Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudtok ajánlani egy japán...

Tudtok ajánlani egy japán embernek jó magyar filmeket?

Figyelt kérdés
Van egy japán ismerősöm, aki nemrég megnézte a Liza a rókatündér című filmet és nagyon tetszett neki. Szeretne még ilyesmi magyar filmeket nézni. Mit ajánlotok?
2016. máj. 19. 23:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%
Argo 2, tele van azsiaiakkal es nagxon nagy film.
2016. máj. 20. 00:02
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

A legelismertebbek Tarr Béla filmjei:

Sátántangó

Werckmeister harmóniák

A torinói ló

[link]

Esetleg még a két Oscar-díjasunk:

Mephisto

Saul fia

Egyébként van itt egy lista, melyeket tartjájk a legjobbnak, de egy külföldinek ebből több is érthetetlen lesz:

[link]

2016. máj. 20. 06:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Macskafogó (ha még nem látta, merthogy kint is vetítették)

Vuk (az eredeti)

2016. máj. 20. 12:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a Meseautó kihagyhatatlan! :) Egy jó romantikus vígjáték, fondorlatos történettel körbeépítve, nekem például ez a kedvenc magyar filmem.
2016. máj. 20. 18:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom a Hamvadó cigarettavég (és a hasonló korosztályú filmek) népszerűek a Felkelő Nap Országában, de a zenéjét biztos szeretik.
2016. máj. 20. 18:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Valami Amerika 1-2

Üvegtigris 1 - a többi már fhos

Kontroll

Macskafogóból is csak az 1. (a 2. limonádé)

Kalandorok

Sorstalanság - ez éppen majdnem tetszett

Zimmer Feri 1 (agyatlanság felsőfokon)

Szabadság, szerelem (kissé nyál néhol)

6:3, avagy játszd újra Tutti (szuper)

Abigél (4x1,5 órás részekből áll)

2016. máj. 21. 09:54
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Meséből ezeket szeretik : Kockás fülű nyúl, Laci és az oroszlán. És ez komoly. Biztos tetszene a kawaii Vuk, A hetedik testvér is.

Szeretik a kawaii, romantikus (főleg a lányok) dolgokat. Meg azt ami tanulságos, példa értékű. Pl. valaki nagy küzdelmek árán elér valamit. Nem adja fel. Nem tudom melyik magyar film ilyen.

2016. máj. 22. 11:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Az Üvegtigrist nem biztos, hogy értené. Lehet csak annyit látna, hogy lusta nép a magyar. Mert a filmben is milyen a munka morál :)
2016. máj. 22. 11:32
 9/13 Unari ***** válasza:

Nos az attól függ. Ha nemrég költözött ide, akkor egyáltalán ne mutass magyar filmet neki azokból amik most készültek mert minősíthetetlen mind. A legrosszabb film az imdb-n 1.5 pontot ér. Az álom.net című magyar film 1.9. Nem kell többet mondani.

Szintén ne mutass Tar Béla filmet mert eldurran az agya. (Sátántangó: 25 másodpercnyi történet elmesélve 450 percben ez kínzás) Filmek a 30-as évekből szintén kerülendő. (most a Meseautó és a többiekre gondolok) Egy sablon köré épül az egész. Ha egyet láttál mindet láttad: Szerelem-szerelem, félreértettem valamit, utállak, de hát csak félreértés volt. Ja akkor szerelem. Na ez a 30-as évek magyar mozija. A "rimékelt" magyar filmek pedig még az eredetinél is ripacsabbak és silányabbak.

A Liza egy könnyed szórakoztató film. Nem igazán van hasonló magyar film. Ami nem csak vicces akar lenni, hanem jókedvre is deríti az embert, és itt most remélem érződik a különbség. Talán a régi mesejátékok ilyenek, de azok megy nagyon gyerekeknek szólnak.

Ha már régóta itt él akkor viszonylag könnyebb a helyzet, mert elő lehet hozakodni azokkal a filmekkel amik a 60-as évektől jöttek ki. Akkor éti is milyen volt itt élni az 50-60-as években és a rendszerváltás előtt. Azok voltak a legjobbak. Nagyon jó rendező volt pl.: Fábri Zoltán

Vígjátékok szatírák:

A tanú (1969)

Isten hozta Őrnagy úr! (1969)

Tizedes meg a többiek. (1965)

Pacsirta (1963)

Legényanya (1989)

Indul a bakterház (1979)

Vagy ha jöhetnek a komoly hangvitelűek:

Ötödik pecsét (1976)

Két félidő a pokolban (1961)

Eldorádó (1988)

Felhő a Gangesz felett (2001)

Rajzfilmek:

Vuk (1982)

Macskafogó (1986)

Az idő urai (1982) (koprodukció)

Hófehér (1983)

2016. nov. 23. 10:54
 10/13 anonim ***** válasza:

Az a baj több általad ajánlott filmmel is (pl. Tanú), hogy egy külföldi nem fogja őket egyszerűen érteni a maga kulturális utalásaival.

Tarr filmjei pedig csak annak kínzás, aki nem néz rendes filmeket :)

2016. nov. 23. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!