Star Wars Last Jedi kérdések?
Spoiler veszély!
Szóval elösször is, miért van ennyi ember felháborodva hogy ilyen szörnyű lett ez a film? Szerintem rengetegett javított az ébredő erőhöz képest, és sokkal jobb lett minden tekintetben. Több akció (ugye mikor snoke hajója kettérobban... olyan eszméletlenül jól kinéző jelenetet a star warsban aligha kaptunk eddig, meg ugye a Ben solo + Rey harca a snoke őreivel) Sokkal drámaibb is volt luke halála(az az utalás a double sunsetre a végén, valami gyönyörű), meg hogy az egész lázadásból összesen úgy ötven ember maradt...Egyedül talán a kaszinós rész azzal az ázsiai csajjal nem tetszett, meg hogy luke ennyire makacs volt az elején. Nyílván volt rengeteg hibája a filmnek, és sose ér majd fel a kedvencemhez, ami a sithek bosszúja, de az előzőhöz képest egy sokkal sötétebb, star warsosabb filmet kaptunk.
Pár észrevétel, ti mit gondoltok ezekről?
-Snoke szerintem most már biztos hogy darth plagueis, ugye mondta a filmben is hogy "most már senki sem árulhat el" vagy valami hasonlót, ezzel tuti palpatinera utalt, aki végül akkor sem tudta megölni, és most kylo sem tudta, csak úgy tünt neki...
-Luke szerintetek fel fog tűnni mint erőszellem a következő részben? mondta kylonak hogy még találkozunk mielött eltünt.
-A film végén az a gyerek, csak szerintem van benne valamiféle referencia a fiatal anakinnal kapcsolatban?
Én ugyan felháborodva nem vagyok, de csalódást okozott a film. Az okok erre:
- Snoke végig hangoztatja, hogy ő Kylo Ren elméjét, vívódását, sőt, minden gondolatát tisztán látja, majd Kylo 10 másodperc múlva akkut vakbélműtétet hajt végre rajta, észrevétlenül.
- Aztán ott van Leia, aki csörlős terepjárókat megszégyenítve vontatja magát vissza az űrből. Rendben, elfogadom, hogy az erőérzékenység benne is megvan, és hogy Luke megtaníthatta erre. De könyörgöm. Az űrben nem csak megfagysz védőruha nélkül, hanem darabokra szakadsz, ha meg csodaember vagy, aki túlél egy ekkora robbanást, és csodával határos módon nem szakadsz darabokra, akkor még az is ott van, hogy az űrben levegőt nem igen fogsz tudni venni. Ezen dolgokat ugyan az erővel meg lehet oldani, de ne vicceljünk már azzal, hogy ezt pont Leia fogja bemutatni, aki nem tapasztalt erőhasználó.
- Aztán az ágyú semlegesítése. Kimennek 13-an. Lelőnek vagy 15-öt, mire egyikük kijelenti, hogy ez öngyilkosság, forduljunk vissza... Nem volt ez elég nyilvánvaló már indulás előtt? De legyen, időt akartak nyerni. Visszafordulnak, de Finn elszánja magát, hogy ő meg fogja tenni, amit kell, és egyenesen belerepül az ágyúba, feláldozva magát. De mégis hol repül? Az ágyú sugara mellett? Esetleg épp cikázva kerülgeti a rá leadott lövéseket? Dehogy... Ő simán repked abban a sugárban, ami épp szétéget egy méter vastag kaput a távolban. Nem baj, biztos hiper-szuper volt az a repülő koporsó, amiben repült. Már majdnem odaért, és elmondhattuk róla, hogy tényleg akkora hős, mint amilyennek Rose gondolta, erre BUMM! Az imént említett hölgyemény telibe kapja oldalról. Az még hagyján, hogy mindketten túlélik, ráadásul Finn úgy száll ki, mint aki most jött a helyi wellness szállodából, de mikor kérdőre vonja Rose-t, ezt kapja válaszul: "Megmentettelek, butus. Csak úgy győzhetünk, ha nem a gyűlölet vezérel, hanem a szeretet." Az ég áldjon meg, épp ott készülnek lemészárolni MINDENKIT, akiket szerethettél, akikben hihettél, és akik az ellenállás utolsó mentsvárai!
És igen, a régi filmekben is volt ilyen, de ott még csak szimplán felmerült bennem a kérdés, hogy ezt miért, vagy hogyan? Itt pedig többször is fogtam a fejem, és nem a gyönyörtől. Az is világos, hogy a Star Wars nem egy valóságszimulátor, de a fentebb említett dolgok azért már rég túlmentek egy határon. Főleg azért van ezzel gondom, mert el lehetett volna kerülni ezeket a bakikat. Leia simán maradhatott volna a hajón, ha eszméletét veszti, de megakad mondjuk egy tartóoszlopban, terminálban, vagy bármiben. Akkor is lehetett volna ő az egyetlen túlélő, és nem kellett volna ez a felesleges vontatós őrültség. A Finn-es esetben meg elég lett volna, ha Finn a nyalábon kívül cikázott volna a lövéseket kerülgetve, majd a végén repült csak volna abban a sugárban. Rose pedig megmenthette volna úgy is, hogy mellérepül, és megkéri, ugorjon át, a hajó már úgyis egyenesen az ágyú csöve felé száguld. Ha még hihetőbbre akarták volna, meg lehetett volna oldani azt is, hogy a hajó burkolata elkezd eldeformálódni, olvadni, stb.
Az észrevételeidre pedig a válaszaim:
- Én nem tudom, ki is Snoke valójában, de hogy vakbélproblémák nem fogják gyötörni, az biztos.
- Biztos vagyok benne, hogy legalább a hangját fogjuk hallani, mint ahogy anno ő is hallotta Obi-Wan-t. Yodát sem tudták kihagyni, szóval...
- Én nem éreztem úgy, hogy bármilyen téren köze lenne akár Anakinhoz, akár egy új főszereplőhöz. Ha meg is fog jelenni később, szerintem legfeljebb egy mellékszereplő lesz majd, aki az ellenállás tagja lesz.
nem lenne ezzel a filmmel,vagy sorozattal semmi baj,ha oda lenne írva,vagy egyértelműsítenék a promókban,hogy ez nem az igazi sw,hanem egy sw paródia,mert az.
és akkor lehetne normálisan a helyén értékelni mert sw folytatásnak gyalázat úgy szóba sem jöhet.
viszont egy közepes sw paródiának elmegy.
a film vége.
a köztársaságban ugye,születés után minden újszülöttön végeztek egy midiklorián tesztet.
akiben nagyobb mértékben jelen volt,azokhoz elmentek az erre a feladatra szakosodott jedik és elkérték a gyereket a családtól,hogy jedivé képezhessék.
a birodalom korában ez megszűnt,de attól még ugyanúgy születtek erő érzékeny emberek-lények,csak képzetlenek maradtak.
a kiscsóka a film végén is lényegében ezt szimbolizálta,hogy ott vannak léteznek,de nem tudják kihasználni a képességeiket,mert nincsen tanáruk,nincsen rendjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!