Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Akik nagyra vannak azzal,...

Akik nagyra vannak azzal, hogy csak eredeti nyelven néznek filmet, szoktak nézni nem amerikai filmeket is?

Figyelt kérdés
Nekem kissé már a tököm kivan attól a sok nagypofájútól, akik hangoztatják, hogy ők csak eredeti nyelven néznek filmet. Vajon nekik létezik más film is az amerikaiakon kívül? Pl. az Asterix filmeket képesek megnézni franciául?
2017. nov. 12. 17:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Persze, sőt, általában nem amerikai filmeket nézek. Habár én vágynék rá, sajnos manapság ritkán tud a nagy USA és Hollywood kielégíteni. De szerencsére ott az egész világ, van miből válogatni. Eredeti nyelv, angol felirat, bármilyen nyelvű a film, legyen az francia, skandináv, görög, spanyol, orosz, lengyel, indiai, koreai, japán, stb., csak egy pár példa a kedvencekből. Elég nyitott vagyok, szeretem minden nemzet filmjeit megkóstolni.

A vita akkor szokott beindulni, amikor ajánlok valakinek egy filmet, ő pedig rögtön a szinkron léte (nem is minősége, az neki mindegy) felől érdeklődik, én pedig egyenesen megmondom, hogy ezt vagy eredeti nyelven, vagy sehogy. Az a szinkronnak nevezett dolog, amit manapság művelnek, hát már bocsánat, de nem tudom eldönteni, hogy az ipar képtelenségét vagy a fogyasztók igénytelenségét fejezi ki jobban, leginkább mindkettőt, de az utóbbit jóval erősebben. Dehát ő büszke magyar. Ő csak a saját nyelvén hajlandó filmet nézni. Ő nem hajlandó idegen nyelvre még ránézni se, nem hogy meghallgatni, megszólalni rajta (nem mintha tudna).

És még egy jobb szinkronnál is, úgy érzem, hogy nem csak maga a színészi játék, a nyelv nélkül nem is jön át annyira a film "feelingje", hatása, mondanivalója, mint szinkronnal. Ez hozzá tartozik. Még sajnos a magyar feliratok is, sokszor angolról fordítják, általában elég alacsony színvonalúak, így annak, aki Magyarországon velem együtt ahhoz a tenyérnyi kisebbséghez tartozik, aki tud angolul, annak bátran ajánlom, hogy szokjon át az angol feliratra.

2017. nov. 13. 18:20
 12/12 A kérdező kommentje:

"így annak, aki Magyarországon velem együtt ahhoz a tenyérnyi kisebbséghez tartozik, aki tud angolul"

Na, ezen jót röhögtem! :D:D Már nem a 90-es években vagyunk! A fiatalabbak már mind beszélnek valamilyen szinten angolul, vagy egy másik nyelvet.

2017. dec. 2. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!