Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Aki látta a Brokeback Mountain...

Aki látta a Brokeback Mountain (Túl a barátságon) című filmet tudna válaszolni pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Tegnap néztem és nagyon megérintett a film azonban felmerült bennem pár kérdés.

-Szerintetek Jack és Ennis bisexuálisak voltak? (Szerintem Jack nem viszont Ennis talán a nőket is szerette bizonyos mértékben de nem tudtam eldönteni)

-Amikor Jack arről beszél, hogy viszonya van valakinek a feleségével, akkor valójában nem a férfiről beszélt? Csak mert volt egy furcsa beszélgetésük a férfivel a szórakozóhely elött.

-Ennis lánya sejtett valamit?

-Ennis féltékenységből mondta ,hogy megöli Jacker ,ha bármit megtud Mexikóról. Nekem ez kicsit fura, hogy miért fáj neki ennyivel jobban ,ha Jack egy másik férfival van ,mint mondjuk ha egy nővel...

-Mit ígér meg Jacknak a film utolsó jelenetében Ennis?

-És végül:Titeket melyik főszereplő érintett meg jobban?

Tudom nem ezek a lényeges aspektusai a filmnek, de folyton ez jár most az eszemben és kiváncsi vagyok .

Minden választ megköszönök.

2017. nov. 26. 10:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1. Szerintem mind a ketten biszexuálisak voltak, de Ennis jobban húzott a nők felé, míg Jack inkább a férfiak felé.

Szerintem. De az egyértelmű, hogy mind a ketten azok voltak. Jack-et is érdekelték valamennyire a nők.

2. Ezen én is rengeteget gondolkodtam. Mert szerintem is az van, hogy nem a nővel volt, hanem a pasival, csak nem merte bevallani Ennisnek.

3. Szerintem nem, abszolút nem volt a filmben utalás erre.

4. Mert szerintem ő akart az egyedüli férfi lenni Jack életében. Lásd: nőkkel ő is próbálkozott, még férfiakkal sohasem. Ezt szorosabb kapocsnak érezte maguk közt, amit egy másik férfi jobban megrondíthat, vagy nem tudom hogy mondjam.

5. Szerintem ez az amerikai esküvőkön elhangzó szó, az "I do" ("igen", akarom őt férjemnek/feleségemnek; vagy az "esküszöl-e, hogy jóban, rosszban kitartasz mellette?" kérdésre a válasz) fordítása, főleg, ha hozzávesszük a tényt, hogy a lánya éppen bejelenti, hogy férjhez megy, akkor ez tökéletes befejezés. Ezzel fejezi ki szerintem Ennis, hogy: "esküszöm", hogy örökké szeretni foglak és emlékezni fogok rád mindig Jack.

6. Engem személy szerint Ennis, mert sajnálom, hogy ennyire nem mert lépni a saját boldogsága érdekében. Nem merte feladni a családot, a munkát, a lakhelyet semmit. Míg Jack jobban felszínre hozta a vágyait. Így talán Ennis többet szenvedett.

Engem még az foglalkoztat, hogy Jack tényleg balesetben halt meg, vagy megölték?

És hogy Jack anyja miért volt olyan kedves Ennisel a végén? Talán őt nem zavarta a fia homoszexualitása? Mert még azt is mondja, hogy látogasson meg máskor is. Talán szimpatikus neki Ennis, mert szerette a fiát? Én ezen gondolkodtam sokat.

2017. dec. 29. 19:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ.

Nem szerintem megölték.

Hát szerint Jack anyját a férje kissé elnyomta valamint régi értékeket képviselt, de attól még nagyon szerette a fiát és ezért volt kedves.

2017. dec. 30. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!