Sorozat függőség? Mit csináljak?
Most olvastam, hogy a túl sok sorozat nézése [is] függőséget okoz[hat]...
Én nem minden nap nézek sorozatot, de mikor épp nem nézek, akkor csak keresek hogy mit kéne MAJD néznem...
Van hogy ha egy sorozat van, tegyük fel pl, 16-20 részes, abból NEM MINDIG, de van hogy akár egyetlen nap alatt 5-10 részt is megnézek...[ ha nagyon bele élem magam ]
Ezt az oldalt/cikket olvastam miszerint ennek komolyabb következményei lehetnek, pl, gyógyszeres - pszichiátria kezelések is [akár]...
Most végeztem 1 sorozattal úgy fél 40 perce. De már keresem hogy holnap, vagy ha nem lesz időm suli után, akkor holnap után mit nézzek...
Olvastam hogy az enyhébb formája, akkor addig ki sem mozdulok a házból míg meg nem néztem.
Szerintem, vagyis úgy érzem ki mozdulnék, szóval ha nézek valamit, de el kellene közbe mennem valahova elmennék. [Lehet magamba mérgelődnék, de elmennék.]
Viszont a súlyosabb formája [elvileg] az, ha bele éljük magunkat a sorozatba, bele képzeljük magunkat, elkezdünk kitalálgatni hozzá dolgokat, és szinte kezdünk úgy viselkedni mint a filmbeli főszereplő...
És úgy érzem, ebbe már bele tartozok. Volt hogy 5 órát [éjjel] nem tudtam aludni mikor megnéztem az utolsó rész, és épp drámai volt szóval egész éjjel sírtam ...
[ciki vagy nem de ez van :( ]
Mondjuk én Kdramát szoktam nézni (Koreai sorozatok)...
Én úgy érzem...sőt szinte tudom hogy függő vagyok...
Nem igazán tudom mit tehetnék.
Nem tudok "nem nézni sorozatot", de nem is szeretném abba hagyni őket...
Pár hete, végig néztem egy sorozatot, persze azóta már kettőt is, de pár hete egy sorozat nagyon megfogott sosem éreztem még ilyet...
egész nap olyan kis szomorkás hangulatom van, síros a szemem, bármikor tudnék sírni, elkezdek kitalálgatni dolgokat, pl, "De jó lenne ha ez .... meg ez.... történne".....
(A filmben volt természet feletti dolgok, pl szellemek, halottak stb... de nem durva sztori, csak megfogott, nem ijesztő, inkább olyan drámai...) ebbe most nem megyek bele, a lényeg hogy a sorozatokról úgy érzem nem tudok lemondani..
De ... van valami, bármi tanácsotok?
Vagy aki esetleg hasonló problémákkal küzd?
Ő mit csinál?...
Próbál leszokni?... Vagy... hagyja annyiba a dolgokat?
És én mit csináljak? Tudom hogy a sorozatokról nem kéne lemondanom, csak kevesebbet kellene néznem pl napi 1 órát max, ... de ez lehetetlen.
Hmm ... értem ezek szerint attól ha függő vagyok még lehet jó jövőm/éveim/Életem.. [bocsánat nem tudok fogalmazni :D]
Én jelenleg kb napi 5-6-7 részt megnézek AKÁR bár ez attól is függ hogy suli után mennyi időm lesz stb... meg persze kedvtől is..:D
( Igen 16 éves vagyok! )
Nagyon Szépen Köszönöm ezeket a megnyugtató válaszokat!!! ♥♥♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!