Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi van a Vérebbel? (Bővebben...

Mi van a Vérebbel? (Bővebben lent, nem szeretnék spoilerezni)

Figyelt kérdés

Miután a Véreb és Brienn hacoltak komoly sérüléseket szenvedett, azonban Aryra nem ölte meg, amikor lehetősége nyílt rá csak magára hagyta.

Szerintetek van rá esély, hogy életben maradt vagy már biztos halott lenne?

A többi részben nem szerepelt már, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés

2016. márc. 30. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez engem is foglalkoztatott,miután megnéztem azt a részt. Hiába,hogy Arya nem ölte meg,de magára hagyta súlyos sérülésekkel. Szerintem meghalt. Nagyon örülnék,ha nem így lenne,mert szerettem őket Arya-val,de szerintem halott.
2016. márc. 30. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:

A könyvben így volt:

Briennenek semmi köze sem volt a Vérebhez, mert Brienne története máshogy alakult.

A Véreb, Sandor Clegane, egy ideje nem evett és részeg volt. Ilyen állapotban tértek be Aryával a fogadóba, ahol találkoztak Gregor embereivel. Megküzdöttek, a Véreb sérüléseket szenvedett el, amik elkezdtek elfertőződni. Arya tűzzel akarta "meggyógyítani", lényegében kiégetni a sérüléseit,de az ugyebár fél a tűztől, így nem ment bele. Egy idő után már nem tudott továbbmenni, Arya elvette a pénzét, a Véreb kérte őt,hogy ölje meg,de Arya csak lelépett, mert rájött,hogy egyfajta bajtársi kapcsolat alakult ki közöttük és már nem akarja megölni.

Később Brienne, Pod és Hyle Hunt (ő nem volt a sorozatban) Meribald septon (ő lehet,hogy lesz a következő évadban) vezetésével elmentek egy szigetre, amit olyan szerzetesek laknak, akik közül mindig csak egy beszélhet.

Volt ott egy sírásó, aki Brienne szerint olyan nagy darab, mint a Clegane testvérek. Plusz ott van a szigeten a Véreb lova, ami rajta kívül senki sem engedelmeskedett, és a sírásó Meribald kutyájával is elvan.

A szerzetesek vezetője egy híres gyógyító, aki elmondta nekik,hogy megtalálta a Vérebet, eltemette és a Véreb nincs többé. Ezért gondolják úgy sokan az olvasók közül, én is, hogy a sírásó a Véreb.

Egyrészt a sírásóról elmondott dolgok alapján. Másrészt az alapján, amit a szerezetes mondott. Nem mondta ki egyértelműen,hogy Sandor Clegane a Véreb meghalt, hanem csak utalásokat tett rá, ami azt is jelentheti,hogy túlélte -révén hogy ez a szerzetes egy nagytudású gyógyító.

2016. márc. 30. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:

*senkinek sem engedelmeskedett

És persze a sírásó arca elvolt takarva.

2016. márc. 30. 22:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Kiegészítve,hogy egész legyen úgy élhette túl és azt érthette a gyógyító,hogy Sandor Clegane Véreb néven vált ismertté és többek által rettegetté, és mivel azt mondta,hogy a Véreb nincs többé, így lehet arra utalt,hogy Sandor Clegane "visszavonult", de továbbra is él és csak a "Véreb énje" lett oda.
2016. márc. 30. 22:04
 5/10 anonim ***** válasza:
2016. márc. 31. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam, hogy a 6. évadban fel fogják támasztani. De szerintem Catet kéná már visszahozni, mint a könyvben.
2016. márc. 31. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:

SPOILER

A 6. évadban visszatér. Nem feltámasztották, mert sose halt meg. Csupán ápolták amíg jobban lett.

2016. márc. 31. 18:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy szerinte a Véreb volt az a szerzetes, annak idéznék a könyvből:

"...és éppen egy karikalábú, APRÓ testvér szorgoskodott körülöttük, akiről Brienne úgy gondolta, hogy nem lehet más mint Gillam testvér. Az épület túlsó végében, jó messze a többi állattól, nagy, fekete csődör nyerített hangjuk hallatán, s rekesze ajtajának rúgott." (Ez a ló egyértelműen a Véreb lova, Idegen)

itt van némi szöveg,azt nem idézném, de a lényeges:

...Úgy véltük a kiherélés talán segít majd az állat sötét természetén,de.. Gillam testvér, megmutatnád nekik?

Gillam testvér lehajtotta a kámzsáját." (tehát látták az arcát)

"Alatta sűrű szőke haj, tonzúrára nyírt fej, a füle helyén pedig véres kötés rejtőzött."

Igazából ez szerintem elmond mindent.

Hiába hiányzik a füle, ez egyértelműen nem a Véreb, szőke haj, apró termet, egyik sem stimmel + Brienne felismerte volna.

Ezen kívül a septon többször is elmondja, hogy a Véreb meghalt, és eltemette, még meg is mutatja a sírhelyét Brienne-nek, amin ott van a kutyás sisakja.

Ettől függetlenül elképzelhető, hogy meggyógyították és él, de, hogy nem az a szerzetes, akinek gondolják, az tuti.

A sorozat meg eltér a könyvtől, szóval ott meg pláne még simán élhet.

2016. ápr. 12. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:
8-as te vagy az első ostoba aki azt hiszi, hogy Gillam testvérre hiszik a könyvben, hogy Sandor az. Olvasd újra. Nem őrá gyanakszanak. Van egy sánta újoncuk, akinek van egy kutyája, sírásás közben látja Brienne és még őnála is nagyobb.
2016. ápr. 12. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, senki sem azt mondta,hogy Gillam lenne Sandor Clegane, hanem a sírásó. Olvasd el mégegyszer Brienne részeit, amikben szó van róla...
2016. ápr. 12. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!