Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Egy ilen Hollywood-i filmre...

Egy ilen Hollywood-i filmre hogy zajlik egy szereplőválogatás? (többi lent? )

Figyelt kérdés
Mármint tudom, hogy már az ilyeneknél nincs ilyen, mert nyilván már úgy hívják oda a színészeket. De pl. a Logan - Farkas-nál hogyan lett az egyik főszereplő (kiscsaj) a Dafne Keen? (a főszereplő "kisfarkas" lány) Hogyan kapta meg ő a szerepet? Az ilyeneknél amikor nincs megadva egy konkrét színész aki kell, ott több embert megnéznek? Vagy hogy van ez Amerikában, híresebb filmeknél?

#film #Amerika #casting #Hollywood #Logan #DafneKeen #HughJackman
2017. márc. 10. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Sokesetben azt nézik hogy milyen a kémia a főszereplő, jelen esetben Hugh Jackman és a "kisfarkas" között. És akit a legpozitívabban ítél meg egy bizonyos nézőcsoport az kapja a szerepet. Így kapta Tom Holland Spiderman szerepét a Polgárháborúban is.
2017. márc. 10. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez most olyan mint mikor a Star Wars Baljós Árnyakban az a kissrác játszotta Anakin szerepét.A rendezőn múlik minden.
2017. márc. 11. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

a filmekre altalaban szereplovalogatast tartanak = audition

Akik szineszkedesre adjak a fejuket, azok kepben vannak, hogy mikor/hol van meghallgatas es ezekre elmennek.

Meg a statisztaknak is van audition, mert sokszor nem mindegy, hogy a tomegben hany fekete/feher/azsiai ember van, van amikor csupa magas, barna haju ferfi kell "tomeg" szerepre, ott az alacsony szokeknek eselye sincs.

Ha fo/mellekszerepre keresnek valakit az ismertek kozul, akkor ott az ugynokok szolnak a kulonbozo szineszeknek, hogy van egy szerep, erdekel? Es ha a szineszt erdekli, akkor o is szinten elmegy meghallgatasra. Persze neki mar nem kell hajnalban a hidegben sorbanallni a meghallgatas epulete elott, hanem kulon tartjak az o audition-jet.

Elofordul sokszor, hogy ismeretlen ember kerul a szervezok ele, akit pl. valaki meglatott az utcan, vagy valakinek az ismerose es beajanlotta, de a megszokott mod altalaban az, hogy meghirdetik, hogy xy filmre keresnek xy alkatu/szinu/tipusu not/ferfit/gyereket es van hogy megneznek tobbtucat jelentkezot, van hogy az elso 5-bol mar megtalaljak, akit keresnek es akkor a tobbi mehet haza.

Eltem Hollywoodban es az utcank vegeben volt egy ilyen epulet. Sokszor lattam hogy kora reggel (fel 7 - 7kor) mar sorban alltak az emberek a meghallgatasra. Volt olyan, amikor csak csajok altak sorban, volt amikor vegyesen mindenfele nepseg.

Igazabol ha itt elsz es vannak papirjaid, akkor te is elmehetsz barmikor egy ilyen audition-re, es ha szerencsed van bevalasztanak 'extra'-nak, aztan ha mar az elso filmen tul vagy akkor kinyilik elotted a vilag es ha ugyes vagy tudsz helyezkedni, osszekotteteseket epiteni, stb.

nezd meg ezt:

[link]

2017. márc. 13. 21:17
 4/4 anonim ***** válasza:
A "vannak papírjaid" alatt mit értesz? Megkérdezik, érvényes vízummal vagy-e az országban? Vagy kell külön munkavállalási engedély? Vagy elég, ha csak adószámod van (az meg ha jól tudom, illegálisan ott tartózkodóknak is lehet). Illegális alatt azt értem, hogy mondjuk kimentél egy sima ESTA-val, de 90 nap múlva véletlenül nem jöttél haza...
2023. febr. 14. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!