Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Death Note! Ki ért velem egyet?

Death Note! Ki ért velem egyet?

Figyelt kérdés

Én egy tizenéves lány vagyok, akit senki nem zaklatott soha, de úgy neveltek, hogy az erőszak az megbocsáthatatlan, meg az is ha egy ártatlan embert megkárosítanak.

Szóval én Kira tevékenységét nem elleneztem. Oké, ő egy ember és hogy jön ahhoz hogy ítélkezzen? De ha meg mondjuk vámpír vagy ilyesmi lenne az még nagyobb felháborodást keltene. A kommunizmus is úgy indult, hogy mindenki egyenlő és boldog. De az erőszak elrontotta. Pedig nem lett volna rossz, ha jól tálalják.

Kira a bűnösöket ítélte el, de azokat akik nem direkt váltak bűnössé nem bántotta. Kira egy jó világot akart, ahol mindenki boldog és nem kell félni. De annyi ember van akik rosszak, hogy lehetne írni a neveket a végtelenségig. A bűnözés csökkent 70 százalékkal. A jó emberek támogatták Kirát, mert azt látták,hogy őket szeretné védelmezni. De jöttek az olyan emberek akik elítélték ezt a dolgot, mert a bűnöző is ember, egy élete van. De milyen élet? A társadalom ellen van, vannak olyanok akik sosem változnak, jobb ha meghalnak.

Kira megölte az ellenállókat is, mert azok nem értették meg mit is akar. Ez egy hibája, de ha nem teszi, őt ölik meg. A mai világban vannak olyan államok ahol nincs halálbüntetés. De még nagyon régen volt, és ott a bűnözés is csökkent.

Kira azért bukott meg, mert nem minden ember támogatta őt, és mert ember volt. Mert Istennel ki merne szembeszállni?

L nyomozó volt, börtönbe jutatta a bűnösöket, de azok egyszer ki is szabadultak, és újra gyilkoltak. L Jézus szerepét töltötte be az animében, nem ölt volna meg senkit. Az emberi élet neki érték, de nem nézte azt mi a jó a társadalomnak.

Kirával valahogy jobban egyet értünk. Inkább haljon meg egy gonosz ember, mint száz jó ember aki az áldozat volt.

Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy nem voltak gázkamrák, meg kínzások. Kira gyors halállal ölt, nem hagyta szenvedni az embert.

Csak azt nem értem, hogy Light miért nem tudott boldog lenni a családjában? Kiváló tanuló volt, szerették a lányok, a barátai, mindenkije. Meg akarta változtatni a világot, de ha ügyvéd lett volna vagy becsületes zsaru akkor is tehetett volna a biztonságért.

De belevágott. Nem ellenzem, azt mondtam. De nem is tudnék ilyet tenni. De az is igaz, hogy Hunyadi Mátyás halálával az igazság is meghalt. És soha nem tér vissza a Földre. Aki bármilyen módon igazságot akar tenni, azt valaki támadni fogja. Mert sok az ember, sokféle ország, más törvények. Soha nem lesz a Földön mindenki egyforma gondolkozású. De az is nagy eredmény, hogy nincs világháború. Kisebb háborúk sajnos lesznek.

Nincs a valóságban Kira. Annyit tanácsolhatok nektek, hogy vigyázzatok magatokra. Éljetek normálisan. Aki nem követ el nagy bűnöket, és felelősségteljes azt nem nagyon érheti baj.

2015. okt. 27. 17:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet.

Szerintem a bűnözés nem akkora probléma, aminek a megoldása megér annyi emberi életet.

2015. okt. 27. 19:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Egy gyilkosság sem? Szemet szemért úgy igazságos.
2015. okt. 27. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:

De egyrészt Light nem csak a gyilkosokat ölte. (vagy igen? rég láttam)

Másrészt gyilkosság és gyilkosság között is van különbség. Minden eset speciális. Nem lehet egy lapon említeni a hidegvérrel elkövetett előre megfontolt gyilkosságokat a hirtelen felindulásból elkövetettekkel.

Mi van ha utólag beigazolódik valakinek az ártatlansága? (mert van ilyen) Járulékos veszteség és ennyivel le vannak rendezve az ilyen esetek?

2015. okt. 27. 21:59
 4/11 anonim ***** válasza:

Nagyon nem értek veled egyet. Te magad is leírtad, hogy nem csak azokat ölte meg, akik gonoszak voltak, hanem azokat is, akik már más véleményem voltak. Innentől meg szerintem nincs mit sajnálni vagy megérteni rajta.

Pontosan úgy működött, mint egy diktátor, aki istennek képzelte magát.

Senki sem rendelkezhetne szabadon mások életével a kedve szerint, akkor sem, ha az illető éppen gyilkos. Az totális káoszhoz vezetne, mert mindenkivel elszaladna a ló.

És mennyi idő kérdése, hogy végül feletted vagy felettem is pálcát törjön valaki?

2015. okt. 27. 22:00
 5/11 anonim ***** válasza:

"Egy gyilkosság sem? Szemet szemért úgy igazságos."

Ha a szemet szemért elv lenne érvényben, akkor már nem élne talán senki.

Tegyük fel, valaki megöli a barátodat. Te bosszút akarsz, ezért megölöd a gyilkosát.

Csakhogy a gyilkosa az én tesóm volt, akit a hibái ellenére szerettem. Én is bosszút akarok, ezért megöllek téged. Engem ki öl meg utána? Anyád? És aztán őt?

2015. okt. 27. 22:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Light azért ölte meg azt is aki ellene szegült, mert akkor őt kapták volna el. a középkorban is sok ilyen előfordult.

a Rómeó és Júliában is Tybalt megöli Mercutiot és a Herceg megölette volna Tybaltot, de Rómeó végrehajtotta az ítéletet. ott is a szemet-szemért elv érvényesül.

2015. okt. 28. 08:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak az élet nem egy dráma. A szereplők idekint nem egy író elképzelései szerint fognak reagálni az őket ért inzultusokra.
2015. okt. 28. 09:08
 8/11 anonim ***** válasza:
+Light nem a középkorban élt, hanem a 21. században. Nem ok nélkül akarták elkapni, hanem azért, mert bűnöző.
2015. okt. 28. 09:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem bánnám, ha a valóságban létezne egy ember, aki instant meggyilkolná a gyilkosokat, rablókat, milliókat-milliárdokat ellopó bűnözőket, erőszakolókat és a konfliktuskereső-erőszakos embereket.

Persze nem lehet a világot jóra és rosszra felosztani: Van mindenkiben némi rossz, de a fenti bűnök azok, amiknek az elkövetőinek nem szabadna szabadon élniük a világban egyáltalán.

Persze az utolsó bekezdéseddel nem értek egyet. Csak mert valaki jó, azzal nem biztos hogy jó dolgok történnek és a rosszakkal sem biztos hogy rosszak. Kira világában is ha megölnék valakit, feldarabolnám, eltitkolnám a gyilkosságot és soha senki nem tudná meg, akkor semmi bajom nem lenne.

El tudnám képzelni az életem egy olyan világban, ahol egy Kira szolgáltat igazságot a fentiek szerint, de úgy, hogy van valami őt megfigyelő szervezet is, ami figyel arra hogy ne éljen vissza a hatalmával és tényleg csak azzal végezzen, akik a legfelül leírtak alapján megérdemlik.

2015. okt. 29. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Huhh...Hát én nem ítélem el se a bűnözést, se a gyilkosságot.Azonban ennek ellenére is tudtam azonosulni vele, az eszméivel.Miért nem tudott boldog lenni a családjában?....Light-nak volt egy saját elképzelése ítélkezése. "Romlott ez a világ." Valószínű akárhogy alakult volna a történet, akkor is felépett volna a bűn ellen.Tanulmányai alapján akár nyomozó, és rendőr is lehetett volna.Ki tudja? Talán ha nem történnek meg bizonyos dolgok, akár L oldalán léphetett volna a bűn ellen.És akkor, még a családjával is boldog lehetett volna.Azonban...Az anime valósága szerint, rátalált a Death Note-ra.Így is, úgy is romlottnak, s bűnözéssel telinek találta a világot.Meg akarta tisztítani azt.Akár rendőrként/nyomozóként is...Akár Kiraként is.Csak egy ezköz kellett neki, amelyet meg is kapott a Death Note-ban.Abban a pillanatban, amint beleírta a neveket, már elveszett.Mind a családja, mind a barátai, minden, minden.Ember nem lehet Isten.Még akkor is, ha egy Death Note-hoz mérhető hatalom van a kezében.Akkor is csak ember, bár Kiraként úgy tűnt, hogy Light kezdi fokozatosan elveszteni emberségét.A Death Note nem épp egy felhőtlen fiatal életét mutatja be...Nem tudom, volt egy olyan érzésem hogy Light boldog volt, Kiraként."Azok az emberek akik hasznáják a listát, rendszerint kedvtelenek lesznek, s semmiképp sem boldogak." "Boldog vagyok (...) talán egész életemben nem lehettem volna boldogabb" Mondjuk kíváncsi vagyok, komolyan gondolta ezt Light.
2016. jan. 3. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!