Hogyan bírtátok elviselni a Tully ház tagjait?
Nem tudom mennyit vittek vászonra, de a könyvben nála nagyobb antikrisztust el sem bírok képzelni. Elég csak arra gondolnom mennyire arrogáns módon kezeli Caitlyn a fattyúkat (bár Jon jobban hasonlít az apjára mint Aryát leszámítva bármelyik gyermeke...) de mégis a nővére gyúlöltette meg velem az egész házat, aki szerintem az Arryn ház pusztulását hozza el a girhes kölykével és kérök felé irányuló kéretésével (a legmélyebb pont vele kapcsolatban az volt amit a törpével tett, én imádom az Ördögfiókát).
Bár az első könyv közepénél tartok, nem tudom meddig tudják még túlozni ezt, ti hogyan vélekedtek az említett nővérekről és magáról a házról?
Ha megtudod mit csinált Lysával az apja, akkor majd jobban megérted, hogy a karakter is miért olyan, amilyen.
Csak azért, mert nem szeretik az általad kedvelt karaktereket, még nem rossz emberek feltétlenül.
Cat félelme Jonnal kapcsolatban pl. nem alaptalan, mert a fattyúk a történetben gyakran a törvényes örökösök életére törnek. Cat a saját gyerekei életét félti, ezért könnyű őt utálnia.
Lysa meg szerelmes Petyrbe, de Hoster Tully hozzáadta valami nagyapja korú, büdös emberhez, hogy szüljön neki gyereket. A Petyrtől fogantat meg elvetéltette vele.
Teljesen beleőrült az egészbe.
A házról sehogy nem vélekedek, mert az változó, hogy kik alkotják a családot.
Attól még nem csak az ilyen viselkedés jellemző a fattyúkra. Cat nem gondolatolvasó, nem lát bele Jon fejébe, hogy tényleg mit gondol.
Lásd később majd Ramsay esetében...aki megmérgezi a saját törvényes testvérét, Domericet. stb.
Meg ő a becsület megszállotja, a fattyúk meg a házasságon kívüli szex, a hűtlenség gyümölcsei, szóval lehet róla véleménye. De nem emlékszek, hogy riged lett volna Myával.
Mya a király (Robert) fattya, a legidősebb.
Attól még, hogy léteznek, nem elfogadott dolog mindenkinél.
Főleg Catnél, aki úgy érzi, hogy becsapták és megalázták vele. Szerintem te sem ürölnél, ha a házastársad beállítana valami idegen kölykével, hogy nesze, mostantól mi neveljük, mert megcsaltalak.
*Mellesleg a királynál sem nézi jó szemmel Cersei a fattyúkat. Ha még az első könyvnél vagy, akkor várd ki, hogy mi lesz a sorsuk azoknak a fattyúknak Robert halála után, amikor már Cersei lesz hatolmon.
Cat ahhoz képest szerető anyja volt Jonnak.
Catelyn rámenős nőszemély, de azért utálni elég meredek. Az elején valóban elég nyers, és nagyon bután viselkedik Jonnal, mikor szerencsétlen arról sem tehet, hogy a világon van (pl mikor odaveti, hogy neki kellett volna kizuhannia a toronyból). De alapvetően meg lehet ezt érteni: Ned azzal, hogy hazavitt egy "fattyat", totálisan megalázta, ráadásul a saját gyerekeikkel együtt nevelte fel, hasonlóan kényelmes életet biztosított neki, mint a törvényes kölyköknek, miközben ez nem jár ki a fattyaknak abban a világban. Az meg csak simán az emberi rossz természet, ahogy a Jon iránti ellenszenvét kivetíti egy másik fattyúra, mivel az akaratlanul is eszébe juttatja Jont és így a saját szégyenét. De nem gondolnám, hogy komolyan aggódna amiatt, hogy Jon egyszer majd Robb hatalmát fogja fenyegetni.
Ezek mellett pedig bátor, igazságos, és brutál mód szereti a gyerekeit, nagybetűs anya, aki e mellé nem hülye. Szerintem teljesen rendben van a karaktere, de ahogy haladsz majd előre szerintem te is meg fogod kedvelni.
Edmure egy szerencsétlen balfsz aki nagyon bizonyítani akar mindenkinek lépten-nyomon. Jó szándékú de forrófejű, akire túl nagy a kabát (Riverrun irányítása meg a hadviselés egyszerre).
Lysa egy megkeseredett perszóna, ő nekem is végig ellenszenves volt. De neki is megvan a saját személyes tragédiája: nem mehetett hozzá ahhoz, akit szeretett, ehelyett pusztán politikai célból (meg más miatt is khm..) hozzáadták egy majd' 50 évvel idősebb csávóhoz, sorban elvetélt és halott gyerekeket szült, mire a végén kiszenvedte Sweetrobint. Szóval valamilyen szinten érthető, hogy megborult a nő, de attól még rohadtul idegesítő :D
Összességében nekem nincs bajom a Tully-kkal, vannak sokkal elbszottabb családok is a történetben.
nekem csak a tv soriban tűnt fel,hogy a szereplőgárda legrosszabb castingja volt caitlyn,mert a könyv szerint egy 35-37 körüli viszonylag szép nő.
a soriban meg egy 55 körüli idősödő ráncos nő.
szóval nagyon öreg volt a szerephez és ned-hez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!