Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ez már sorozatfüggőség? És ez...

Ez már sorozatfüggőség? És ez probléma?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a tv előtt lógtam naphosszat egy-két zacskó csipszel és imádtam. Mindig ebben leltem örömömet. Kamaszkorom óta internetről leszedett amerikai sorozatokat nézek (A szökéssel kezdődött). Egy nap 4-5 részt is megnézek, de előfordul néha, hogy tényleg egész nap csak sorozatot bámulok. A jóbarátokat 12-13szor végignéztem már az elejétől a végéig. Két komolyabb kapcsolatom volt eddig, de egy idő után az együtt töltött időnk nagy részében szintén sorozatokat bámultunk összebújva. 22/F
2016. márc. 27. 08:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is ezt csinálom sajnos. És probléma, mert ez tulajdonképpen menekülés a valóság elől.. azt az időt amit sorozatnézéssel töltünk, saját élmények "készítésére" is felhasználhatnánk. De nem. Mert munka után és hétvégén jól esik és kényelmes és stb..
2016. márc. 27. 09:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Engem a sorozatok mentettek meg. Anyám révén hajlamos vagyok a depresszióra és a skizofréniára, de még a kezdeti stádiumban észrevettem magamon a tüneteket, és rájöttem, ki kell vernem a fejemből a sötét gondolatokat, mert ha belesüppedek, akkor mehetek én is a diliházba. És ekkor jöttek a sorozatok, amik az unalmas perceimben lekötik az agyamat, a gondolataimat, nem hülyeségeken rágódok, hanem darálom a sorozatokat, és mára már semmi depressziós tünetem sincs. Az életemben annyira nem befolyásol, hiszen arra használom őket, hogy a szabadidőmet kitöltsék, nem munka helyett nézem. Szórakozni, bulizni sose jártam, az nem az én világom.

Tehát vannak a sorozatfüggőségnek jó oldalai :) van olyan nap, hogy nincs kedvem máshoz, csak egy régi Jóbarátok vagy Dadus részhez, de van olyan nap, ha ráérek, hogy ledarálok egy Trónok harca évadot simán.

2016. márc. 27. 10:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Azért ha a barátnőnek van igénye mást is csinálni, akkor legyél nyitott, de ha te jól érzed magad így, és nem megy a suli/munka rovására, akkor semmi gond vele. :)
2016. márc. 27. 14:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Én olyan 80 sorozattal vagyok szinten, ennyit követek úgy, hogy amint kijött az új epizód már szedem is le netről. Persze ezek nem mennek egész évben, átlagban 10-15 sorozatepizód jön ki egy hétre. Mellé még mindig darálok is valamit, így jön ki napi 3-4 rész átlag mostanában. Mondjuk ez változó, nyáron 7-8 epizód is kijön, kedvtől függően.

Én nem tekintem problémának, szórakoztat es egyáltalán en káros. Ha van valami családi program vagy buli soha nem mondok nemet rá sorozatok miatt, akkor az az első. 17f

2016. márc. 27. 15:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Amíg ez nincs negatív hatással az életedre, addig ez nem probléma. Ugyanolyan hobbi, mint a többi. Ha a barátnőid szívesen nézik veled, az miért lenne gond?

A gond ott kezdődik ha a sorozatok miatt elhanyagolod a kötelességeidet, pl. nem mész dolgozni, vagy nem tanulsz.

2016. márc. 27. 17:59
 6/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen! Sejtettem, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Én sem tartom problémának igazából, de talán tényleg a valóságból menekülök a sorozatokba. Mindig csak a szabadidőmet áldoztam rájuk, persze az más kérdés, hogy suli vagy munka közben nem az járt az eszemben, hogy de jó lenne már otthon ülni és nézni ezt vagy azt.
2016. márc. 27. 19:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Vagyis, hogy az járt a fejemben.
2016. márc. 27. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor ezzel nincs semmi probléma. Nem véletlenül hívják szabadidőnek. Mindenki azzal szereti tölteni, ami örömet szerez neki.

Na de mit szólsz, hogy folytatják A szökést?:D

2016. márc. 27. 20:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva félek tőle, nem vagyok az efféle folytatások híve. Pláne ilyen végkimenetellel. Viszont jó lesz újra látni a régi kedvenceket együtt! :D
2016. márc. 27. 20:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Szerintem szép lezárást kapott. Remélem nem cseszik el a folytatást..
2016. márc. 27. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!