One Piece VS Fairy Tail?
Az a baj ezzel a kérdéssel hogy megint átmegy egy fanháborúba majd.
Nem igazán csípem egyiket sem, darabig néztem mind a kettőt, a One Piece-t kb a 650.részig, a Fairy Tail-t a második évad kb 50. részéig.
A One Pieceben egyértelműen kiemelkedik mint anime is unblock a világával, illetve az összerakott karaktereivel, bonyolult rendszereivel stb. Abban mindenképp jobb bárminél hogy minden külön meg van írva, a legutolsó mellékszereplőnek is van egy története ami beleillik a főtörténetbe, vagy esetleges melléktörténetbe. Illetve ami szerintem zseniális az hogy egyes szigeteknek helyeknek külön történelme van. A világa a One Piecenek egyedülálló, remekül megírt világ, a többi meg a szokásos shounen szintet hozza. Mára egyébként még mindig a sablonos shounenek közül a legnézhetőbb cucc a One Piece maradt, egy időben még a Hunter x Hunter (2011)-et adtam, de ugyebár végetért. Mára a legnagyobb baj vele hogy alig alig vánszoroga történet, köszönhető az adaptálás lassúságának, ezért is hagytam abba. Dressrosa végén talán folytatom.
A Fairy Tail egy hangulat anime volt, egy időben remekül rakták össze a zenét, a grafikát, és az egész hangulat elvitte a hátán, feelgood érzés volt nézni. Annak ellenére hogy nem igazán kidolgozott, igen nem azok! Gondolom a fanok elfognak küldeni a búsba, hogy nem értek hozzá, meg hülye vagyok stb... ami mostanság divat. De ebben az animében igen kevés dolog műlik a karaktereken, lehet Arconként 80-100 új karakter ha a legtöbbje teljesen felszínes és egysíkú, mellé még csak nem is érdekes. Illetve nevetségesnek tartom hogy mindent arra épít mára az anime hogy a sexuálisan túlfűtött tizenéveseket kielégítse a fanservice mennyiségével. Főként ezért álltam le vele, több volt konkrétan a fanservice az animében mint bármi más. Lehet hogy a fiatalabbak erre élvezkednek, de nekem inkább nevetséges és erőltetett. A hangulat meg mára alig van meg benne, hála a stúdió "remek" ötleteinek. Azt meg megse említem hogy a mangába beleolvastam előre, és a történet pöppet bugyuta mára.
Hangsúlyoznám még egyszer egyiknek sem vagyok a fanja, mind a kettő egy olyan műfajba tartozik amit én nem szeretek, nekem gyenge. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!