Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Kaliforniai álom (La la...

A Kaliforniai álom (La la land) nincs túlértékelve?

Figyelt kérdés

Nagyon jó kritikákat olvastam róla a neten és youtubeon hallgattam pár filmekkel foglalkozó podcast adást (vox, filmbarátok stb) és mindenki el volt ájulva a filmtől. Így év végére betolják az egyik legjobb 2016-os filmet stb.

Én megnéztem és egy hatalmas nagy kérdőjel virított a fejem fölött a film végén. Én nem értem, hogy miért ájulnak el ettől a filmtől a nézők és a kritikusok. Én csak egy átlagos filmet láttam, semmi extra nem volt benne, szerintem a színészek sem erőltették meg magukat. Emma Stone-t imádom, mert elképesztően tehetséges, de itt takarékon volt. Goslingot én soha nem értettem, egy olyan színész akinek szerepektől függetlenül megalszik a szájában a tej. Semmi karizmája.

Miért ájult el a filmvilág a La la landtől? mit tud ez a film amit nem vettem észre?

A sztori sablonos, a színészek lézengenek, a rendezőnek van hozzá fantáziája, de ez a film szerintem maximum csak közepes.

Szóval nem értem én mit nem értettem.

2017. febr. 1. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
41%

Az biztos, hogy a marketing ment ezerrel...

Én már hányok, pedig meg akartam nézni.

2017. febr. 1. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Itt ma már nem a film minősége játszik, hanem mennyit tolnak a marketingbe. A reklámozásba; a szaksajtó egekig magasztalja az adott filmet; stb. Külföldi oldalakon is azért beszélnek/beszéltek annyit a La la landről, mert a megfelelő zsebekbe raktak pénzt.
2017. febr. 2. 10:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Pl. mint a Golden Globe? ott is ajándékokat, utazásokat és pénzt adnak a sajtónak, hogy jelöljék a filmjüket.
2017. febr. 2. 12:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért egy filmbarátok podcastot kétlem, hogy lefizetnének :D én még nem láttam, de ha ennyien magasztalják, akkor annak kell, hogy legyen valami oka. Én a Birdman-nel voltam így amúgy.
2017. febr. 2. 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem a hazai médiáról beszélek. Amerikai, angol, stb. nagyobb piac médiájáról beszélek. Lehet kérdezni, de akkor mégis miként befolyásolja ez az emberek véleményét? Nagyon egyszerűen! Mivel alapból egekig magasztalta a külföldi sajtó, agyon dícsérte, így az emberek is úgy ültek be ez egy jó film lesz, stb. ami befolyásolta élvezzék-e a filmet vagy nem (emiatt van az, hogy hiába jó egy film, a média ekézése miatt akkor is sz*rnak tartják). Képtelenségnek hangzik ezt, de nagyon sok ilyen trükk van.
2017. febr. 2. 17:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem arra gondoltam, hogy itthon a filmbarátokat lefizetik :D hanem a hollywoodi külföldi újságírókat akik a golden globeot adják át:D

1 éve is volt egy elhallgatott botrány a mentőexpedíció miatt amiért jelölve lett és meg is nyerte a golden globeot mint legjobb vígjáték/musical film. Az a film minden volt csak nem vígjáték vagy musical.

2017. febr. 3. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a La La Land egyértelműen a 2016-os év egyik legjobb filmje. A velencei filmfesztiválon a nyitó táncjelenet után állva tapsolt a közönség.

Teljesen megértem, ha valakinek nem jön be annyira, de ez a film egyáltalán nincs túlértékelve. Minden percén látszik a munka és a profizmus, teljesen mindegy, hogy színészeti vagy technikai oldalról vizsgáljuk.

2017. febr. 19. 23:53
 8/8 anonim válasza:
100%
Talán azért jön be mindenkinek (többek közt nekem is) mert nem egy tipikus amerikai nyálas sztori, ahol a végén minden happy end, hanem igenis megmerték húzni azt h a főszereplők nem kötnek ki egymás mellett, a kameramozgás is remek volt, a zene sem volt a youtuberól leszedett "top 10-es listáról rakjunk bele mindent aszt csá"... ezért tetszhet sok mindenkinek, persze a vége kicsit keserű szájízt hagy maga után, de ha egy happy endes filmet akarsz megnézni, akkor ott van másik 100.000 amerikai film rá
2017. máj. 13. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!