Hogyan bírtátok elviselni a Tully ház tagjait?
Nem tudom mennyit vittek vászonra, de a könyvben nála nagyobb antikrisztust el sem bírok képzelni. Elég csak arra gondolnom mennyire arrogáns módon kezeli Caitlyn a fattyúkat (bár Jon jobban hasonlít az apjára mint Aryát leszámítva bármelyik gyermeke...) de mégis a nővére gyúlöltette meg velem az egész házat, aki szerintem az Arryn ház pusztulását hozza el a girhes kölykével és kérök felé irányuló kéretésével (a legmélyebb pont vele kapcsolatban az volt amit a törpével tett, én imádom az Ördögfiókát).
Bár az első könyv közepénél tartok, nem tudom meddig tudják még túlozni ezt, ti hogyan vélekedtek az említett nővérekről és magáról a házról?
Tyrion foglyul ejtése tényleg nagy ostobaság volt, de akkor is csak max késleltette volna a háború kitörését, ha nem teszi meg. Robert halálát ez nem befolyásolta, ahogy azt sem, hogy Ned megtudta az igazat Jaime-ről meg Cerseiről. Ned minden bizonnyal ugyanúgy cselekedett volna, ahogy tette, és Joff sem Tyrion foglyul ejtése miatt gondolta úgy, hogy akkor ő most nagyon kemény lesz. Az északiak meg a megtorlás miatt mindenképp hadba vonultak volna a Lannisterek ellen, szóval a hábotú így is- úgy is kitört volna, nem is beszélve Stannis, Renly meg Balon hadba lépéséről. Szóval igaz, hogy Cat elősegítette a háborút, de az nélküle is 1000%, hogy kitört volna.
Sansa meg nem csak Catelyn lánya basszus, nem ő tehet róla, hogy köpött :D
Végig az volt a terv, hogy Ned túléli, csak Joffrey elkezdett pszichopata fszként viselkedni és kivégeztette, ezért szerintem akit elsősorban okolni kell a dolgok elharapózásáért, az ő és nem Catelyn.
A háború Robert halála után elkerülhetetlen volt, mivel mind Ned, mind Stannis tudott a vérfertőzésről, ezért Észak sehogy sem tudott volna kimaradni a konfliktusból. Ned sorsa King's Landingben pedig nem azért lett az ami, mert Catelyn elfogta Tyriont, a saját hiszékenységének és csőlátásának köszönheti az egészet.
Egyébként az északiak közül Robb ámokfutása mindenkin túltesz, már ami a háború menetét illeti, de ott még bizonyára nem tartasz :D
Robert a Targaryeneket gyűlölte, nem a Lannistereket. Meglehet, hogy nem kedvelte az asszony családját, de nehéz lenne gyűlöletnek nevezni.
Ami a Jofrey-val való kapcsolatát illeti, szerintem csak szimplán szar apa volt, aki leszarta a gyerekeit, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!