Tudtok még "klasszikus" (ezt kifejtem lent) fantasy filmeket és sorozatokat írni?
1) Nem a Földön játszódik, hanem egy kitalált világban. Lehetőleg egy viszonylag jól kidolgozott kitalált világban. (Westeros, Középfölde...)
2) Fejlettségét tekintve még a lőfegyverek kora előtt játszódik
3) Nagy fókusz van a harcoláson
4) Lehetőleg mágia, különleges lények szerepelnek benne.
Szóval olyan, ami először eszébe jut az embernek arról, hogy fantasy.
+ viszonylag új, és nem értékelhetetlenül rossz. Az ilyen Uwe Boll féle D&D film meg hasonló gagyiságok érthető okokból nem érdekelnek. Lehetőleg 1990 után készült.
Ami megvan: LOTR/Hobbit, GOT, Narnia, Warcraft film, Végtelen történet, az egyik Underworld film, Shannara, Sárkányszív, Eragon
Könyvből ezer meg ezer van, filmből meg sorozatból viszont alig találok.
Ugyanez a problémám, alig találni ilyen típusú filmet.
Nagyjából ki is merítetted a lehetőségeket. :D
A Karib-tenger kalózai, amit még ide sorolnék
Innen is nézelődhetsz, én még nem láttam mindet.
ellentmondtál magadnak,mert az underworld vérfakasok lázadása és a shannara a földön játszódnak.
amúgy ennek a stílusnak a neve-kard és varázslat.
az alapja az egész műfajnak a conan,kull király és vörös szonja,vagyis a e. howard könyvek abból nőtt ki a gyűrűk ura is.
de 90 utáni film a témában?
a 80as években volt ez a műfaj a csúcson,jelenleg meg a zs műfaj termékeny benne.
de ha eltekintünk a hibás nem a földön játszódik dologtól és nem zs kat,akkor-
excalibur
a hetedik fiú
legenda
beowulf a legendák lovagja
solomon kane,bár ebben már van pár lőfegyver is
artur király a kard legendája
300
skorpió király
tv soriból meg ilyen volt a
hercules
xena
conan,nagyon zs:)
a hős legendája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!