Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért utálják egyesek az új...

Miért utálják egyesek az új Szellemirtókat?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem a logikájukat. Valaki el tudná magyarázni?

2016. márc. 3. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tetszik nekik, hogy nők lesznek a főszereplők. Egyébként a legtöbb film esetében gyakori az ellenszenv, ha kijön egy új verzió, teljesen megszokott dolog, hogy már azelőtt szidják, hogy egyáltalán látták volna, mi lett belőle. Persze nem alaptalan, sokszor elcseszik az új változatokat, folytatásokat vagy nincs is rájuk szükség.
2016. márc. 3. 17:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez igaz, csak nem igazán értem, hogy miért. Mármint az okát, hogy ezek miért gondok.

Illetve ha azt vesszük, egyik filmre sincs szükség, mégis vannak. Szóval ez is így fura egy kicsit.

De hát mindegy végülis.

2016. márc. 3. 17:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Az eredeti filmet pont a színészek és a humoruk tette olyan népszerűvé. Sokan már a második részt is utálták, mert feleslegesnek és erőltetettnek érezték. Utána évekig terjengtek pletykák, hogy készül egy harmadik rész is, és a rajongók már teljesen beleuntak ebbe.

Azzal, hogy új színészeket, azaz színésznőket hoztak be, sokak szerint pont a Szellemirtók lényegétől váltak meg. Szegény Harold Ramis-t már úgyse tudták volna visszahozni, és a többiek is eléggé kiöregedtek a szerepből, szóval érthető, hogy új arcokat hoztak be. De többen attól tartanak, hogy az új Szellemirtók nem fognak megfelelni az elvárásoknak és nem lesz meg köztük az a "szikra", mint az eredeti színészek közt.

Plusz ott van az is, hogy ezek nők. Manapság nagyon elterjedt az a nézet, hogy az amerikaiak a progresszivitás nevében nőket és színes bőrűeket erőltetnek a filmekbe, függetlenül attól, hogy mennyire jó színészek. A Star Wars VII. előtt is mennyien fanyalogtak, hogy az új főszereplők egy lány meg egy feka. Itt is ugyanez van, sokan amiatt vannak felháborodva, hogy a Szellemirtók nők, mert azt olvassák ki ebből, hogy Hollywood csak így akar progresszívnak látszani.

Lehet, hogy jó film lesz, és minden fikázóra rá fog cáfolni. De az is lehet, hogy nagy pofára esés lesz. Amíg ez ki nem derül, az emberek és a Szellemirtó-fanok fanyalogni fognak, mert hát mindig fanyalognak.

2016. márc. 3. 18:18
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, simán lehet rossz is. Sajnos valamiért az ilyen filmeket el szokták szúrni. De ez akkor is így lehetne, ha mondjuk a főszereplők férfiak lennének.

Viszont ez a nőket és feketéket erőltetnek a filmekbe helyzet nem egészen világos. Ebben hol a probléma? Ők nem méltóak ilyen szerepre? (Ez valami rasszista/hímsoviniszta indok akkor most? Mert már láttam, ahogy írtad, a Star wars-nál is ilyen véleményt és ott sem értettem, hogy mi van mögötte.)

A filmekben meg eddig is szerepeltek feketék és/vagy nők.

2016. márc. 3. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ez valami rasszista/hímsoviniszta indok akkor most?"

Többnyire. De Amerikában sok helyen erősödik a feminizmus férfigyűlölő ága és a fehérekkel szemben előítéletes mozgalmak is, ezért sokan úgy hiszik, hogy ezek vették át a "hatalmat" a filmek fölött. Most is nagy mizéria volt abból, hogy fekete színész nem kapott Oscar jelölést -- vannak, akik szerint az Oscar bizottság régimódi és rasszista, mások szerint meg a feketék feleslegesen csináltak ebből problémát, mert nem a bőrszín, hanem a színészi teljesítmény alapján választottak jelölteket. Vannak ilyen viták.

Engem ez nem nagyon érdekel, de értem azokat, akik amiatt aggódnak, hogy az új Szellemirtó színésznők lesznek-e olyan viccesek és emlékezetesek, mint az eredeti csapat. Az ilyen újítások és változtatások nem mindig sikerülnek jól.

2016. márc. 3. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Elnézve a szereposztást, nekem nem az a bajom, hogy nők a főszereplők, hanem hogy pont ezek a nők a főszereplők.

Számomra mindegyik ellenszenves.

Ettől persze még lehet korrekt film.

2016. márc. 3. 20:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem. Fura dolgok vannak. Valamilyen esetben tényleg nem látom értelmet az ilyen rassz- és nemcserének. (Pl. Hermione vagy most, amikor fehérek játszották az egyiptomikat)

De ez végülis reboot.

Nekem többnyire a színészekkel nincs bajom. Annyira nem ismerem őket.

A Női szervekben mondjuk Melissa McCarthy kb elfogadható volt számomra. Ha valami hasonlót hoz itt is, akkor nem lesz rossz.

Kristen Wiig-et meg még csak A Marsiban láttam. Nem volt nagy szerepe, de nem tűnt ellenszenvesnek nekem.

2016. márc. 3. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!