Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » ! SPOILER SPOILER! Star Wars...

! SPOILER SPOILER! Star Wars az ébredő erő, kérdések?! SPOILER SPOILER!

Figyelt kérdés
Hova lettek a mon calamari cirkálók, illetve a nagyobb hajók? A jedi visszatér végén, azért szép számmal maradtak, sőt a 30 év alatt biztosan fejlesztették a flottát, szóval ezt nem értettem! Esetleg, akkor semmisült meg a flotta, amikor használták a titkos fegyvert, amivel eltörölték a köztársaságot? Couruscant is megsemmisült, vagy ezek más bolygók voltak? Előre is köszönöm a választ!

2015. dec. 18. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem a Coruscant semmisült meg, a filmben elhangzott a rendszer neve amit felrobbantottak.

A Köztársaságnak van hadserege, megvannak a cirkálóik is. Egy a filmmel foglalkozó könyvből derültek ki az alábbiak:

-Az ep.7 idején a Köztársasági flotta rendelkezik a legnagyobb csapásmérő erővel. Viszont a haderejük kisebb mint amekkora a Galaktikus Köztársaságé volt a Klón-háború idején

-A Köztársaság szakitani akart a régi hagyományokkal ezért a központot nem Coruscanton rendezték be. A főváros helye folyamatosan változik és a székhelyről mindig szavazás dönt. Az ep.7 idején a szenátus helye Hosnian Prime. Ezt a bolygót pusztitja el a Starkiller bázis. A becsapódás előtti pillanatokban látjuk az aktuális kancellárt Lanever Villecham-ot, akit leírása szerint az Első Rend nyújtotta fenyegetésnél sokkal jobban érdekel a kereskedelem megfelelő menedzselése (a filmben Hux utal is egyébként a Szenátus végére) Érdekesség, hogy megváltoztatták a Köztársaság vezetőjének a titulusát. Nem főkancellár (Supreme Chancellor), hanem csak simán kancellár (Chancellor)

-Leia azután hozta létre az Ellenállást miután a Köztársaságon belül a politikai ellenfelei letörték a hírnevét. Viszont teljesen nem szakította meg a kapcsolatot a Köztársasággal. Leia nézeteit fiatal jóbarátja egy bizonyos Korr Sella képviselte a Szenátusban (ő az a néger csaj akit mutatnak amikor betalál a Starkiller lövedéke)

2015. dec. 19. 18:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez sokat segített, rengeteg nagyon jó információt tudtam meg, amit eddig csak nem is sejtettem! :D Viszont, ha a szenátust megsemmisítették, akkor a köztársaság nem hivatalosan megint megsemmisült, nincs aki kormányozzon/irányítsa a flottát! Vagy esetleg Leia lesz innentől a köztársaság feje, így rendelkezni fog a köztársasági flottával, valamint az Ellenállás kevéske hajójával?
2015. dec. 20. 12:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Az elméletem az, hogy ezek után belátják, hogy Leiának volt igaza, és frlajánlják neki a kancellári posztot, így az Ellenállás és a Köztársaság egyesül, majd kirobban egy Első Rend vs Köztársaság & Ellenállás háború

Amúgy nekem azért jobban tetszett volna, ha a fenti infók a filmből derülnek ki, mondjuk elejtett félmondatokból (bár az előzménytrilógiában se szerette mindenki a politikai szálat, lehet ezért maradthatott ki)

2015. dec. 20. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocsi a hibákért, telóról nem tudok jól írni
2015. dec. 20. 12:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Semmi gond, ez így tökéletes, köszönöm! :) Én is valami ilyesmit remélek a továbbiakban, valamicskével nagyobb volumenű űrcsatákat :D Igen, ezt sajnos az egyszerű ember, aki nem tudja, hogy hol keresse (én) talán soha nem is tudja meg.. De köszönöm szépen, hogy válaszoltál, ment a zöld! :)
2015. dec. 20. 19:15
 6/6 anonim ***** válasza:
A swsaga.hu fórumot ajánlom figyelmedbe :)
2015. dec. 21. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!