Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Survivor, kinek szurkolok :...

Survivor, kinek szurkolok : Lillának vagy Anitának?

Figyelt kérdés
És miért? Szerintetek kettejük közül melyik marad bent ?

2017. szept. 16. 19:33
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit , mindenkinek ment a zöld like

Nem én voltam :(

2017. szept. 28. 06:52
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

:) Akinek nem inge, ne vegye magára. :)

Nem az zavar, ha lepontoznak, hanem az, ha nem írnak mellé indokolást.

Amúgy egyre erősebb a taktika ebben a játékban. Ez az ananász tolvajlás is jól keresztbe tett.

2017. szept. 28. 14:22
 33/49 anonim ***** válasza:
Szerintem mostanában televíziós műsorokban kevés szánalmasabb ember van, mint a Survivorben Anita és Gergő.
2017. szept. 29. 20:03
 34/49 anonim ***** válasza:

"Lilla szellemi képességei otthon maradtak ebből a játékból."

5* :)

Előtte azt mondja a Lilla, hogy "Tök nyugodtan elmondtam a véleményem."

A nyugodtság nem jelenti azt, hogy igaza van. Az legfeljebb annyit jelent, hogy tudja korlátozni az érzelmeit. Ezt Gergő szintén példaszerűen hárította, hogy nem a kérdésre válaszol. Mert arra nem tud és nem akar válaszolni, hanem ilyenkor a másikba köt bele kerülve a témát, másra hárítva a figyelmet, hogy nyerő pozícióba kerüljön.

Ez messze állt a véleményét nyilvánítástól. Ez egy provokatív, szuggesztíven támadás volt, ami kicsit sem volt tiszta. Itt maga a támadás módja olyan, ami tenyérbe mászó és ő kéri ki a másik reakcióját. Ez nagyon jópofa módszer. Tankönyvi példája annak, hogy valaki ezt tanulja és nem szándékosan csinálja. Ez azt jelenti, hogy otthon az egyik közeli ismerőse így bánik vele is. Nem lehet túl boldog élete a hőn áhított "családjában".

2017. szept. 29. 21:34
 35/49 anonim ***** válasza:
#33: Ezt kérlek fejtsed ki, miért gondolod így?
2017. szept. 29. 21:35
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

Anita és Gergő mitől lenne szánalmas?

A másik kis kettős, na az már igen.

Nórika egy megkeseredett kis liba, mindig mindenben keresi a rosszat, ha nincs, akkor majd kreál.

Féltékeny és irigy, amiért neki csak egy kényszer-szövetsége van. Ezzel Lilla is így van. Ők nem azért vannak együtt, mert annyira szeretnék egymást, hanem mert senki más nem vette őket komolyan.

A tegnapi jelenet is szánalmas volt, ahogyan utánozta Anitát, hogy ő milyen szép. Keserű a szőlő, mert ő bezzeg nem tetszett egy pasnak sem, sőt a szemébe mondták, hogy idegesítőnek találják.

Lilla részéről pedig jól írták előttem, egyértelmű provokáció volt.

Sanos Gergő még nem tud uralkodni az érzelmein, nagyon fiatal még, de sebaj. Legalább őszinte, és nem alakoskodik, mint az a másik kettő.

Ezzel támadni, hogy lányt hívott ki??? ÉÉÉÉS??????

Nem azért a két frintért, te nagyon ostoba lény (gyk: Lilla): lemaradtunk vmiről, és indítottak külön női meg külön férfi Survivort????

Pasi csak pasit hívhat ki, lány meg csak lányt???

Ilyenkor nem vagytok egyenlőek?

Ez a legszomorúbb, amikor a butaság meggyőződéssel párosul.

Annyira nincs józan esze, hogy el is hiszi a saját hülyeségét. Remélem azóta megmagyarázták neki, hogy ez a műsor nem az előzékenységről meg a férfi-női szerepekről szólt. Úgy látszik, egyedül erre nem volt képes rájönni.

Ment a hiszti, hogy "ez egy erőjáték..."

ÉÉÉs??? Mit hitt, hova jelentkezik, a Legyen Ön is milliomos-ba??? És persze oda is csak úgy, hogy csak nőkkel küzd meg... :D

2017. szept. 30. 14:28
 37/49 anonim ***** válasza:

Én is ezt vettem észre Gergőn. Nehezen tud uralkodni az érzelmein. Jó meglátás, hogy még fiatal. Jót tenne neki némi önismeret és az, hogy megtanulja magát kifejezni. Mert néha azt látom, hogy attól dobja le az ékszíjat, hogy nem tudja magát rendesen előadni, csak egy érzés és egy gondolat van meg benne, amit nem tud átadni. Ez nagyon feszélyező érzést vált ki. Nem csodálom, hogy néha kivonul a jelenetből.

22 éves. Többnek néz ki, de nem véletlenül úgy viselkedik, mint egy 22 éves. :)

2017. szept. 30. 14:47
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

33. választ író vagyok.

Nem mintha a másik kettő (Lilla és Nóri) nem lenne irritáló, de nálam Anita és Gergő viszik a pálmát.

Anita mindig azt hangoztatta, hogy ő milyen erős játékos testben és fejben is. Ennek ellenére, ha jól emlékszem, kb. az első volt, aki elbukott az erőnléti játékban az összes lány között még a legelején. Lilla is úszásban hatalmasat vert rá. A tegnapi adásban szintén legyőzte őt Lilla a köteles "párbajon" úgy, hogy előtte neki még ugyanezt végig kellett játszania Gergővel is és így biztos elfáradt valamennyire. Illetve Nóri is lehorzsolta a vállát, de amíg Anita folyamatosan nyüszített még akkor is, amikor Gergő sima vizet öntött rá, addig Nóri meg se mukkant. Ezek ismeretében miért lenne fizikailag erős Anita?

A másik, hogy agyban erős, milyen taktikus stb. Semmilyen említésre méltó taktikát nem lehetett látni a részéről. Annyi történt, hogy a legelején 4-en összetömörültek, Lilla is feléjük kacsintgatok és az ő segítségével, majd utána anélkül, akárkit ki tudtak szavazni egy olyan klikkel, ami kb. abból állt, hogy a csapat -relatíve- szebb tagjai álltak össze :D Aztán az első adandó alkalommal hátba szúrták Lillát, mert be voltak szarva, és ezt úgy tették, hogy Lillának nyíltan a szemébe hazudtak.

Ezek szerintem önmagukban is elegek, de akkor még jött az, hogy az új csapatok megalakulásakor nem mondták el az igazat a többieknek Lilla kiesésének körülményeiről, majd mikor az megérkezett és elmondta az igazságot, akkor Anita és Gergő ismételten beszartak és elkezdtek azzal vagdalkodni és Gergő ordibálni, hogy Lilla milyen szemétláda és bomlasztani akarja a csapatot... :D

Gergő meg kb. ugyanaz, mint Anita, csak nem annyira beképzelt, viszont minden szarért kiabál. Azt hiszi, hogy aki hangosabb, annak van igaza. Plusz amint megérkezett Zoli, egyből nekiállt, hogy na majd a párbajon, nem fogja elkerülni a párbajt, meg kell küzdeniük blablabla aztán mit ad isten a játék előtt Gergő kapott egy csomó kaját, piát, relatíve luxus körülményeket egy napig, és visszatérve a koplaló Lillát hívta ki párbajt :D

Vicc az egész.

2017. szept. 30. 18:03
 39/49 anonim ***** válasza:

Nagyon köszi, hogy kifejtetted a véleményed! Tényleg. :) tök jó, hogy lehet erről beszélni és vannak, akiknek más a nézőpontjuk. Így jobban körül lehet járni a témát.

Így már értem, hogy mire gondoltál. Szeretném, ha te is reagálnál a mostani reakciómra. A célom, hogy kiebszéljük a témát. Nem kell egyet értenünk, csak szeretném, ha kifejtenél még néhány dolgot, mert én máshogy látom. Örülnék, ha jobban rávilágítanál arra, hogy mit gondolsz ezekről.

Néhány hozzászólást engedj meg:

# Anita erős játékosnak mondja magát, mégis elbukott egy játékot.

Igen, elbukott akkor egy játékot. És? Mégsem ő esett ki. Csúnyán taktikázott? Igen, játszott a játékban. Sajnos itt néha csúnyán játszanak az emberek, hogy érvényesüljenek. Ez a játék ilyen. Erre vállalkoztak.

# Lilla is úszásban hatalmasat vert rá.

Igen, Lilla jó úszó. Anitáról tudjuk, hogy rossz úszó. Lilla előtte valószínű kapott kaját, és megerősödött, csak nem mutatták a műsorban, miután kiszavazták. Nagyobb energiával ment neki újra a játéknak és kihívott egy saját elvei szerint nála gyengébbet. Majd másnap mi történt? Ő volt a leggyengébb a közös játékban. Az "első játékban", amit visszatérése után játszott. Sőt! Szabotálta a többieket azzal, hogy nem szólt, hogy nem bírja és nem adta át a csomagját. Ha nem bomlasztotta volna a társaságot és nem gyűlölet hajtotta volna, akkor tud szólni, hogy ezt nem bírom, vegyétek át. Nem. Ő nem szólt. A többieket visszatartotta. Ha nem hajlandó kommunikálni egy csapatájékban, akkor a csapat ellen dolgozik.

# ... elkezdtek azzal vagdalkozni és Gergő ordibálni,

# hogy Lilla milyen szemétláda és bomlasztani akarja a csapatot ...

Igen. Így volt.

Vajon ez taktika volt, vagy sem? Én még nem tudtam eldönteni. Szerintem itt az érzelmek elvakították mindhárom társaságot (Lilla, Anitáék, többiek a szigeten).

Lilla nem bomlasztotta a csapatot? Nem a saját csapattársát hívta ki egy fárasztó kihívásra, ahogy megjött? Akkor hívta ki a csapattársát Lilla egy fárasztó párbajra, amikor energiát kellett volna gyűjteni mindkettejüknek a másnapi megmérettetésre a Csapat érdekében? Lilla azt mondta, hogy személyes bosszút fog állni és addig nem nyugszik élve, amíg ezt véghez nem viszi. Ez szerinted nem volt kicsit sem bomlasztó? Szerinted ez elfogadható volt? Ezen nem lett volna szabad kiakadni? A többiek, akik nem a hármasnak voltak a tagjai erről hogyan nyilatkoztak?

Szerintem ez több volt, mint bomlasztó. Széthúzta ez az egész a csapatot (bár ezt már korábban leírtam). Úgyhogy Lilla igenis bomlasztani akarta a csapatot. Nem törődött a csapattal. Ezt nyíltan kommunikálta. Teljesen önző módon viselkedett. Igaz, Gergő és Anita ezt nem kezelte jól. Ők nagyon ellenszenvesek voltak akkor. De gyorsan Lilla is ellenszenves lett.

A pénteki küzdelemről:

Lilla egészen jól küzdött Gergő ellen. A kötélen az élvez előnyt, aki magas és nehéz, de tudja magát tartani erőből. Gergőnek nagyobb esélye volt. De Lilla jól bírta. Sőt! Taktikus volt, hogy nem fárasztotta ki magát az elején. Ezt nem vártam tőle. Nagyon okos lépés volt. Néztem is, hogy Gergő mennyire pazarolja a drága energiáját. Miért nem taktikázik okosabban.

Gergő gratulált is neki, a végén, mert tényleg jól küzdött. Ezzel jelezte, hogy ami köztük volt ellen érzés, annak itt a megkönnyebbülés szakasza. Lilla ott visszafogottan, de tisztán mutatta, hogy ő ellenségként tekint Gergőre. És nem tekinti lezártnak a párbajjal ami köztük van. Majd feszegette az esetet.

Miután kifáradt Lilla, könnyű célpont lett. Lihegett. Én kihívtam volna vizes párbajra. Mert ő ilyenkor a legkönnyebb legyőzni. Anita kihívta a kötélre. Azért hívta ki, mert Lilla már egy párbajt visszautasított taktika miatt és most elégtételt akart. Az érdekes volt, hogy pont a kötelet választotta. Szerintem ez nem volt elég taktikus mozdulat, de látszott, hogy benne van a tüske még mindig. Ott Lillának volt nagyobb esélye. És Anita nem is játszotta jól a kötelet, mert ő is kifárasztotta magát az elején és utána nem maradt energiája :) Ez nem volt egy okos döntés tőle. Lillának így volt egy pontja, védve lett.

Anita került célkeresztbe, mert most ő volt az, aki legyőzött volt és a Zoli és Nóri esküdt ellenségei - még akkor is, ha jópofiznak vele, de kamerával kettesben, megmutatják a foguk fehérjét. Szóval egyértelmű volt, hogy ezzel Anita került sebezhetővé.

Nóri hívta ki, mert Nóri szereti az erőset és gondolta, hogy megverheti Anitát. És meg is verte. Rajta nem kérte számon senki, hogy miért olyan ellenfelet választott, akiről azt gondolta, könnyen legyőzi és még büszke és boldog is volt emiatt. De tőle nem is vártam mást, hiszen erőben nincs ott, kitartásban gyenge, de támadni akart és így tudott.

Ott volt Zoli. Kihívta Anitát. Taktikusan, bevallva, hogy szándékosan a gyengébb ellenfelet választotta, és bízott abban, hogy könnyen le fog győzni egy nőt, akit látott, elesni az adott kihívásban.

Minden kommentár nélkül hagytad ezt - miközben Gergőt támadod - ezért érdekel, hogy erről mi a véleményed?

Majd a végén jött Lilla. Aki kihívta a 2-t vesztett, 1-et nyert Anitát, akinek ég a gyomra és ő is kifáradt a kötélen.

Ő úgy állt bele, hogy veszteni valója nincs, ha nem Zolit hívja ki. Hiszen akkor a következő kihíváson nem kell helyt állnia senkinek, hanem Zoli távozik.

Lilla miért kért bocsánatot a szigetről távozó Zolitól, ha szándékosan és alaposan, jól átgondoltan nem hívta őt ki párbajra, hogy bármi esélyt adjon neki? Ez volt a sportszerű viselkedést? Nem hiszem, hogy megbánta a döntését. Ellenben nem vállalta fel.

Szerintem nem volt sportszerű. És ezzel azért nincs baj, mert ez nem egy sportesemény. Itt nem kell sportszerűnek lenni. Ellenben, aki más szemében észreveszi a szálkát, azaz Gergőn számonkéri, hogy nem sportszerű, miközben ő sem sportszerű, ezt hívom én képmutatásnak.

Érdekel, hogy mi a véleményed arról, mint mindkét csaj Anitát hívta ki? Egymás után 3x hívták párbajra? Ha szerinted Anita nem erős, hanem Lilla erősebb, és Nóriról nem mondtad, hogy erősebb, de őt nem tartod gyengének, míg Anitát igen, akkor az sportszerű volt, hogy őt hívták ki?

# Ezek szerintem önmagukban is elegek.

Semmiben sem rosszabbak ezekben, mint a többiek. Úgyhogy szerintem ez nem elég :) De mondtál mást is, ami jobban megmagyarázza.

# (Gergő) Azt hiszi, hogy aki hangosabb, annak van igaza.

Nem gondolom, hogy ezt hiszi. Ezt te gondolod, hogy ő ezt hiszi :)

Ebből nekem az derül ki, hogy nem bírod, ha valaki felemeli a hangját.

Gergő sokat kiabál. Erről #37-ben ott a véleményem: Én azt gondolom róla, hogy olyan indulatokkal találkozik itt, amit nem tud kezelni. De ettől még józan érveket használ. Csak nem tudja, hogy a másik hallotta őt, szerintem ezért kiabál. És pontosan tudja, hogy nem a kiabálástól lesz igaza. Szerintem ezért menekül a helyzetből, miután rájött, hogy kiabálás után már nem tudja visszahozni a vitát emberi stílusra, meg ilyenkor már túlzott indulattal küzd. Ellenben szerintem fogalma sincs, hogy miért kiabál és senki nem mondta meg még ezt neki, hogy így viselkedik.

A probléma a karma szigeten, hogy senki sem kíváncsi arra, hogy a másik mit mond és nem akarják a másikat meghallgatni. Így alakulnak ki ezek a vesztes-vesztes szituációk, ahol mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza, nem érti, hogy mit mond a másik és csak nő kettejük között a feszültség.

Ellenben azt hinni, hogy valaki azért elveszít egy vitát, mert hangos, az szerintem hibás következtetés. Ez legfeljebb a viát szakítja félbe. Semmiképpen nem zárja le. Agresszív viselkedés. Támadva érzi magát, visszatámad a saját eszközeivel. Fiatal 22 éves, dühös kamasz.

Előtte elmondta 2x nyugodtan, hogy ő miért így döntött, hogy Lillát hívja ki. És azt is elmagyarázta, hogy szerinte miért volt ez sportszerű. A másik két lány ebből semmit nem értett meg. Az értetlenségük bosszantotta annyira, hogy kikelt magából és nem tudta kezelni az érzelmeit, mert látta, hogy a másik nem akar párbeszédet csak mondani akarja a másikat. Míg Gergő megértett őket és arra reagált, amit kérdeztek a másik két lány folyamatosan terelt, amikor értelmes választ kaptak, mert ők ehhez értenek. Ha mindketten vissza tudnák mondani azt, hogy a másik mit mondott az előbb, akkor nem kéne ennyi indulat az egészbe. De ehhez a szigetlakók nem konyítanak :)

# Plusz amint megérkezett Zoli, egyből nekiállt, hogy na majd a párbajon,

# nem fogja elkerülni a párbajt, meg kell küzdeniük blablabla aztán mit ad

# isten a játék előtt Gergő kapott egy csomó kaját, piát, relatíve luxus

# körülményeket egy napig, és visszatérve a koplaló Lillát hívta ki párbajt :D

Ezt szerintem Gergő elmagyarázta. El tudod mondani, hogy mivel indokolta, hogy nem Zolit hívta ki párbajra? El tudod mondani, hogy miért Lillát választotta?

A váll sérülésről fentebb már vannak vélemények. Akinek fáj a sebe és nem bírja ki nyüszítés nélkül az nem színház. Hasonló sebük van. Egyik el van fertőződve, körülötte is piros, be van gyulladva, a másik nincs begyulladva. Ettől még az is fáj, ha tisztítják. Azért, mert valakinek fáj a sebe, nem bírja, legfeljebb annyit lehet elmondani, hogy kisebb a fájdalom küszöbe. Azért, mert valakinek kisebb a fájdalom küszöbe azt mondani rá, hogy ki nem állhatod - érdekes megközelítés.

Összefoglalva, megértem, hogy Anita és Gergő viselkedése szúrja a szemedet. Csinálnak olyat, ami nem tiszta és ami ellentmondásos.

Ám azt vallom, hogy a személyiség az azt jelenti, hogy ember ki valójában, a viselkedés az attól függ, a másik milyen ember, hogy amilyen társaságban arra hogyan reagál. Azaz az, hogy miként viselkednek az attól függ, hogy kivel vannak együtt. És bizony Nóri és Lilla együtt nem éppen az a környezet, ahol bárki úgy tudna viselkedni, ahogy szeretne.

Kíváncsi vagyok, hogy a reakcióm tükrében mit gondolsz a történtekről.

2017. szept. 30. 20:39
 40/49 anonim ***** válasza:

UHH! ez túl hosszú lett! :S

Sorry.

2017. szept. 30. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!