Star Wars: Obi-Wan és Dart Maul új, tatuini összecsapásának szerintetek mi lesz a kimenetele?
Ha valaki győztes is lesz az csak Obi-Wan lehet, hiszen ő SPOILER (ha esetleg még nem láttad a filmeket) majd az Egy új reményben hal meg, a kérdés itt inkább az hogy Maul túléli e a párbajt és elmenekül tovább húzva az ő féle szálat, vagy itt már tényleg meghal.
De remélem Obi-Wan kezétől hal meg, egymás nemezisei ők, mindkettőnek van sérelme a másik felé, ráadásul már a kezdetek óta, ami így jó régi történet már.
Szerintem meg Obi-Wannak kell Mault megölnie, mert be kell fejeznie amit elkezdett
"Maul ellensége a birodalom és nem Obi Wan" Ez a kijelentés meg teljesen nonszensz
"mindkettőnek van sérelme a másik felé, és ezáltal szerintem kvittek"
Háááát... Maul elvette Obi-Wantól a mesterét és Satine-t is... ezzel szemben Maul mit veszített? A lábait. De ugyanakkor az életét is köszönheti, mert Palpatine terveiben nem hiszem szerepelt volna. Gondolom az eredeti terv az lett volna hogy majd Anakinnal megöleti, ahogy Dooku-t is megölette. Obi-Wan és Maul egyáltalán nem kvittek...
"Amúgy meg ha Maul meghalna akkor nem tudom ki lesz a gonosz?"
Jelenleg sem ő a gonosz, inkább csak egy mellékkarakter, aki néhol felbukkan és beleköp a levesbe. A jelenlegi gonosz Thrawn
Egyébként meg ki másnak kellene Mault megölnie? Vadernek és Sidiousnak nem ellenfél, Kanan és Ezra meg nem elég erősek hozzá. Neki az egyetlen méltó ellenfele Obi-Wan
Ha Vadernek nem elég erős ellenfél, akkor Obi-Wannak sem az, mivel Obi Wan és Vader egy szinten vannak.
A Mustafari párbajukon is meglátszott, hogy Anakin semmivel nem erősebb Obi Wannál, vagy, lehet hogy az, de Obi a kitartásával azt pótolja. A párbajuknál is azért uralta annyira Anakin, mert ő alapból az 5-ös stílusban harcolt, ami egy agresszív, támadó stílus, Obi Wan meg a 3-asban, ami inkább védekező, ráadásul Obi Wannak a védelme a legjobb az akkori galaxisban. Ha az Erő képességeket nézzük (bár mindketten inkább a fénykardvívásra összpontosítottak), akkor is, mikor mindketten használnák az Erő lökést, obi wan méltó ellenfele volt Vadernek.
Maul erejét nem tudom, nem nézem a Rebelst, de ha a Clone Warst nézzük, akkor egyértelmű hogy Obi Wan végleg megöli.
Jobban átgondolva, tényleg így van, de nagy ellentmondások vannak amúgy a sagaban, a második összecsapásuknál már Vader szerintem lenyugodott, meg tanult a hibáiból, de Obi Wan ott is méltó ellenfele volt, tény, hogy miután Luke-ék elmentek, hagyta magát megölni, mert így tudott a legtöbbet segíteni nekik. Bár, akkor már Vader nem mozgott olyan gyorsan a páncélja miatt, Obi meg öreg volt, bár, ha Yodát nézzük, akkor nem kizáró ok az öregség a gyorsaság kopására :D
Érdekes téma ez, de legalább lehet értelmesen vitázni vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!