A Netflixnek mi értelme?
Az USA-ba már most rengeteg előfizetője van, de Nyugat-Európába is elég népszerű.
Itthon viszont valóban kérdéses a sikere, már csak az olyan típusú emberek miatt is, mint a kérdező, akik azt hiszik hogy a filmek, és a sorozatok alanyi jogon járnak.
Ez kicsit olyan, mintha azt kérdeznénk, mi a DVD vagy Blu-ray értelme. Illetve mi a hagyományos cserekereskedelem értelme, ha lehet lopni is.
A Netflix említett előnyein túl több olyan sorozat is van, ami nem TV-re, hanem kimondottan a Netflix-re készül, ahol másfajta szabályzatok vonatkoznak rájuk, mint egy TV-be kerülő műsorra. Reklám nélkül nézhetjük meg őket, amikor csak akarjuk. Ez sokkal nagyobb szabadságot nyújt mind a készítőknek, mind a nézőknek, és elméletben előteremti a minőségibb műsorgyártás lehetőségét, aminek nem kell a TV szeszélyeihez meg műsoridejéhez igazodnia. Ingyen, illegálisan is le lehet őket tölteni, de az ugyanúgy árt a készítőknek, mintha egy rendes filmet, TV műsort töltenénk le.
Persze én csóró vagyok és nem nagyon szoktam sorozatokat meg filmeket nézni, ezért nekem nem sok vizet zavar, hogy ide is elért a szolgáltatás. De azért mégiscsak előrelépés, hogy elérhetővé vált.
Ingyen? Kinek? A filmgyártóknak, TV stúdióknak biztos nem.
Attól hogy pár illegálisan működő oldalon valamit ingyen meg tudsz nézni, még maga a tartalom nem lesz ingyenes. Ingyenes akkor lesz, ha a forgalmazó akarja úgy.
Engem nem érdekel, hogy Te hogyan nézed a filmeket, sorozatokat, de azzal azért szerintem illene tisztában lenni, hogy mégis mit jelent az általad is emlegetett "ingyenesség". Sokan tényleg azt hiszik, hogy a filmek alanyi jogon járnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!