Vélemények az új Star Wars-ról? Spoiler-veszély!
Őszíntén szólva én csalódottan jöttem ki a moziteremből, gyakorlatilag csináltak egy Új Remény remake-et. Ráadásul az erő-mítoszt is sikerült aláásni, mivel egy viszonylag képzett (persze még mindig fiatal, és kiképzése kb 1/3-nál járó) Kylo-t simán legyőz egy olyan lány, aki előtte kb fél órával fedezte fel, hogy ilyen erő lakozik benne. Ez még szerintem akkor is gáz, ha Rey-ben valami hihetetlen erő lakozik. Bár ezt azért meg lehet magyarázni. De azt, hogy Finn is majdnem leveri már végképp túlzás, pláne hogy róla nem is tudjuk, hogy erő-használó e, vagy sem.
Persze ez csak az én véleményem, és sok múlik majd azon is, hogy a többi rész hogyan folytatódik, de én többet vártam, és azt az igazi SW érzést sem éreztem ebben a filmben.
Azért ne felejtsük el, hogy Kylo eléggé önfejű volt, ment a saját feje után. Vele kapcsolatban olyan érzésem van, mint aki tegnap előtt állt át a sötét oldalra, de még nincs ott benne az a rutin, hidegvérűség, megfontoltság, mint az idősebb Sithekben. Pl Dookuban. Olyan, mint Anakin volt. Elszállt az agya, ment az elképzelései után, és ez lett a veszte. Szóval lehet, hogy jól képzett Kylo, de ugyan olyan forrófejű, mint a nagyapja volt. Teljesen látszott ez rajta, amikor Rey-el harcolt.
Amúgy miért ne lőhetne bele Csuvi Kyloba? Eddig az volt a baj, hogy sok a régi elem. Hát itt egy új. Egy nem jedi megsebesített egy sithet. Ez meg nem jó, mert ez meg új vonal, ilyen nem létezhet. Akkor most mi van? Döntsük már el, hogy most a régi értékek a jók, vagy az újak? :D
Mert az egy régi érték, hogy jedi vs. sith. Az egy új, hogy az erő gyakorlója vs. nem jedi/sith.
Hűha, nekem nagyon más meglátásaim voltak a filmmel kapcsolatban. A felszínen pontosan az történt amik itt le lettek írva. De mennyire figyeltetek a részletekre?
Kylo Ren egy vívódó, agresszív, félelemben élő sith tanonc. Teljesen határozatlan, folyamatos benne a küzdelem önmagával, a félelem ellen, próbál megfelelni a mesterének. És ha jól megfigyeltétek, a parancsnok aki mellette állt, mindig fölé kerekedett, és ez nála frusztrációt, és megfelelési vágyat váltott ki. Még kontrollálni se tudja önmagát, ezt láthattuk két jelenetben is. Amikor Finn (vagy hogy van leírva :D) ellen harcol, ott meg már megvolt sebesülve, a járásán is látszott hogy bicegett. Ő nem az a fajta ikonikus, határozott fő gonosz mint amit eddig megismertünk a többi epizódból, ő konkrétan így lett megírva, nincs itt semmiféle "jaj érezzük hogy gyenge ezért tegyünk vele valami radikálisat". Nem a határozott, erős sithet mutatja be, hanem az önfejű, félelemben élő zavarodott egyedeket, amit Star Wars vásznon ezelőtt még SOHA nem láttunk, pedig léteznek az univerzumban! Ilyen zavarodottnak, szerencsétlennek kellett volna lennie Anakinnak az I-II-III trilógiában... És amúgy meg Finn rohamosztagos volt, szóval tanult harcművészetet, nem keveset.
Egyébként én sem tartom tökéletesnek a filmet, voltak hibái. Kissé nekem is furcsa volt Rey felülkerekedése, viszont azt tudni kell, hogy akiben nagy az erő, az konkrét tapasztalat nélkül is képes használni azt - ő pedig alapvetően jártas a harcművészetekben (csakúgy mint Finn), mivel a volt rohamosztagos harcművészetet tanult, Rey pedig saját magát képezte ki, ezt példázza a kezében lévő bot is.
Az meg nem értem miért fura hogy egy erővel nem rendelkező valaki sebez meg egy sith-et, amikor pl. a Sithek Bosszújában klón katonák lőnek halálra egy halom Jedit.
Igaz, hogy ha innen közelítjük a dolgot meg lehet magyarázni.
Meg nyilván bele kell kalkulálni, hogy ez csak egy felvezető rész, és gondolom a másik 2 rész után ez is új megvilágításba kerül, csak ezek kicsit szembetűnők voltak nekem.
Gondolom itt más tervek vannak ezzel a trilógiával. A régi trilógiában 3 rész jutott Luke fejlődésére. Mert igazából Luke a harmadik részben tudott valamit kezdeni Vaderrel. Az elsőben nem nagyon csillogtatta meg képességeit, a másodikban is lenyeste a kezét Vader. A harmadikban sikerült fölé kerekedni.
Nekem alapvetően tetszik, hogy ha valakiben ott van az erő, akkor nem kell neki 3 részt szentelni, hogy Jedi legyen belőle, elég erre 1 óra is. Miért ne lehetne, hogy valaki úgy rátalál az erőre, hogy mindenféle tréning, hosszú elvonulás nélkül azt tudja már művelni?
És én még mindig azt gondolom, hogy Kylo nem volt egy nagy tapasztalt sith nagyúr. Tehát, nem volt olyan nehéz legyőzni, mint mondjuk Vadert vagy Dookut vagy Darth Mault. Kylo nekem egy sith tanoncnak tűnt, aki még nem tud úgy bánni az erővel, mint ahogyan kéne. Ügyes, jól képezz, erős, de még nem kiforrott. Nem véletlenül mondta Snoke, hogy vigyék hozzá Kylot, befejezik a kiképzését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!