Miért utálja sok Sherlock - és Doctor Who rajongó Steven Moffatot?
Én úgy vettem észre, hogy legtöbben a DW rajongók közül azért utálják, mert nem következetes. Rengetegszer szembemegy a saját korábbi állításaival vagy éppen a Russel T. féle dolgokkal.
Pl.: emlékszel, mi történt, amikor Rose megmentette az apját? Nos, Moffat ilyenekkel nem foglalkozik, nála az idő teljesen újraírható.
Ha jól emlékszem, valamikor az első évadban Rose apja egy autó elé vetette magát, hogy feloldja a paradoxont. Arra nem emlékszem, hogy a Moffat által rendezett részekben hol jelenik meg Rose apja.
Lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé, vagy túlságosan össze-vissza néztem a részeket, de én azt nem értem, hogy ha a 8. évadban Missy megölte Osgoodot a "Death in Heaven" című részben, akkor hogy jelenhet meg a 9. évadban a "Zygon invázió" c. részben?
Én a Sherlockból csak egy-két részt láttam, azok tetszettek, bár egy kicsit elcsépelt volt.
Én is ezt vettem észre az 5-7. DW évadon. Moffat hollywoodi akciófilmet csinált a DW-ből, pedig ehhez a sorozathoz egyáltalán nem ez a "csillámpóni-szerű" hangulat illik. A szövegek is elég sablonosak benne. Viszont a 8-9. évad, ahol Capaldi játssza a Doktort, szerintem sokkal jobban hasonlít az RTD által rendezett részekhez. Talán részben azért, mert Capaldi személyéhez nem illet ez a stílus.
A 11. évadot már nem Moffat fogja rendezni, az talán jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!