Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az európai filmipar miért...

Az európai filmipar miért ennyire gagyi az amerikaihoz képest?

Figyelt kérdés

Általában, mindenki amerikai filmeket, sorozatokat nézi.Persze, sokan szidják, de ennek ellenére ők a legjobbak filmkészítésben.

Én próbáltam brit sorozatokat, de legtöbbjük olyan "brit", persze vannak kivételek is.

De, többségük, nem élvezhető úgy, mint egy amerikai.

A francia, német filmipar még az angolnál is gyengébb.

A legtöbb európai film,sorozat szappanopera szerű, olyan semmilyen.

Az oroszoknál vannak jó ötletek Sci-fire, tehát az akarat, a fantázia megvan.Viszont, valószínűleg pénzügyi problémák miatt a látvány,speciális effektek nem mindig úgy sikerülnek, ahogy kellene.

Az amerikai filmeknél elhitetik veled, hogy az a nem létező dolog tényleg ott van, annyira élhető, valóságos az ábrázolása.

Például egy ilyet nem tudnak összehozni Európában sem :

https://www.youtube.com/watch?v=7BWWWQzTpNU

Vagy, egy ilyen sorozat kb 10 részt érne meg az EU-ban, utána kaszálnák:

https://www.youtube.com/watch?v=SjroVVhe8G0

2017. jan. 7. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

nagyon tévedsz ha azt hiszed h a látványelemekről beszéltem.

Konkrét példa, hogy elkezdtem nézni a A vámpír, a vérfarkas és a szellem című sorozatot, bár véletlen ezt a változatát.

Ennek létezik amerikai változata amit ajánlottak csak véletlen ezt szedtem le.

Megnéztem 1 részt és végig az volt bennem, hogy itt valami nagyon fura. Nem értettem miért ajánlotta egy olyan ismerősöm aki tudja mit szeretek.

Majd mikor rákerestem látom angol sorozat, máris értettem miért volt ellenszenves, pedig nem is tudtam, hogy az!

A kamera kezelés, a történet megoldása annyira szögesen eltért az amerikaitól, hogy látványelemek sem kellenek, hogy szar legyen :/

2017. jan. 23. 08:43
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet egy sorozat alapján egy egész kontinens filmiparát elítélni. Nézd meg mondjuk a Sherlockot ami szintén angol és az egyik kedvenc sorozatom. De a BBC csinál mèg sok más sorozatot is amik jók.

De én a filmeket jobban szeretem, mint a sorozatokat.

2017. jan. 23. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:

"Nézd meg mondjuk a Sherlockot ami szintén angol és az egyik kedvenc sorozatom."

Szerintem sincsen semmivel sem lemaradva egy amerikai sorozattól, sőt inkább újítást jelentett az első három évad mindenképpen.

"történet megoldása annyira szögesen eltért az amerikaitól"

Ha annyira rossz lenne akkor nem vennének át sorozatokat. Filmeknél meg egyre jobban kell keresni ha egy nem sablonos és mégis jó megvalósított filmről akarok beszélni. Főleg, ha igaz történetről van szó.

2017. jan. 23. 13:13
 14/14 anonim ***** válasza:
A másik meg, nem értem miért lett ennyire nagy divat a filmeket újra csinálni, főleg ha egyszer már sikeres volt.
2017. jan. 23. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!