Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Akiknek nem tetszett a Star...

Hirundo kérdése:

Akiknek nem tetszett a Star Wars VIII, megindokolnátok, miért?

Figyelt kérdés
Azért gondoltam külön kiírni erről egy kérdést, mert az eddigi véleménykérdések alatt rengeteg kommentelőtől láttam tömören csak pocskondiázni a filmet (a Disney tönkretette a Star Wars-t, egy kalap trágya, meg szégyen a Star Warsra nézve és hasonló megnyilvánulások), de igazából tényleges érvet nem igazán láttam, mitől is lett volna olyan rossz az új epizód.

2017. dec. 17. 19:29
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

"Amúgy, én azt gondolom, hogy ez eddig a legjobb Star Wars film"

Hát, szvsz az azért túlzás hogy legjobb, bár örülök ha van akinek ennyire tetszett :D

Számomra a top még mindig a Birodalom visszavág, de az Utolsó jedik is dobogó esélyes.

Abszolút egyetértek!

"Itt meg alapból úgy indultak neki hogy meg sem próbálják elmesélni. "

Neked tényleg nem esett le, hogy az előzmény széria évtizedekkel az eredeti trilógia után készült?

"Komplex történetet nem képes megérteni mint a star wars 8."

Már ne haragudj, de a válaszaidból tényleg ez jött le. Minden válaszodban csak a kákán kerested a csomót, és ezt is annyira felületesen. Pláne ha összevetjük az írásképedből következő igénytelenséggel, ennyiből elég gyanús hogy az a baj, hogy nem értetted a filmet, mert főleg nem is akartad érteni. Neked elég volt, hogy mehetsz a birka tömeggel aki fújol mindenre, mert új. Mert ez így egyszerűbb, mint tényleg érteni és élvezni egy filmet...

2017. dec. 19. 15:52
 22/31 anonim válasza:
84%
Tegyük fel fordítva a kérdést. Mit adott hozzá az új film a Star Wars univerzumhoz? Vannak az űrlények, a pingvin, a bika, meg a fehér róka a végén, mindhárom felejthető. De mi mást adott hozzá? Vannak a végén az ócskavas siklók, amik felverik a vörös homokot, de képtelenek eljutni az ágyúig, úgyhogy az egész értelmetlen. Még csak ki sem lőnek semmit, csak közölük lövik ki minden másodikat. A Sólyom az egyetlen, ami kilő néhány vadászgépet. Mindenesetre arra jó volt, hogy vörösre fessék a plakátjaikat, egy értelmetlen ütközet kedvéért. Még csak új legókat sem tudnak majd csinálni ez alapján. Rey: csak úgy besétál az első rend központjába, ahogy Luke is tette Vader esetében, de Vader Luke apja volt, Rey meg beszélt 10 percet Kylo Rennel az erőn keresztül és már ment is. Normális? Az első csata óta, amit Poe, Finn és a kínai csaj csinál szintén értelmetlen, nem viszik előre a cselekményt, sőt miattuk kezdik el lőni a menekülő szállíóhajókat. Az a Ben Torro alkoholista benyomást keltó fickó szintén felejthető. Snokeról annyi jön át, hogy nagyon okosnak képzeli magát, aztán egyszercsak kettévágják meglepetésszerűen, de neki sincs semmi karaktere. Kylo Ren? Mérgében veri a berendezést az egész film alatt, de annyi esze nincs, hogy rajöjjön, hogy Luke csak egy hologram a végén. Beszarás, amikor az összes birodalmi lépegető lövi Lukeot 2 percig, aztán a végén már Hux mondja, hogy elég már, mit gondol, meghalt. Na az a leg röhejesebb rész, meg amikor Kylo meglepődik, hogy Luke csak egy hologram, az ellenállók meg elszöktek. Az ellenállók SEMMIT nem tudnak elérni, csak annak köszönhetik a menelülést, hogy Kylo hülye. És végül hány ellenálló menekült el? Max 20 szerintem, a droidokat is beszámítva és elejtik az ők a szikra szöveget, meg próbálják a vereségüket győzelemként beállítani, de ki találta ki ezt a szikrás hülyeséget, valami költő? A lila hajú nő egész jó karakter volt, kár érte. És Rey hogy jön el az első rendtől? Lazán, minden probléma nélkül, szabad a ki-bejárás. Nem is mutatják, tiszta ügy. Idézetek? Milyen idézet lesz ebből a filmből? A prequelek nagyságrendekkel jobbak az új filmeknél, azok sok új dolgot adtak hozzá a Star warshoz, gunganek, kereskedelmi szövetség, sithek, köztársaság, jedik, fejvadászok, klónok, polgárháború, Yoda idézetek. A fénykard párbajok is sokkal jobbak voltak, de még az űrcsaták is. De ez a film mit adott hozzá?
2017. dec. 20. 19:13
 23/31 anonim ***** válasza:
84%

Látom a kérdezőt nem érdekli mások véleménye, csak a sajátja, illetve, ami azonos azzal.

Szerintem nem lett rossz, az előzmény trilógia részeinél határozottan jobb volt. A IV. V. VI. résznek viszont nyomába se ér.

Ami szerintem(!) rossz volt:

* a poénkodásnak több fajtája van. Van a finom, csipkedős (Leila és Han beszólások) és a primitív hülyeség. A Star Wars-hoz az előbbi jobban illik, amint az látni lehet. Akkor miért pórbálják Jar Jar és Finn féle rossz comic relief karakterrel lebutítani?

* a mostani főszereplők korántsem lettek/lesznek olyan ikonikusak. Rey nekem tetszik, nem lett rossz, de még nem aknázták ki. Poe nem túl egyedi karakter, de nekem szimpatikus, Han Solo pótlásnak nem elég, de nem is lett rossz. Finn nevetséges. Egyszerűen irritál a jelenléte, nagyon elrontották. A részbe behozott új ázsia szereplő (akinek a nevére sem emlékszem, nem véletlenül) teljesen felesleges volt. Nem volt akkora jelentősége, hogy a film végén kicsit is aggódjak érte. És persze Kylo. Az ő őrlődése amúgy nem lenne rossz, de mintha nem állna teljesen össze. Míg Vader a megtestesült gonosz volt az eredetibe, addig Kylo az emberibb gonosz. Jó frissítés, de még csiszolandó.

* Luke nem volt Luke, a film elején biztosan nem. Az a Luke, akit a korábbi filmekből megismertünk, nem lett volna ilyen sértődékeny idióta Rey-jel. Értem, hogy nyomasztja, ami történt, de szerintem ő pont nem az a karakter, aki hagyja magát.

Ami szerintem jó volt:

* a látvány nekem nagyon tetszett. Látszik, hogy nem kis költsége volt.

* amikor Luke és/vagy Leila szerepelt, azok megható pillanatok tudtak lenni a korábbi történetek ismeretével.

* a zene, mint mindig.

* a lázadásnak vége több oldalát is látni lehet, ami érdekesebbé és átérezhetőbbé teszi.

* ahogyan eddig látszik, Rey-nek nem csináltak olyen háttérsztorit, ami szerint ő kiválaszott, vagy a származása tette ilyenné, vagy ilyesmi. Egyszerűen jókor volt jó helyen.

Nem lett rossz film, de lehetett volna sokkal jobb. Nem örülök neki, hogy a Disney ennyi SW filmet ígért, mert már tényleg csak bőrlehúzásnak érződik.

2017. dec. 20. 19:53
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

a kínai szereplő azért kellett mert a világ fele kínai és így,egy ekkora filmnél a nézők fele is kínai.

de ezt már a zsiványban is meglépték a vak harcművész formával,aki a bottal simán le tudja ütni az ütésálló páncélt viselő rohamosztagosokat.

sőt a kínaiknál az még valami híres színész is,ő játszotta ip man-t.

mondjuk még így is jobb karakter volt,mint ez a béna és tényleg felesleges csaj.

amúgy sajnálta valaki hogy megmurdált?

2017. dec. 20. 20:58
 25/31 A kérdező kommentje:

"Tegyük fel fordítva a kérdést. Mit adott hozzá az új film a Star Wars univerzumhoz?"

Az Erő misztériumát, határait tovább tágította, mint bármelyik korábbi Star Wars film.

További megerősítést kapott az a kép az univerzumról, amit a Zsivány egyes kezdett el, hogy nem minden fekete és fehér a Star Wars világában.

Az előző részben szinte csak mutatóba feltűnt új karakterek nagy része elég látványos karakterfejlődésen ment keresztül.

Snoke testőrségén és az Első rend rohamosztagosain keresztül új, teljesen egyedi fegyverek kerültek bemutatásra.

Új típusú űrhajók és járművek (TIE Silencer, SF-17 heavy bomber, AT-M6, Dreadnought, stb).

Új helyszínek (Crait, Canto Bight)

"Látom a kérdezőt nem érdekli mások véleménye, csak a sajátja, illetve, ami azonos azzal. "

Eleve a vélemény nem érdekel. Érvek érdekelnének. Mi olyan érthetetlen ebben?

" a poénkodásnak több fajtája van. Van a finom, csipkedős (Leila és Han beszólások) és a primitív hülyeség. A Star Wars-hoz az előbbi jobban illik, amint az látni lehet. Akkor miért pórbálják Jar Jar és Finn féle rossz comic relief karakterrel lebutítani? "

Mindegyik részben elsütöttek jó pár ilyen poént. Ne mondd, hogy a C-3PO féle "poén" vonalat igényesebbnek gondolod, mint itt BB-8 vagy a porgok bugyutaságait!

"a mostani főszereplők korántsem lettek/lesznek olyan ikonikusak. Rey nekem tetszik, nem lett rossz, de még nem aknázták ki. Poe nem túl egyedi karakter, de nekem szimpatikus, Han Solo pótlásnak nem elég, de nem is lett rossz. Finn nevetséges. Egyszerűen irritál a jelenléte, nagyon elrontották. A részbe behozott új ázsia szereplő (akinek a nevére sem emlékszem, nem véletlenül) teljesen felesleges volt. Nem volt akkora jelentősége, hogy a film végén kicsit is aggódjak érte. És persze Kylo. Az ő őrlődése amúgy nem lenne rossz, de mintha nem állna teljesen össze. Míg Vader a megtestesült gonosz volt az eredetibe, addig Kylo az emberibb gonosz. Jó frissítés, de még csiszolandó."

Finn se lett volna rossz, elég komoly karakterfejlődésen ment keresztül, főleg az első részhez is viszonyítva. A gond az volt, hogy miután kihozták végre ezt a fejlődést a karakteréből, és meghozta élete döntését, ilyen gagyi módon el is veszik jelentőségét az egész jelenetnek. Na meg a kínai lány monológja a szeretetről, hogy az segít nekik győzni, miközben a háttérben éppen a bajtársaikra olvasztják a bunkert... azt hiszem ez legalább egy olyan ikonikus jelenet lesz, mint Anakin homokos monológja :D

Viszont ez meg nem a Finn karakter hibája.

A többivel nagyjából egyetértek. Kivéve, még Kyloval kapcsolatban annyit, hogy mintha nem állna össze. Na de könyörgöm, ez a karakter lényege! Hogy nem egy már kiforrott gonosz, hanem egy dühös, vívódó, pszichés problémákkal küzdő kamasz, akinek túl nagy hatalom van a kezében.

"Luke nem volt Luke, a film elején biztosan nem. Az a Luke, akit a korábbi filmekből megismertünk, nem lett volna ilyen sértődékeny idióta Rey-jel. Értem, hogy nyomasztja, ami történt, de szerintem ő pont nem az a karakter, aki hagyja magát."

Hát, ez meg megint csak nem érv, hanem vélemény. Meg ez a mi lett volna, ha, tipikus esete. Meg lehetett volna másképp is írni a sztorit, nyilván, de ez nem azt jelenti hogy ez a verzió rossz. Azért mégsem csak egy Yoda féle "jajj, legyőztek, elbujdosok" féle történetről van szó, hanem itt gyakorlatilag Luke ténylwg közvetlenül érezhette felelősnek magát azért, hogy a teljes általa feltámasztott jedi rend megsemmisült. Gyakorlatilag ha belegondolsz, érhet ennél nagyobb kudarc egy jedi mestert?

Ha választani lehetett volna, valószínűleg én is az expanded universe féle Luke-ra szavazok, de ettől még ez a Luke is egy teljesen logikusan felépített karakter.

2017. dec. 20. 22:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Az volt a baj hogy a film a Kylo-Rey-Luke triorol szolt, Leia is ugy ahogy belekeveredett, jobb lett volna ha meghal szerintem, a lazadok tortenetet celszeru lett volna visszafogni sokkal rovidebb sztoriba, es kesz.

Szar nem volt mert a Kylo rey luke az jol mukodott. A tobbi az nem volt jo. De osszessegeben nekem igy is tetszett

2017. dec. 24. 16:59
 27/31 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a disney hozott egy dontest hogy a fanatic rajongokat kidobja a kukaba.

Ugyis veszik majd mindig a relikviakat es ugyis megnezik a filmeket a mozikban.

Keresnek helyettuk ujakat. A Force awakenst utalta aki ujat akart.

Az osrajongok 50%ban ki voltak vele bekulve mert remake volt.

Akimek a Force awakens akarmennyire tetszett annak ez a film nem.

Szerintem szimplan az osrajomgok az agyatlanok, elfelejtik hogy a star wars egy mese.

Gyerekeknek... haromevesek siman megnezik es ertik. A baljos arnyakat mar nem, de azt meg pont a star wars fanok huzzak le hogy mi ez a kereskedelmi blokad meg miegymas.. na annak volt sztorija, nem tetszett a celkozonsegnek. Akkor mi tetszik? Hmm? Semmi.

A nagy rajongok mar elkepzeltek ahogy a Luke egy hos Jedi mester egy legenda. Es nem tetszik hogy nem ugy viselkedett. HATALMAS jellemfejlodese volt.

Akik ragaszkodtak a dogmaikhoz azoknak nem tetszett akik nem ragaszkodtak azoknak igen.

2017. dec. 24. 17:12
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egesz jo volt, de amikor Leia lebeg az urben kb 5 percig utana meg visszarepul... es en is hianyolom a lezerkard-csatakat
2018. jan. 11. 16:25
 29/31 anonim ***** válasza:
Lenyomtak anno a múlt évezred végén 1977-83-ban három részt ami klasszikus lett és a maga együgyűségével az akkori filmtechnikával lehetőségekkel óriási siker volt.Nem kellett volna folytatni a filmet mint Star Wars.1999-től már rettenetesen erőltetett bárgyú és gyermeteg a történet mostani szemszögből nézve.Legalábbis nekem az és még sok embernek akik a 80-as evek elején megnézték az elsőként megfilmesítetteket.Persze most megnézve már azok is nevetségesek. :)
2018. jan. 12. 11:52
 30/31 anonim válasza:
Finn és Rose iszonyú lapos cselekményszála, Luke halála és az, amit a Disney a Star Wars univerzummal csinál, és hogy mennyire nem értik... ez Star Warsnak szörnyű, minden igazán fanatikus rajongó csalódott benne, akit ismerek.
2018. jan. 13. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!