Pár kérdést szeretnék feltenni a South Park 20. évadával kapcsolatban. (? )
1. Ki az a Freja Ollengard?
2. Melyik filmet/Mit parodizál ki?
3. A lányoknak tényleg nincs heréjük? ;)
4. HOL VAN KENNY?
Egy fiktív személy lehet a Freja, mivel én rágugliztam, mikor láttam a műsort, de csak southparkos találatok voltak. Akkor szoktak valós személyt szerepeltetni (akik ugye csak véletlen egyeznek a valósággal), amikor az a valaki "megérdemli", de egy rákos olimpikont semmi értelme nem lenne cikizni, ez céltalan polgárpukkasztás lenne, ez nem a South Park stílusa. Inkább valami gyenge dán sztereotípiákat próbálnak erőltetni, ha jól emlékszem korábban a kanadás részben is voltak dánok (ezeket az újabbakat nem követem annyira, csak megnézem egyszer)
A South Park nem paródia, csak az irigyhónaljmirigyes humor rászoktatta a közgondolkodást arra, hogy minden paródia. (btw, a Bëlga sem paródia). Ez a 20. évad szerintem összefüggő epizódokból fog állni és nem egy konkrét film alapján, hanem a korábbi epizódokra utalással (Douche and Turd) és a korszellemre (nosztalgia/régenmindenjobbvolt, social media/trollkodás, egyenjogúság/PC) és aktuális közéleti eseményekre (Trump/Clinton) reflektálással egy történetet kíván elmesélni 10 részen keresztül.
Szerintem megunták a készítők ezt a 'Kenny minden részben meghal' elemet, és ezért nem is fektetnek a karakterre túl nagy hangsúlyt, néha meg igen, de úgy, hogy ne legyen kiszámítható.
A ribikopó hivatalos fordítás?
Köszi a válaszokat!
Csak azért kérdeztem, a parodizálást, mivel a SP sokszor parodizált filmeket, még régebben. Ez az otthagyja a twittert=öngyilkos lesz dolog bennem honosította azt hogy ez is egy ilyen paródia, az összefüggő részek meg már a 18. évadnál megjelentek.
Igen, értettem hogy ugy értetted, csak kicsit furcsán fogalmaztam. A 18. volt az első teljes összefüggő évad, de összefüggő részek már voltak, mint a Képzeletfölde (11.) és a Konzolháború (17.).
A Hol van Kenny igazából egy utalás lenne egy blogbejegyzésre, kb. a Freja Ollengardra a legelső találat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!