Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi az Erased (Boku dake ga...

One Punch Lady kérdése:

Mi az Erased (Boku dake ga Inai Machi) mondanivalója?

Figyelt kérdés
Imádom a pillangó effektus témájú dolgokat, de a mondanivalókat nem mindig értem.
2016. ápr. 5. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Eléggé felszínesen érinti pedig. Van jó pár mű ami sokkal részletesebben kibeszéli ezt a témát. Mellesleg szerintem a Pillangó Hatás sokkal ütősebb.
2016. ápr. 5. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az nincs neki.
2016. ápr. 5. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
29%
Semmi. Nem kell mindenben a mondanivalót keresni, az animében/mangában meg főleg nem.
2016. ápr. 5. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell, de lehet.
2016. ápr. 5. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Igen, van. Főleg a tanár úr részéről. Emlékszel még arra a japán novellára, amit megemlítettek benne? Azt, hogy egy rabló a pokolra került halála után. De megkönyörült egy pókon, és ezért leeresztettek neki egy pókfonalat, ami egyenesen a Mennyországba vezet. A rabló elkezdett felmászni a pókfonálon, de közbe nemcsak ő akart a Mennybe menni, ezért a pokolbéli emberek elkezdtek felmászni mögötte. A rabló mérgében elkezdte lefelé rugdosni az embereket. Egészen addig, amíg el nem szakadt a fonál, és a rabló is visszazuhant a pokolba. Őnmagában érdekes, de semmitmondó történet. Lényegében az anime ezt dolgozza fel, egy-két körítéssel, és ez ad lélektani oldalat neki. A Sensei azért gyilkolta meg minden egyes valóságban Hinazuki-t mert elmondása szerint látta a fonalat a feje fölött. Mintha ő lenne a rabló a pokolban, aki csak segitséggel juthat fel a Mennybe, mert tudja, egyedül nem menne. Ezért nem szeretné, ha mások is kapcsolatba kerülnének Hinazuki-val. Lerúgja az embereket a fonálról - Nem engedi, hogy Hinazukival kapcsolatba lépjenek (meggyilkol mindenkit). A történet vége a fonál szakadása, itt Hinazuki halála. Lényegében Satoru ezt akarja megakadályozni. Yashiro Sensei mint a rabló, azért öli meg a gyerekeket, mert nekik még van esélyük a "Mennyországba jutni". A végén, Satoru mondja a Sensei-nek, hogy van értelme élnie. Van reménye. Miután Satoru Lezuhan az emeletes házról, Yashiro feje fölött megcsillan valami (fonál?). Ezután a Sensei öngyilkos akar lenni. Az anime feldolgozás, mert az eredetiben a rabló önakaratán kívül zuhan vissza, Yashiro viszont ugrani akar.Nem magyaráztam bele semmit, ez az én meglátásom. Nem kell semmit szószerint értelmezni, az ilyen párhuzamos szálakat csak átvitt értelemben lehet megérteni. Szerintem jó anime volt, nagyon tetszett. Az összes animének van egyébként mondanivalója. Kivéve, ha a "harc, harc, harc" animékre gondolok. Az animékben meg tudják valósítani azt, amit a filmekben soha. Ezért páratlanok a dráma, és lélektani animék. Mondanivalóként szilárd mondatot nemigen tudnék mondani. Talán "Mindegy, hogy milyen bűnöket követtél el életedben, és hogy miért tetted, de neked is ott van az esély hogy boldog életet élhess." "Akármennyire szegény vagy, akármennyire gyűlölsz valakit, az esélyed mindig ott lesz a boldog életre." Valami ilyesmi. A Mennyországot én nem szószerinti értelemben, hanem jelképként vettem, egyenlő lehet a boldog élettel, boldogsággal. Hinazuki "pókfonala" az volt, hogy elvitték az anyjától. Ez adta a címet is "A nélkülem létező város" Az animéknek mindig lesz értelme, és tanúlsága. Csak nem lehet őket elmondani, csak érzi az ember, hogy van mögöttes tartalma.
2016. nov. 24. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Számomra még az is tanulság volt, hogy fontos a bizalom magunkban, másokban és, hogy nem szabad feladni.

Nekem is nagyon tetszett az anime.

2017. ápr. 4. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!