Miért Göthe? Miért lett a Newton Scamander-ből Göthe Salamander?
Remélem nem jut eszedbe megnézni az egész Harry Potter sorozatot eredeti nyelven mert akkor 2hétig ide fogsz járni,hogy miért nevezték el máshogy ezt miért lett más neve ennek... stb!
A válasz: Csak.
Newt az angolul gőtét jelent. Nem pontosan gőte, mert a Newtonból ered. Ezért magyarban Göthe.
Az eredeti Scamander nevet egy görög istenről kapta, a hangzása miatt, mert hasonlított a "salamander"-re. Magyarban is szalamandrához honlót akartak, így lett Salmander.
Szerintem találó fordítás magyar verzió lett.
Szerintem - bár én is mindig angolul nézem/olvasom - ez kifejezetten az a sorozat, ahol ennél zseniálisabban fordítani nem is lehetne.
Előttem tökéletesen leírták a szójátékot: Newton amellett, hogy fizikus, a 'newt' (gőte) szóra is emlékeztet. Díjazni kéne, hogy ebből sikerült Göthe (Goethe mint író, költő)=gőte kifejezést alkotni. :D
Az állatnevek, bájitalok és varázsigék szintén mind-mind megérnek egy misét. Általában meg szoktam nézni, mit hogyan fordítanak, mert ezt a kreativitást nagyon jó lenne eltanulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!