Az Avatar - Korra legendája c. sorozatban Korra az Avatar
uralhatna több elemet is?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ugye idomítja a vizet, földet, tüzet, levegőt, de képes lenne idomítani a fém mellett plusszba még a vért, lávát, homokot, indákat is? Képes lenne ő is a villámra?
Az volt örökletes a véridomításban, hogy Yakone tudta csinálni telihold nélkül is, és ezt örökölték a fiai. Ahogy előttem is mondták, akár simán meg is lehet tanulni a "sima" verzióját, ahogy Hama és Katara is tették. Meg még ha örökletes is lenne, nem ismerünk minden egyed vízidomárt.
2015. okt. 10. 17:07
16/20 anonim válasza:
Én csak a különleges képességekhez tennék hozzá annyit, hogy a tűznél még volt a robbantás (amihez 3. szemet rajzoltak a homlokra) a levegőnél meg a sima repülés segédeszközök nélkül, Laghima gurun és Zaheer-on kívül senki sem sajátította el. Víznél meg a szellemek szelídítése.
Én azt is olvastam, hogy Ming Huát véridomárnak (is) akarták, de elvetették ezt, mert az első évad után már túl sok lett volna.
2015. okt. 11. 16:21
17/20 anonim válasza:
Az Aang legendája végén volt egy utalás ami valahogy úgy hangzott hogy az elemek előtt az emberek a saját energiájuk formálták, ez értelmezhető úgy hogy az avatár tudja uralni ezt az ősi energiát. Tehát mindent ami idomítható, tud uralni. A villám a tűzidomítás egyik ága. A homok és fém szintén a földidomítás részei, és azért korra az első fémidomár mert ő fedezte fel. Egyenlőre nem láthattuk hogy minden mellékelem kitanulására időt szán az aktuális avatár, de valószínűleg mindent meg tudna tanulni, mivel számára nincsenek gátak az elemek terén.
2015. okt. 11. 18:43
18/20 anonim válasza:
Előző vagyok, elfelejtettem írni hogy a vért is azért lehet idomítani, mert van benne víz, és úgy alapjában folyadék állagú. Nem kell rá születni, és nem halt ki az ág. Katara is tudja idomítani, pusztán azért mert erős vízidomár.
2015. okt. 11. 18:45
19/20 anonim válasza:
Korra az első fémidomár avatár, mert ő az első olyan avatár, aki megtanulta.
Ez nem is csoda, hiszen Toph találta fel, így Korra előtt egyetlen avatár volt, aki találhatott ehhez magának mestert, Aang, de neki eleve a föld ment a legnehezebben, így gondolom, nem annak a magasabb szintjeire törekedett.
Engem még az érdkelne, hogy Zuko megtanult-e vajon később villámot idomítani? Hiszen nála nem a képességgel, hanem a lelki kiegyensúlyozotlansággal volt a gond. Azt később helyretette a békéje megtalálása, gondolom.
2015. okt. 11. 20:22
20/20 anonim válasza:
Korra tudna vért idomítani, de miután megalapították köztársaság várost Katarának hála betiltották a véridomítást, amiben nagy szerept játszhatott hogy Katara bátyja Sokka volt az egyik tanácsnok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!