Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek a Gravitáció jó...

Szerintetek a Gravitáció jó film? És miért?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon rossz, de érdekelne a ti véleményetek is.

2015. jún. 30. 14:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Egyszer nézhető, de ennyi. Ami miatt nagyon rossznak tűnik, az a csalódás. Hatalmas sci-fi nek volt kikiáltva nyert 7 Oscart, gondoltam kiváló film. De mikor néztem, csak csodálkoztam, hogy ez az a film tényleg? A benne lévő hihetetlen dolgokról ne is beszéljünk, pl. hogy a csaj tűzoltó készülék segítségével jut vissza a hajóba, stb.
2015. jún. 30. 14:37
 2/13 A kérdező kommentje:

Én is ezen a véleményem vagyok. Mondjuk nekem az Oscar már semmit nem jelent, mióta ilyen Bombák földjén kaliberű ócskaságoknak dobálják.

Mint sci-fi, szerintem is csúnyán megbukik ez a film. Ha úgy nézem, hogy az egész egy allegória a születésre és a kiszolgáltatottságra, úgy meg gyenge. Egy jobb rendező kellett volna, aki megfelelően nyomasztó hangulatot tudott volna kreálni, mert azért valljuk be, az jól passzol a világűrhöz.

Technikailag tényleg hihetetlenül toppon van a mozi, de engem egy filmben ez nem annyira szokott érdekelni.

Viszont érdekelnének még vélemények, olyanoké is, akiknek tetszett.

2015. jún. 30. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem elég, hogy túlértékelt, egyenes hulladék. Ma is bánom, hogy pénzt adtam érte, amit (azzal a másfél órával együtt) sosem fogok visszakapni.

Én elég nyitott vagyok a szar filmek felé, próbálok toleráns lenni, de itt agyondícsérték a filmet, mégis csak közepes elvárással ültem be a imax moziba (és mellesleg nagyon, nagyon ritkán jutok el oda, hogy elmenjek moziba és megnézzek egy filmet, nemhogy imaxben) és ha amerikában lennék, visszakértem volna a pénzemet, amiért KI LETTEM RABOLVA.

El kellett gondolkoznom rajta, hogy ugyanazt a filmet láttam-e, mint amiről annyi dicsőítő éneket zengett a fél világ, mert nem tudtam elhinni, hogy ezt a SZART bárki magas pontszámmal értékelje és élvezettel nézze.

Bár végülis az én hibám. Visszagondolva megvoltak a jelek, hogy ennek a filmnek csak a rekláma nagy, nem a minősége: jó, híres színész: pipa, nő: pipa, katasztrófa, szenvedés: pipa, a beharangozott látvány (ami mellesleg ÉDESKEVÉS egy filmhez, habár manapság jól fogy), stb.

Számomra nem az évtized scifije (scifi? mindjárt nevetek egy jóízűt), hanem az elmúlt évek hatalmas csalódása lett a film. Iszonyat mértékben feltoszott. Nagyon sajnálom, hogy odáig jutott a mozi, hogy ez ideál legyen.

2015. jún. 30. 15:12
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Senki nem állította, hogy ez sci-fi. Aki pedig moziba megy, az előtte olvasson utána, hogy a választt film miről szól és mások milyen véleménnyel vannak róla. Nem az első héten kell megnézni egy filmet a haverokkal, azért mert nincs mit csinálni, hanem meg kell várni, amíg megszületnek a reakciók és a kritikák, különben könnyen csalódás lehet a vége.

A film egyébként szerintem ahhoz képest nem rossz, hogy tudatosan egy meglehetősen szűk mozgásteret választ a történések helyszínéül. Élethű élményt kaphatsz arról, milyenek ott fent a viszonyok, és végre egy olyan filmet látsz, amelyben nem akarják a súlytalanság technikai megvalósítását mesterséges gravitációval, forgással, stb. kibekkelni. Persze ez is csak egy amerikai mese, de annak szerintem szórakoztató.

Én kifejezetten szeretem az olyan filmeket, amelyek filmes értelemben új irányokat akarnak tesztelni. Amelyek nem a megszokott környezetben játszódnak és olyasmit akarnak bemutatni, amely alapból csak úgy nem szolgál bőségesen elegendő lehetőségekkel a fordulatokhoz, hanem ahol szükség van kreativitásra, lásd pl. a 127 órát is.

2015. jún. 30. 15:15
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is tetszett a film. Egyáltalán nem minősíteném sci-finek, sokkal inkább egy érdekes pszichológiai játék arról, hogy az ember hogy reagál a vészhelyzetekre, illetve az elszigeteltség mit tesz az elmével.
2015. jún. 30. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Elmondom a véleményem.

Az a film akkor volt nagyon jó, amikor Imax-ben néztem. Akkor olyan hatást keltett, mintha én is az űrben lebegtem volna, tényleg egy félelmetes érzés volt. Ebből a szempontból zseniális.

Viszont mikor megvettem Blu Ray-en és itthon néztem Full HD-ban már nem tudta azt a benyomást tenni, mint Imax-ben, ahol tényleg átéreztem a lebegést. A film legnagyobb varázsa eltűnt.

Maga a történet nem rossz, de nem is olyan nagy szám szerintem, hard sci-fi egyébként, úgy is kell kezelni. Inkább a szorongásra, kilátástalanságra épít.

Viszont ez nem véletlen, mert ez a 3D-s élménnyel tökéletesen párosult, és összhangban működött.

Igazság szerint ez a film akkor nagyon jó, ha 3D-ben nézed, ezt csak abban szabad, viszont egy sima full HD-ben már képtelen visszaadni ezt.

Ezt nem tudom sajnos érthetőbben elmagyarázni, aki látta filmet 3D-ben, az pontosan érti, miről beszélek. Nem véletlen mondta Szirmai, hogy ez az a film, amiért feltalálták a 3D-t. Egyszerűen máshogy nem élvezhető, úgy viszont nagyot üt. Ezért is oszlanak meg a vélemények róla.

2015. jún. 30. 21:02
 7/13 A kérdező kommentje:

Ha egy film csak IMAX 3D-ben működik, máshogy nem, akkor az számomra nem film, hanem egy sima tech.demo.

A Keresztapa, az Aranypolgár, a Taxisofőr vagy a Ponyvaregény olyan filmek, melyek ugyanazt a hatást váltják ki akkor is, ha IMAX moziban nézed meg, ha otthon a tv-den vagy egy 640*480-as felbontású hordozható dvd-lejátszón. Számomra nem erről szól a mozizás. Ez már inkább a vidámparkba járás élményével kezd azonosulni.

2015. jún. 30. 21:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
inkább interstellar.
2015. jún. 30. 21:20
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem sem sci-fi, de én pl. nem venném meg Blue-Ray-en, főleg akkor nem ha már láttam moziban, és evidens, hogy a látványvilága az ütős, ami egy kis képernyőn nem dominál annyira, mint a széles vásznon.

Ez a film a feszültségkeltésről szól, egy amolyan kalandfilm az űrben. Semmivel nem rosszabb, mint a mai tipikus hulladék filmek (Transformers, Pókember, X-Men és egyéb baromságok), amelyek mind csúcsra vannak értékelve és a fiatal generáció kedvenceihez tartoznak, pedig szerintem nézhetetlenek. Persze a Gravitáció sem a legjobb ebben a műfajban, de nekem az az érzésem, hogy valami miatt divat lett fikázni.

Egyébként fel nem foghatom, hogy egy olyan kérdésnél, ahol egymás véleményét kérik ki az emberek, minek kell valakit lepontozni. Ízlések és pofonok különbözőek, de egyesek a pofonokat komolyan veszik és úgy tűnik, hogy szeretik viszonozni.

2015. júl. 1. 10:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: én sem értem, hogy ki pontozza le a kommentelőket, de eltörném a kezét. Sajnálom, ha valaki jó szándékkal idejön hozzászólni, aztán lepontozza valami troll.
2015. júl. 1. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!