fura, hogy az Űrgolyhók esetén az eredeti szinkront használták, ráadásul azt fel is keverték 5.1-re a bluray miatt.

Ami meg a tévéket illeti, ott sok esetben azért is készül új szinkron, hogy szalonképes legyen a magyar szöveg. Pl. ezért lett újraszinkronizálva a Beverly Hills-i zsaru és a Harlemi éjszakák is. Magyarán szólva kiszedték belőle az összes csúnya beszédet, nehogy a tévéket ezért is baszogassa az ORTT. A néző meg le van szarva...

Ráadásul ebben az esetben jogdíjat sem kell fizetni a régi szinkronért, hiszen új készül...

2010. jún. 3. 23:46
 10/13 szmarci8 válasza:
én nagyon nem örülök ennek. Piedone Hong Kongbant meghallgattam Bujtor hangjával szarrá röhögtem magam. Aztán meghallgattam Kránitzéval is de még csak el se mosolyodtam rajta.
2012. márc. 25. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!