Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Disney meg meri lépni azt,...

A Disney meg meri lépni azt, hogy a Frozen 2 -ben Elsáról valóban kiderül, hogy meleg?

Figyelt kérdés

Ötletes volt ez a metafora a filmben, szerintem baromi jól megragadták, de mennyi az esély rá, hogy második részben már konkrétan kimondásra kerül, hogy Elsa meleg? Tehát hogy talál magának egy hercegnőt, vagy valami :D

Biztosan lesz második része a Frozennek, de úgy tippelik, hogy 2018-19 előtt nem. Addig lehet, hogy a célközönség is eléggé lelazul a témával kapcsolatban annyira, hogy a Disney meg merje ezt lépni?

2015. nov. 21. 00:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
5%
Nem érdekel, az első is egy kukába való film volt
2015. nov. 21. 00:43
 2/21 anonim ***** válasza:
98%

Egyrészt rohamosan fejlődik az emberek felfogása, sok műbe tesznek ilyen progresszívnak tetsző elemeket, és ma már néha a fiatalabb korosztályt megcélzó művekbe, rajzfilmekbe is próbálják becsempészni a melegek vagy biszexuálisok témáját (de többnyire azért nem jelentik ki világosan, hogyha valamelyik szereplő az).

Másrészt a Disney imádja a pénzt, és mind a mai napig jellemző rájuk az elfogadott, vagy akár régies sablonok használata. Szóval ha szerintük egy leszbikus karakter miatt fennállna annak a veszélye, hogy kevesebben mennek el megnézni a filmjüket, akkor valószínűleg nem teszik meg ezt a lépést.

2015. nov. 21. 01:29
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Szinte kizártnak tartom...
2015. nov. 21. 08:12
 4/21 anonim ***** válasza:
78%
Te, hol volt ilyen utalás a filmben, mert én ilyenre nem emlékszem. Egyébként kizártnak tartom, a Disney mindig is idilli mesevilágokat jelenít meg a filmjeiben, nem tenne meg egy ilyen lépést, különben nyilván elfelejtheti a nézettséget és a bevételt.
2015. nov. 21. 09:44
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ez a leszbikus téma a film félreértelmezése. Itt nővérekről van szó, és a testvéri szeretetet szexuális vonzalomnak felfogni, szerintem elég erős mellényúlás.

Itt mindössze csak megpróbált kicsit elszakadni a Disney a saját sablonjaitól. A hercegnő már nem egy eseményekkel sodródó megmentésre szoruló fődíj volt, akinek egyetlen célja a történetben, hogy legyen kit feleségül venni a hercegnek, hanem önállóan is kompetens karakterként van jelen. Gyakorlatilag csak tovább vitték azt az utat, amin a Tangled és a Brave esetében elindultak. Fölösleges ennél többet belelátni.

2015. nov. 21. 10:09
 6/21 anonim ***** válasza:
86%
Nem a nővérek közötti "szexuális vonzalom" miatt gondolják dokan Elsát leszbinek, hanem a "selejtesnek érzem magam, elrejtőzök a világ elől, majd végül megtanulom, hogy nincs velem semmi gond" alapsztori miatt... Bár tényleg elég belemagyarázós a dolog.
2015. nov. 21. 10:17
 7/21 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is belemagyarázos a dolog, utolsó előtti jól leírta, hogy miért.
2015. nov. 21. 10:39
 8/21 anonim ***** válasza:
70%

Itt Elsa képessége a metafora. Nem pedig az, hogy milyen szeretet van Elsa meg Anna között. Az ebből szempontból mellékes. Illetve annyival nem, hogy Anna képes elfogadni így is Elsát. Hiszen a testvére és szereti őt.

Elsának rejtegetni kell a képességét, a szülei is erre kérik, hogy az emberek el tudják őt fogadni. Ez már éppen eléggé hasonlít egy meleg ember helyzetére. Ugyanúgy azt várják el tőle, hogy maradjon kussban és ne legyen önmaga.

De maga a "let it go" szám is teljes mértékben erről szól. Miután Elsáról megtudják, hogy milyen, már végre felszabadult és nem érzi magát kényelmetlenül.

https://www.youtube.com/watch?v=nN7gD33gzWk

Ez elég egyszerű belátnia annak, aki tudja értelmezni a dal szövegét.

Egyébként meg nem hiszem, hogy ki kéne mondani. A Disney emberei tudják, hogy ezeket a meséket nem csak olyan országokban vetítik, ahol elfogadják a homoszexualitást. Viszont minden országban megvan az a "célközönség", akiknek szólhat. (Persze nem csak nekik.)

Ezért bőven elég, ha a második részben Elsa egy olyan fiúval jön össze, akinek szintén van valami rejtegetnivaló képessége. De egyáltalán nincs is szükség szerelmi szálra szerintem. Arra ott vannak Annáék.

2015. nov. 21. 11:07
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Ennyi erővel miért pont a melegség?

Lehet akár egy eltérő világlátás vagy vallás is. Bármi olyan, ami kicsit eltér a megszokottól.

2015. nov. 21. 11:30
 10/21 A kérdező kommentje:

A nyolcas pont leírta, amit szerettem volna. :) Annyi még, hogy a magyar szinkronos változat szövege a fontos részeknél is tényleg elég specifikusan a hóra/jégre utal, de az eredeti szövegek nem ennyire konkrétak. Példának okáért itt a belinkelt Let It Go, vagy az emberek reakciója mikor Elsáról kiderül a képessége. Minden olyan jeleneten is érezhető, ahol Elsa a szüleivel beszél, élen az It's getting stronger, don't touch me, I don't wanna hurt you résszel.

Ha ez valaminek a metaforája, akkor sztem azért a melegségé, mert aktuálisabb téma, többet beszélnek róla, mint pl. a másféle világlátásról, és a gyerekeknek is könnyebb elmagyarázni, mint a vallási különbségeket pl.

2015. nov. 21. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!