A Naruto-t fogja valaha még TV adni? Vagy bármelyik más animét?
A Naruto hazai TV jogai gondolom már lejártak. Még amikor volt Animax, akkor is csak az utolsó részeket ismételték, mert azokhoz voltak jogaik.
A Viasat6 meg jelentette, hogy tervez több animét is mutatni, de látjuk, hogy évek óta csak a DBZ és a Yu-Gi-Oh GX megy -- mondjuk nagyon ritkán adtak egy-két régebbi anime filmet is, de ez akkor is piszok lassú tempó.
Nemrégiben a Sony, azaz az egykori Animax tulaja (vagy ahogy sokan szeretik hívni, az Animax tönkretevője) felvásárolta a Viasat csatornákat, ami kérdésessé teszi az animék helyzetét. Vannak, akik szerint ezt a keveset is beszüntetik, mert az Animax csődjéből azt vonták le, hogy az animékra a szar se kíváncsi. Mások szerint pedig majd a DBZ sikerét látván felbátorodnak és megpróbálják fellendíteni az anime vetítést. Én nem állok hozzá valami optimistán.
A Naruto-t 1-1 tv néha adja,de csak a simát, a shippuudent és egyebeket nem,mivel csak a simát is magyar cégektől "veszik",ami töredék áras,mint az eredeti jog,ráadásul az már szinkronos is.
A shippuuden tv-s jogait magyar adó nem vette meg,ezért szinkronizálva sincs,bár szerintem megérné befektetni,mert éljük azt a kort amikor az anime,a videójáték 6-> 40 éves korig hódít nagy arányban.
Én írtam a Viasat6 nak, hogy 320 ezren nézték az animeplust és kértem, hogy legalább az Inuyasha-át adják le ez idő tájt nézték ennyien, de semmi válasz. Nem jó jel, de szerintem ennyi volt a tévés hazai anime ipar...
A Gx-et most a viasat playen 2016 ig elérhető tették a részeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!