Star Wars sötét oldal vagyis a Sith léthez kérdések, van értelme?
Sziasztok!!!
Van pár kérdésem a sötét oldalhoz vagy a Sith léthez.
Jó lenne ha nem barmolnák szét a tudatlanok szóval azok segítségét kérném akik tényleg szeretik a filmet és fanok is valamennyire.
Szóval a 3.részben Palpatine vagyis Sidius nagyúr mond egy történetet Anakinnak hogy ha megtapasztalja a sötét oldalt akkor új erők és képességek szabadulnak fel majd benne.
Kérdések:
1. Tegyük fel hogy Anakin vagyis Wader teljesen kitapasztalja a sötét oldalt akkor képes lett volna arra hogy visszahozzon valakit az életbe?
2. A Jedik képesek villámot szórni vagy volt olyan Jedi aki tudott?
3. Volt olyan Sith a történelmükben aki rendelkezett akkora erővel hogy bárkit visszahozzon??
4. Yoda mesternél volt erősebb Jedi mester régebben?
Ez csak olyan plusz kérdés nem feltétlen a sötét oldalhoz tartozó kérdés de :
Obi-Wan csak egy átlagos Jedi mester volt vagy tényleg rendelkezett annyi tudással és bölcsességgel hogy a nagy Jedi mesterek közé sorolják???
1. Igen
2. Ezt nem tudom biztosan... szerintem aki használ villámot az már nem igazán Jedi. Elméletileg képesek rá, de az erő villámhoz szabadjára kell engedni a gyűlöletet, ami bennünk lakozik, azt pedig a Jediknek tiltott érzés.
3. Darth Plagueis önmagán kívül bárkit vissza tudott hozni
4. Lehetett... a régi canon szerint biztosan volt, az új szerint egyelőre nem tudunk olyanról aki erősebb lett volna nála
Plusz kérdés: Szerintem Obi-Wan nem volt átlagos, én Yoda és Windu után a 3. legjobb Jedinek tartottam (a 3. részben) Mellesleg ő is képes volt elsajátítani a halál utáni szellemként visszatérés képességet, úgyhogy szerintem joggal nevezhetjük nagy Jedi Mesternek.
Qui-Gon Jinn is visszatért szellem formában. :)
Amúgy jedik a villámokat képesek felfogni és eltéríteni, Yodától például ez látható kétszer is, Palpatine és Dooku ellen.
1. Igen, képes lett volna rá, de ahhoz, hogy annyira kitapasztalja a sötét oldalt teljesen át kell adnia magát a gyűlöletnek, és a haragnak, hogy már az összes szeretetet kiölné magából.
2. Nem ismerek erre példát a régi kánonból sem. Yoda, és Revan is tudták manipulálni, de az nem ugyanaz.
3. Igen
4. Eléggé ismerem a régi kánont, de nem tudok olyan jedit, aki egyértelműen erősebb. Yoda a maga 900 évével és bölcsességével kivételes. Ha minden idők legnagyobb jedijét kéne kiválasztanom, akkor őt választanám.
Obi-Wan mindig is értelmes ember volt, és a világos oldal elkötelezett híve (pl. a mestere halála nem ingatta meg, majd Anakin árulása sem). Tatuini visszatérésekor meg már mindenidők egyik legbölcsebb jedije volt, aki belátta, hogy Luke fejlődésében a halála a leghasznosabb, amit tehet.
Tudom, hogy előttem is választ adtak már a kérdésre, de próbáltam még egy kis információt belevinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!