Általános véleményetek a Star Wars filmekről?
Én azt nem értem,hogy a sok rajongó akiknek csak a régi/eredeti trilógia tökéletes, miért nézi meg az új részeket, ha nem tetszik nekik? Könyörgöm, ez már a negyedik film volt az eredeti után. Ráadásul ezek a részek több tíz évvel az első három rész után jöttek ki. Mégis mit várnak/vártok egy új résztől? (és most komolyan kérdezem)
Sokaktól általában az alábbi hiányokat és negatívumokat hallom, de kizárólag csak az új részek kapcsán!
1.Kidolgozatlan,irreális karakterek
2.Sok baromság,gyerekes humor
3.Szerelmi szál ábrázolása/kidolgozatlansága
4.Béna sztori
Kérdezem én, az Új Reményben a karakterek nem voltak kidolgozatlanok? Hanról és Leia-ról csak pár pár dolgot tudtunk meg, még a harmadik rész végére is. Engem pl. nagyon érdekelt volna, Han miért és hogyan lett csempész, Leia milyen cselekmények hatására fordult a Birodalom ellen. (És ez csak pár példa) Aztán, nem volt baromság az aszteroidában lévő hatalmas élőlény/giliszta? Milyen módon és mivel táplálkozott, levegőt hogy kapott? Az Ewok mackók győzik le a lépegetőkkel és kiképzett(!!!) rohamosztagosokkal felszerelt birodalmi erőket?! Luke pár nap esetleg hét után olyan erős Jedi lesz,hogy a hatalmas Vader sem képes őt legyőzni?
Szerelmi szál? Az eredeti trilógiában ez kimerült a "Szeretlek!"-"Tudom" párbeszédekkel és a tinikre jellemző piszkálódásokkal.
Béna sztori? Istenem, ha teljesen más az előzménytörténet az a baj, ha részben ugyanaz a folytatás akkor az. Akkor mit akartok?
Az összes rész nagy kedvencem egyébként. Persze nekem is vannak olyan dolgok minden részben amik nem tetszenek (amiket említettem is fentebb),de szerintem,ha valaki megszeret egy történetet akkor az első vagy második részre már tovább tud lépni a nyilvánvaló logikai hibákon és elfogadja hogy ez egy ilyen történet. Az eredeti trilógia hibáit éppen ezért szándékosan írtam ki. Abban is vannak azért meredek dolgok. És nem értem,hogy lehet az, hogy ezeket szinte senki nem jegyzi meg,ha fikázni kell a filmet az mindig új részeknél kezdődik, miért(?!)
Te nagyon félreértetted az eredeti trilógia rajongóit. Vagy nem értetted meg.
Hogy miért nézi meg az új részeket? Pl. azért, mert reménykedik hogy lesz méltó folytatása az eredeti trilógiának? Mert kíváncsi? Mert szeretné azt az élményt újra átélni, amit régen?
Az új reményben nem voltak a karakterek kidolgozatlanok. A kidolgozás nem merül ki annyiban hogy írnak nekik egy háttértörténetet, meg hogy honnan jönnek aztán jóccakát. Egy karakter kidolgozása annak működéséről szól, hogy mennyire képes elhinni a néző, hogy az adott karakter tényleg azt teszi amit lát, és beteljesíti célját. Nem kell háttérsztori, meg magyarázkodások, egy kidolgozott karakter a kémiáról szól, cselekményének és érzelmének hitelességéről.
Az új trilógia baromságai alatt meg nem a logikai oldalt figyeli senki (Star Warsban NINCS tudományos magyarázat és logikai összefüggés!), mivel az univerzum működése logikusan/tudományosan nincs megmagyarázva, ezért nem tudhatod, hogy ezen messzi messzi galaxisban van e egyáltalán szüksége egy aszteroidában lévő gilisztának levegőre, vagy egyáltalán kajára. A mi világunk szabályaival nem szabad a Star Warsra gondolni, mert két teljesen más univerzumról beszélünk. Ez a varázsa az egésznek. Ezért volt hiba az erőt kémiai egységgé alakítani (még akkor is, ha a könyvben itt-ott elég jól kihasználták)
Az Ewokok azért győztek, mert kb harmincszor annyian voltak. Rohamosztagosból annyi volt, amennyit láttál felsorakozva a filmben: Max 60-70 db. Lázadóból durva 20, Ewokból több száz. Csak a fölény győzedelmeskedett.
Pár nap, hét? Ugye tudod, hogy a Birodalom és a Jedi visszatér között nem pár nap telik el, hanem kicsivel több mint 1 év? Luke pl. a sötét oldal erejével győzi le Vader-t. Ops, spoiler, úgy tűnik ezt nem vetted észre. Nem bántani akarlak, de nem is értem hogy szeretheted ezeket a filmeket, ha meg se értetted őket. Remélem nem veszed a kommentem offenzívnek.
A szerelmi szál is tökéletesen működött a régi trilógiában. Nem az az oldala, hogy mi történt amikor már összejöttek, hanem az, ahogy összejöttek. Két teljesen ellentétes karakter, akik differens hozzállásuk végett sokat piszkálódnak.. Han tudja hogy Leia egy fájdalmasan fárasztó nő számára, de érzi hogy valójában egy tökös csaj. Leiát folyamatosan irritálja Han személye, de tudja hogy ő is valójában egy jószívű ember. Rengeteg mindenen keresztülmennek együtt, aggódnak egymásért, fontos személyek a lázadáson belül. Pontosan azon pszichológia alapján van megírva, ahogy átlagban működnek a nők és a férfiak. Egyszerű, de precíz kidolgozás, hihető elemekkel.
Ezzel szemben mit lehet felhozni az új trilógia romantika szálán? Mond 2 dolgot miért szereti Padmé és Anakin egymást. Bocsánat: 1-et csak. Nincs kidolgozva. Szimplán egymásba szeretnek pár szép CGI háttér mögött, mindenféle ok nélkül amit nem adnak a néző tudomására, meg Anakinnak homok megy a se****ébe. Az egy kidolgozatlan szerelmi szál! Csak van, lóg a levegőben. Komolyan, mondj 1 indokot! Nincs! Anakinnak tetszik Padmé, és kész, vége, már csak a montázsokat látjuk ahogy nevetgélnek. Ez egy filmben retek kevés, még akkor is ha a valóságban megtörténhet.
Amúgy nekem a Force Awakens tetszett, az előzménytrilógiát is szeretem, de nem tartom méltó filmeknek, azok a legrosszabbak számomra.
kedves válaszadó, ez szirmai gergő érvelése volt
legalább odaírhatnád, ha idézel valakitől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!