Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha a 2016-os Dzsungel könyvébe...

Ha a 2016-os Dzsungel könyvében azért vették a Gigantopithecust alapul, mert orángutánok nem élnek Indiában, akkor Balu miért nem ajakos medve volt a filmben?

Figyelt kérdés
Szerintem még jól is nézett volna ki, ha egy ilyen különlegesebb külsejű medve lett volna benne: [link]

2017. júl. 29. 14:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Igen, azért lett a Lajcsi király Gigantopithecus. Egyébként a Gigantopithecus inkább olyan lehetett, mint egy óriási gorilla enyhe orangután-beütéssel, de a filmben inkább orangutánszerű volt. Lehet, hogy különlegesebben néz ki az ajakos medve, mint a barna medve, de sokkal kisebb, ezért nem lett volna hiteles, hogy Balu Sir Kánnal verekszik.
2017. dec. 13. 16:29
 12/13 A kérdező kommentje:
"Egyébként a Gigantopithecus inkább olyan lehetett, mint egy óriási gorilla enyhe orangután-beütéssel" Én úgy tudom, hogy pont fordítva, legalább is a legtöbb rekonstrukció amit láttam, az annak a fordítottja, amit írt)l.
2017. dec. 13. 17:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Igazság szerint nem tudni, hogyan nézhetett ki, mert nem találtak még teljes csontvázat. Azért valószínűbb, hogy inkább a gorilláéhoz hasonlíthatott a testalkata, mert a mérete miatt (a mai rokonaiból kiindulva a hímek 2,5-3 m magasak és 400-500 kilósak, a nőstények pedig 2-2,4 m magasak és 220-270 kilósak lehettek) túl nagy volt a fán lakó életmódhoz, és valószínűleg leginkább úgy mozgott, mint a gorilla (4 végtagon, a lábai teljes talppal, a kezei az ujjbütykeivel nehezedtek a talajra), míg az orangután testalkata kimondottan a fákon való közlekedés miatt olyan, amilyen.
2018. ápr. 18. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!