Szülők! Ti hány éves kortól engednétek a fiatoknak hogy South Park-ot, és Family Guy-t nézzen?
Family Guy-t nem néztem, arról nem tudok véleményt mondani.
A South parkra pedig azt mondom, olyan 15. Amikor már érti is, hogy mi a lényege, nem csak a káromkodásokat hallja. Jónéhány évvel ezelőtt ment a Cool-on 15-ös karikával. Nagyon nézni akartam, mert a bátyám is nézte, de apukám nem engedte. Én meg mindig mondogattam, hogy de miééért neem, amikor már csak 1 év? (14 voltam, és lány). 1x-2x persze láttan azért. 16 évesen kezdtem el nézni, és teljesen más szemmel láttam, mint 14 évesen. Volt egy pár jó évadja, aztán átment teljesen élvezhetetlenné számomra, azóta nem néztem.
fene tudja 4-5. osztályos lehettem általánosban amikor szüleim engedélye nélkül de már néztem south parkot igazából sose kértem semmire engedélyt a szüleimtől és még élek, nem lettem sorozatgyilkos vagy hasonló :D
24F
Szia, én kb. 10-12 évésén láttam először, majd 16 évésen kezdtem újra nézni (Persze ekkor már fel is fogtam, hogy miről szól).
A testvéreim 10 és 12 évések, csak azért kezdték el nézni mert én is nézém. Eddig nem lett bajuk és néhány témát hamarabb meg is értettek. (pl. Ha mindenn igaz pont tegnap adták le a South Park azon részét, amiben a melegekről és metroszexualitásról is szó esik. A műsor végén általában rákérdeznek pár dologra, amit ha elmagyarázok meg is értenek.)
Amióta nézik, rájöttek, hogy nem kell mindent elhinni a médiának, hamarabb megértették hogy mi az a homofóbia, rasszizmus, prostitúció és egyebek.
Segített nekik, hogy a "látottak" alapján hamarabb megértsék ezeket a dolgokat, mintha csak szóban magyaráztuk volna el nekik.
El
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!