Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Más is kicsit csalódott az...

Más is kicsit csalódott az emberiségben, miután látta a Star Wars - The Last Jedi-t?

Figyelt kérdés
Az érzelmi kirohanásokat ide kérem:

2017. dec. 20. 18:36
1 2
 11/20 Hirundo válasza:
100%

"

A 7 és a 8.dik rész egy kalap szar megmondom miért:

1.Nincs rendesen összerakva a történet, eléggé zavaros minden.

2.Rettentően idegesitőek a kis élőlények Chewbacca mellett.

3.Disney által eszméletlenül szánalmas és filmhúzós poénok vannak benne (10 éves gyerekek tudnak rajtuk röhögni de más nem)"

Csak abba gondolj bele, hogy a Disney szó kivételével ez szóról szóra igaz az eredeti trilógiára is!

Ha nem tetszett a film, hát nem tetszett. De hogy nekiállsz itt hisztizni az új részek miatt, mindezt olyan indokokkal amik alapján az új részek pontosan ugyanolyanok, mint a régiek, hát...

2017. dec. 22. 04:37
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

A kérdésre válaszolva, igen, én is.

Úgy gondolom, hogy a Star Wars aktuális részei valamennyire tükrözik a nyugati civilizáció állapotát, éppen úgy, mint a NASA aktuális projektjei, vagy a Metropolitain Múzeum nagy modern kiállításai. Magyarán egy kor lenyomatai. Évtizedek múlva, ha arról beszélünk, milyen volt a 2010-es évek, akkor ezekre hivatkozunk.

Úgy gondolom, hogy a The Last Jedi egy totál bukás. Még a műfaj alapvető követelményeinek sem felel meg, és képmutató módon úgy tesz, mintha ez valami hatalmas újítás lenne, amit ráadásul mindenkinek ünnepelnie is kellene. Hát nem. Semmit nem tesz hozzá a filmélményhez, hogy a régi hősöket úgy állítja be a film, hogy azok nem is hősök, hanem gyarló emberek.

Semmit nem tesz hozzá a filmhez az, ha jelentéktelen mellékszereplőket helyezünk majdnem főszerepbe, és dobunk bele értelmetlen mellék-küldetésekbe.

Semmit nem tesz hozzá az önmagában a filmhez, ha több a női és kisebbségi szereplő, mert a korszellem ezt kívánja.

Semmit nem tesz hozzá a filmhez, ha szájbarágósan relativizáljuk a jó és a rossz közti különbséget, vagy elítéljük a fegyverkereskedelmet, az állatkínzást (!) és a rabszolgatartást, mert a korszellem ezt kívánja.

Semmit nem tesz hozzá a filmélményhez, ha nemcsak a mellékszereplők, de a főszereplők is bemondanak viccesnek szánt egysorosakat, amikben néha saját magukat, és a film blőd gyengeségeit figurázzák ki. Olyan, mintha direkt röhögnének a hülye nézőn, aki beszopta, hogy valami jó élményt kap a pénzéért, miközben csak egy gusztustalan multicég cinikus tulajdonosait hízlalja.

Az volt az érzésem, hogy a rendezőnek fogalma sem volt, hogy mit akart, és belefásult a Disney merev stúdiórendszerébe, ami megöli a kreativitást. A kaszinós jelenetet, amiben végül törnek-zúznak a pöffeszkedő szmokingos (!) újgazdagok közt, szerintem annak szánta a rendező, hogy legszívesebben így számolna le Hollywood-dal.

Soha nem hittem volna, hogy egy Star Wars film egyszerre tud unalmas, röhejes és bosszantó lenni. Gratulálok a rendezőnek, sikerült.

2017. dec. 22. 10:02
 13/20 anonim ***** válasza:

"Még a műfaj alapvető követelményeinek sem felel meg"

Ugyan miért nem?

"képmutató módon úgy tesz, mintha ez valami hatalmas újítás lenne"

Mert tényleg az, újszerű SW-film, olyan, amilyet eddig nem láthattunk.

"Semmit nem tesz hozzá a filmélményhez, hogy a régi hősöket úgy állítja be a film, hogy azok nem is hősök, hanem gyarló emberek."

A világ nem fekete-fehér, ezt remekül bemutatja a film is.

"Semmit nem tesz hozzá a filmhez az, ha jelentéktelen mellékszereplőket helyezünk majdnem főszerepbe, és dobunk bele értelmetlen mellék-küldetésekbe."

Finn-ék küldetése nem volt értelmetlen, csak éppen nem járt sikerrel. Ez van, a való életben sem sikerül mindig minden, kell a kudarc is. A kudarc a legjobb lecke, mondta Yoda.

"Semmit nem tesz hozzá az önmagában a filmhez, ha több a női és kisebbségi szereplő, mert a korszellem ezt kívánja."

Nem a korszellem kívánja azt, hogy több legyen a női szereplő. Régen a férfi szereplők voltak túlsúlyban a SW-ban, most ezt kompenzálják. (Viszont azt gondolom, hogy Kathleen Kennedy tényleg femináci...)

"Semmit nem tesz hozzá a filmhez, ha szájbarágósan relativizáljuk a jó és a rossz közti különbséget, vagy elítéljük a fegyverkereskedelmet, az állatkínzást (!) és a rabszolgatartást, mert a korszellem ezt kívánja."

Az hogy te nem ítéled el ezeket, az csak azt jelenti, hogy a te fejedben van probléma. Egyébként a film pont azt mutatja be, hogy nem olyan egyszerű az egész, hogy vannak a jók, és a rosszak. Erre pont DJ világít rá Finn-éknek.

"A kaszinós jelenetet, amiben végül törnek-zúznak a pöffeszkedő szmokingos (!) újgazdagok közt, szerintem annak szánta a rendező, hogy legszívesebben így számolna le Hollywood-dal."

Ez a film történetesen szembement a legtöbb Hollywood-i klisével, csak mondom. Nyisd ki a szemed

2017. dec. 22. 12:31
 14/20 anonim ***** válasza:
81%

#13/13-nak

Ugyan miért nem felel meg a műfaj alapvető követelményeinek? Pl. azért, mert túl sok a felesleges szereplő, és a felesleges cselekményszál. Nem véletlen, hogy hullanak, mint a legyek. Ackbar admirálist kinyírják off-screen? Mi ez már? De a macskafejű versenylovak kiszabadulnak, hurrá!

"újszerű SW-film, olyan, amilyet eddig nem láthattunk." Leszámítva, hogy újraforgatták a Birodalom visszavág-ot és a Jedi visszatér-t. Attól, mert egy szereplőnek lila és hullámos a haja, és nem vörös és egyenes, attól az még Mon Monthma. Attól, mert só van egy bolygón, és nem jég, attól az még a Hoth. Luke alakítja Yoda szerepét, Poe és DJ Han Solo-t, plusz DJ még Lando-t is. Nulla eredetiség.

"A világ nem fekete-fehér, ezt remekül bemutatja a film is." De ezt nem úgy kell ábrázolni, hogy Leia, aki anno a legtökösebb csaj volt, most csak impotensen mered magad elé, miközben széthullik az egész Ellenállás, Luke-ról meg kiderül, hogy az alvó unokaaöccsét akarta fénykarddal legyakni, mert látott benne sötét gondolatokat. DJ baromi jó karakter lett volna, de a semmiből jött és huss, vége lett a szerepének.

"Finn-ék küldetése nem volt értelmetlen, csak éppen nem járt sikerrel." Ilyen erővel mindennek van értelme, mert kitölti a játékidőt. Persze hogy kellenek a kudarcok is, de ezt ne úgy oldják meg, hogy két szereplő kiugrik, mint egy város széli plázába, aztán vissza, és ott folytatódik minden ahol abbamaradt.

"Az hogy te nem ítéled el ezeket, az csak azt jelenti, hogy a te fejedben van probléma." Természetesen elítélem, de hogy kerülnek bele ezek a filmbe, ha egyszer semmivel nem viszik előre a cselekményt? Csak ezért, hogy legyenek?

Nem az a bajom, hogy szembement a klisékkel, általában imádni szoktam, az a baj, hogy bénán csinálta.

Az eredeti Csillagok háborúja is azért lett kultuszfilm, mert az elkészült pocsék alapanyagot egy 3 tagú stáb radikálisan újravágta, és felcseréltek jeleneteket, kidobtak csomó mindent, más dolgokat meg beleírtak. Pl. azt is, hogy a Halálcsillag elpusztítja az Alderaan-t. Anélkül nem lett volna elég súlya a drámának.

Ennek a filmnek is ez hiányzott.

2017. dec. 22. 13:22
 15/20 A kérdező kommentje:

Ha már konkrétumok...

- Snoke halála egy rossz vicc volt. Így elpazarolni fő gonoszt, egyszerűen bűn.

- Már az előző részre is igaz volt, hogy a szereplők ereje nem konzisztens. Rey és Kylo is mindig épp olyan erős, vagy gyenge, ami betömi a sztori hülyeségeit.

- Luke-ot totál kiherélték azzal, hogy ennyire gyávának állítják be, köze nincs a régi karakterhez. https://www.youtube.com/watch?v=EIY-PsHrj9A

- Az utolsó csatajelenetnél, amikor Luke kisétál, fizikailag is ott kellett volna lennie... aztán jöhetett volna mondjuk Maz Kanata meglepetés szerűen valami kalóz járgánnyal, mint felmentő sereg, és elagyabugyálják a lépegetőket... Ennyike. Aztán Luke, értelmes, valódi harcban elesik, hogy a többiek megmenekülhessenek. Mennyivel tízmilliószor jobb üzenete lett volna, mint ennek a megúszós és gyáva force projection dolognak.

- Leia-t vagy háromszor lett volna lehetőség elegánsan kiírni a sztoriból, de nem tették meg. Az űrsétás rész nevetséges volt. Ott kellett volna meghalnia, vagy még inkább az egyik shuttle-ben. Ha mondjuk lila hajú csaj feladta volna a magát amikor már csak egyedül van a hajón, és csatlakozott volna a Firts Orderhez az egy érdekes fordulat lett volna.

- Az egyetlen dolog, ami igazán jól működött az új szereplőkkel, az Rey és Kylo kapcsolata... de abba is belerondítottak azzal, hogy csak Snoke csinálta.

- Rey eredet története elő volt készítve, de végül semmit nem kezdtek vele. Annyira féltek betenni egy kis Lucas féle midikloriános sztorit, hogy inkább a full gyenge "nem számít ki vagy, bárkiből lehet bármi" maszlagot nyomatják, ami se nem eredeti se nem érdekes.

- A Finn féle állatmentő akció a sztori szempontjából teljesen kihagyható lett volna. Vizuálisan nem volt rossz és pörgős volt... de minek? És mi lett az eredeti code breakerrel?

- Mi van a knights of ren-el, maz kanata-val? Ki volt egyáltalán Snoke?

- Mennyire király lett volna, ha mondjuk Rey és Kylo együtt kitervelik Snoke megölését, és Rey megígéri Kylonak, hogy utána együtt uralják majd a galaxist... Ezt a néző is elhiszi. Aztán ketten kitervelnek egy rendes gyilkosságot. Belenéznek pár sith tanításba, onnan megtanulják hogyan kell force projection-t vagy egyéb eddig nem látott trükköt használni. (Ha már mindenáron új képességeket akarunk behozni a filmbe. ) Megölik Snoke-ot, majd Rey lelép az eredetileg a nyomkövető leállítására küldött csapattal... mert amúgy mégse tervez a First Order hercegnője lenni.

Ezeket csak példának írtam, hogy szinte bárki ki tud értelmesebb történetet találni, aki kicsit is figyelembe veszi a szereplők viszonyát, motivációit, a Star Wars univerzum sajátosságait. Egyébként ha Rey kicsit "átáll" aztán vissza, az új színt vitt volna a történetbe. Onnantól már lehetne mondani, hogy a jediknek vége és nincs tisztán jó és rossz.. vagy ilyesmi. Na lehet reagálni :D

2017. dec. 22. 13:51
 16/20 Captain Logic ***** válasza:

Luke egyszerűen nem lehetett ott a csatánál, hiszen nem volt hajója… Különben is, mit csinálhatott volna? Ahogy kiment, azonnal szét szedték, ez lett volna akkor is, ha ott van, aztán annyit az időről, amit nyerhetett volna az ellenállasnak. A másik meg, hogy ne felejtsd el, ez egy trilógia. Csak egyben van értelme, és amíg nem láttad mindet, nincs értelme a sztorit fikázni. Amúgy az megvan, hogy az eredeti trilógiában sem derül ki, hogy pontosan ki az uralkodó? Most meg csak a második filmnél vagyunk (jópár év kihagyás után). Azt meg ne mondja már nekem egy Star Wars rajongó se, hogy nem hugyálta össze magát, amikor a lila hajú fénysebességgel belement Snoke hajójába… Finn szála most fölöslegesre alakult… Vagy nem? Mi van azzal a kissráccal a végén? Ki tudja, mi lesz belőle… Szerintem mérföldekkel jobb film lett, mint a hetes, de olyan szintü Disney-hate van (gondolom mindenkinél betett a terjeszkedése), hogy az elképesztő… Amúgy ne mond már, hogy a Porgok idegesítőbbek (a kb másfél percükkel), mint Jar Jar, vagy az ewokok… Hogy Leia miért maradt életben, azt nem tudom. Arra tippelek, hogy az ellenállás felélesztése miatt szükség lesz rá, de gondolom hamar meghal, és itt kap majd nagyobb szerepet Poe vagy Finn. Várjuk már meg az utolsó filmet, hátha kihoznak belőle valami jót!

Kellemes Karácsonyt!

2017. dec. 22. 14:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Teljesen pozitív hangulattal ültem be a filmre, semmi Disney utálat nem volt bennem. Az előző rész után pont így voltam, hogy oké, ez eddig kicsit fura, de még bármi lehet... hát, most már szerintem ebből nagyon kevés jó sülhet ki. Az összes nagy lehetőséget elpuskázták a szerintem, de ne legyen igazam. :D

Meg lehetett volna oldani, hogy Luke ott legyen és azt is, hogy értelmes halála legyen.

Ja a fiú a végén... :D

[link]

A Porgok cukik, meg a legtöbb poénon is nevettem. Az uralkodó halálába azért több dráma volt... Snoke csak szimplán wtf.

2017. dec. 22. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Nyilván rohadt nagy meló egy rendes űreposzt megcsinálni, ami tök mindegy, hogy a trilógiának a középső, nyitó, vagy záródarabja. A Rogue One nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy az utolsó negyedéig nem úgy tűnt, mintha jó lenne a film. De az utolsó 10 perc tökéletesen feledtette az összes hibát, laposságot meg hiányosságot. Amikor Ackbar admirális elbúcsúzik a már halálraítélt szereplőktől, az nagyon ott volt. Erre most úgy nyírják ki Ackbart, mintha egy utolsó mellékszereplő volna.

A The Last Jedi-nek is vannak erényei, de a végén az összkép nekem siralmas volt. Egyszerre volt unalmas és kapkodó, túlérzelmes és cinikus, vadul újítani akaró és gyáván az eredeti trilógiát koppintó, ezeket rossz arányérzékkel vegyítve.

Mark Hamill elárulta egy interjúban, hogy az először úgy volt, hogy amikor a 7-ik végén Rey ráakad a szigeten, akkor majd lebegni fog mellette egy szikla.

Ez azt jelentette volna, hogy Like jelenlététől teljesen átjárja az Erő a szigetet, ami egy teljesen más folytatást ígért volna. Helyette kaptunk ülő gnómot lefejő és becumizó Luke-ot nagyjából. A legvégén a Luke-hologram így teljesen hiteltelen volt. Még az egykor idegesítően mindentudó karakterű C-3PO-t is agyonvágták azzal, hogy beközli, hogy nincs hátsó kijárat, aztán kimenekülnek a hátsó kijáraton.

2017. dec. 22. 15:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Hülye marhák sosem tanulják meg a leckét? én már a "star wars 7" előzeteséből láttam hogy pocsék szar disney lesz de nem meg is nézik meg a rúzs szart is meg az utolsó jedit is. Nézzétek csak meg a 9-et is még mindig nem fogtátok fel hogy vége ? Star warsnak 6 része van minden más disney! Ja de legalább Luke meghal remélem nem tér visszal
2017. dec. 23. 10:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Számomra hihetetlen, hogy mindenki a porgokon van kiakadva, nem pedig a vasallós jeleneten... én ott voltam kész...

Na meg mikor Luke strandoló lógechit ivott...

Na meg az utolsó jelenetben az erőhasználó söprögető kisfiú szentimentális tekintete... épp csak a nagy fekete egérfülek hiányoztak...

2017. dec. 23. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!