Tegnap sulival megnéztük ezt a filmet, és egyáltalán nem értem miért van az emberek többsége felháborodva ettől a filmtől. Illetve attól, hogy Oscart nyert.
Lehet, hogy azért nem értem, mivel fiatal vagyok(15), de szerintem akármennyire is elege van az embereknek a holokausztos filmekból; vagy éppen a zsidók sajnálatából, örülni kellene egy magyar film sikereinek. Legalábbis nekem ez a véleményem.
2016. márc. 11. 23:00
1/7 anonim válasza:
Mert a saul fia egy százszor lerágott csont, már a témája, a schindler listája is oscar díjas, és ha ilyen témával csinálsz filmet akkor már előnnyel indulsz. és ha ez elősegitette azt hogy oscart nyerjen egy Magyar film akkor kit érdekel, nem? :D
2016. márc. 11. 23:18
2/7 anonim válasza:
Egyszerű antiszemitizmus, nem kell túlgondolni.
1. érv: "a csapból is ez folyik" A szexről ugyanez elmondható, aztán mégse unják az emberek.
2. érv: "csak azért nyert mert zsidókról szól" Az elmúlt 10 év nyertesei közül egy érintette a holokauszt témáját, miközben ennél több film készül a témában.
2016. márc. 12. 07:37
3/7 anonim válasza:
1-es: Ha tök ugyanazt forgatták volna újra, amiről a Schindler listája szól, nem kap Oscart. Ilyen logikával ha egy háborús film már nyert díjat, akkor le is lehet állni ezek forgatásával, mert már minek.
Akik utálják a filmet, azoknak egy nagyon nagy százaléka nem látta.
2016. márc. 12. 08:18
4/7 anonim válasza:
első vagyok, úgyértem hogy a téma amit választottak, az lerágott csont, mert sokadjára használták fel.
2016. márc. 12. 10:12
5/7 anonim válasza:
Ahogyan már azt előttem jól megfogalmazták: egyszerű antiszemitizmusról van szó. A magyar emberek egy része elvakult bolond akik a történelem könyvben leragadtak a honfoglalásnál. Rengeteg idióta máig azt hiszi hogy nem is volt holokauszt és az emberek csak kitalálnak dolgokat. Na most neked mennyire számít egy ilyen ember véleménye? És ez meg marhaság hogy lerágott csont, meg hogy a csapból is ez folyik. Milliószor több ostoba vígjáték, pocsék akció film és gyerekes horror készül. De ezt ugye pár ember nem unja. Másrészt nem véletlenül kap Oscart egy ilyen film, hiszen ez legalább szól valamiről, valami komoly és valódi dologról. Másrészt a magyar emberekben ott van az irigység, kritizálás is. De a legelszomorítóbb hogy nem vagyunk képesek félre tenni az előítéleteinket és büszkén örülni egy hatalmas, történelmi sikernek. Ez a legelszomorítóbb.
2016. márc. 12. 11:57
6/7 anonim válasza:
Az emberek egy jelentős része frusztrált. Sikertelenségére szeretne megnyugtató magyarázatokat találni, melyek felmentést adnak számára annak a ténynek az elismerése alól, hogy vannak okosabbak, ügyesebbek, netán szorgalmasabbak nála. Erre jók hagyományosan a zsidók, a bankok, karvalytőke, mostanában az amerikaiak, az eu, a franciák, a liberálisok stb. Ennyi jó kis ellenséget csak úgy lehet "legyőzni", ha nem szopjuk be a propagandát, minket nem lehet csak úgy manipulálni, mint a többi birkát, mert mi jobban tudjuk, mi van a háttérben. Persze nem, de ezt kommunikáljuk a környezetünkkel, mert így legalább velük szemben fölénybe tudunk kerülni, midőn lesajnáló metakommunikációval díszítve jelezzük, hogy mi tudjuk ám a tutit, miszerint mindent a globális háttérhatalom irányít.
2016. márc. 13. 18:32
7/7 anonim válasza:
Nem antiszemitizmusról van szó. Én azért utálom ezt a filmet, mert az egyik szereplőt gyerekkorom óta közelről ismerem és tiszta szívemből megvetem. Olyat tett, amit nem tudok megbocsátani neki. És ha egy ilyen emberrel együtt tudnak dolgozni, akkor a többi se különb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!