Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Aki már látta a Star Wars...

Aki már látta a Star Wars 8-at, annak milyen volt, hogy tetszett? Jobb, mint a 7. rész?

Figyelt kérdés
És (minden spoilerezés nélkül) Snoke többet szerepel mint az előző részben? Többet megtudunk róla, hogy ki ő valójában?

2017. dec. 14. 07:45
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
44%
Ha a mese alatt a rajz vagy animációs filmet érted, akkor azt írd. A Star Wars egy mese, egy űrfantasy, semmi köze a sci-fi-hez tudatlan barátom.
2017. dec. 16. 22:15
 22/41 anonim ***** válasza:
18%

[link]

Segítek, hogy végig se kelljen olvasnod: Műfaj

sci-fi

űropera

Szóval legalább előbb tájékozódj kicsit, mielőtt ki akarsz valakit oktatni, nehogy totál hülyét csinálj magadból.

2017. dec. 16. 23:34
 23/41 anonim ***** válasza:
48%

Volt egy pár pillanat, amikor csak a fejemet fogtam, hogy ez most miért kellett? Pl amikor Leia "visszalebeg" a hajóra.

Illetve Luke halálát is feleslegesnek éreztem, még bőven lehetett volna mit kihozni a karakteréből.

Illetve ha Kylo igazat mondott Reyről, az kissé csalódás lenne. De könnyen el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak hazudott, hogy manipulálja Reyt. A következő részből majd kiderül.

Viszont ezektől eltekintve nekem kimondottan bejött!

Tetszett, hogy nem csak egy látványfilmet kaptunk (bár abból is kijutott bőven), hanem, főleg a mellékszálakban jó pár elgondolkodtató kérdést, problémát vezetnek fel. Mint pl a Poe féle szál.

Tetszett, hogy bár jómagam is elég sokat ötletelgettem, mi várható a filmben, még így is meg tudtak lepni egyszer-kétszer. Snoke halála például meglepő volt. Mármint, az esélyes volt hogy meghal, de hogy itt és így, szerintem jó ötlet volt.

Na meg szerény véleményem szerint a film végi First order/Kylo vs Luke jelenet mindent vitt. Számomra biztos hogy a teljes SW univerzum legjobb jelenetei között van a helye :D

2017. dec. 17. 01:03
 24/41 anonim ***** válasza:
32%

Köszi, én is tudom, hogy szinte mindenki sci-fi-nek tartja a SW-t, ettől még nem lesz az, a helyszínen kívül ahol játszódik semmiféle sci-fi vonása nincs.

[link]

Ebből a leírásból elmesélnéd, hogy mi igaz a Star Wars-ra?

Bigott módon ragaszkodhatsz a sci-fi állításhoz, de nem lesz igazad.

2017. dec. 17. 06:48
 25/41 anonim ***** válasza:
Oké, akkor mindenki más hülye, sőt még maga Lucas is, csak te vagy az okos, na mehetsz boldogan. :P
2017. dec. 17. 07:13
 26/41 anonim ***** válasza:
0%
Imádom, mikor az érvekből kifogyott vitapartner elkezd személyeskedni vagy eszméletlen arrogánssá válik , ennél gyönyörűbb feladás nem létezik. Gratulálok!
2017. dec. 17. 18:41
 27/41 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy jogos, attól még, hogy sokan helytelenül használnak egy fogalmat, attól az még helytelen marad. Jelen esetben a sci-fi "sci" (azaz science) része egyszerűen nem igaz a Star Warsra, ennélfogva nem számít sci-finek. Akkor sem, ha Lucas mondja.

Ez elég alapvető logika, hiába ágálsz ellene.

2017. dec. 17. 18:47
 28/41 anonim ***** válasza:
#24 az általad linkelt leírásban az űropera résznél konkrét példa a csillagok háborúja, mint példa a scifi szubzsánerre. ( bővebben linkje is van : [link] Ideje lenne visszavenni a nagy pofadbol, de sürgősen, mert a való életben meg valaki arcon talál bszni egyszer.
2017. dec. 17. 18:52
 29/41 anonim ***** válasza:

Tehát mivel eszerint a leírás szerint megfeleltethető a sci-fi egy alműfajának, ami a legtávolabb áll az alapértelmezett klasszikus sci-fitől, ezért nem lesz mese? Egy mese nem játszódhat sci-fi környezetben?

Amúgy köszönöm a jó tanácsot, majd megfontolom. Már így is kicsit megijedtem a verbális fenyítésedtől.

2017. dec. 17. 23:41
 30/41 anonim ***** válasza:

Eddig nem emellett érveltél majom:

“Köszi, én is tudom, hogy szinte mindenki sci-fi-nek tartja a SW-t, ettől még nem lesz az, a helyszínen kívül ahol játszódik semmiféle sci-fi vonása nincs. “

Tényleg ideje lenne simán csak abbahagyni az okoskodast, egy Wikipédia-szinten cáfolható témában is összezavarodsz.

2017. dec. 18. 00:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!