Ti értitek Rhaegar karakterét, vagy csak szerintem ellentmondásos?
Felmerült bennem egy komoly kérdés miszerint Rhaegar érvénytelenítette a házasságát Elia Martellel, ebből adódóan fattyú lett mindkét gyermekéből és feleségül vette Lyanna Starkot csak azért, hogy megvalósuljon a 3 fejű sárkány teória és a Tűz és Jég dala. (AZ hogy Lyanna képtelen volt hagyni egy üzenetet, hogy nem rabolták el hanem önszántából ment el az már más téma...És egyáltalán honnan tudták meg, hogy Lyanna Rhaegarral tűnt el?)
Szóval ezek után a következményekkel nem számolva, nem küldte haza Dorneba a feleségét és a gyerekeit, hanem hagyta, hogy Királyvárban maradjanak és még csak nem is őket őrizék legjobb kardforgatói, hanem Lyannat, ezáltal mindhármukat megölte a Hegy. Ezek után pedig ugyanúgy Aegonnak nevezik el a fiukat, mint Rhaegar első szülött fiát. (Ekkor már meghalt az első szülött fiú?)
Tehát az a személy akit Ser Baristans elmondása szerint mindenki szeretett és jószívű volt, hogy nem gondolt bele a döntései súlyába és hogy ezzel akár háborút is kirobbanthat?
Szerintetek kapunk majd erre valami kifejtett választ vagy egyszerűen ennyire önző volt Rhaegar és Lyanna?
Ez a Trónok harca lényege. Nincsenek jók és rosszak. Rhaegar-t és Lyanna-t piedesztálra emelték a történetekkel és az anekdotákkal, és egy pillanat alatt széttrollkodták őket a készítők.
Ahogy így van ez a való életben is. Megkérdezed 10 ember véleményét ugyanarról az emberről, szerintem 8 különbözni fog. Lehet, hogy korrekt főnök és jó szülő, de csalja a házastársát titokban. Vagy lehet szerető házastárs és jó szülő, de mondjuk sikkasztott a munkahelyén.
Nézd meg Robertet. Laza volt, jó humorú, közvetlen, nem állt szándékában veszélyeztetni a Hét Királyságot, lojális volt a barátaihoz, viszont nyíltan csalta és alázta Cersei-t, és elköltötte a királyi kincstár pénzét. Barristan mégis szívesen emlékszik vissza rá és jó embernek tartja. Én meg azt mondom, hogy bármilyen ember is volt Cersei vagy Joffrey, így nem alázzuk meg nyilvános a családtagjainkat, ilyen még Tywin sem tett sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!