Nektek ki a top 3 kedvencetek a trónok harca/ tűz és jég dala világában?
Lehetőleg indokoljátok is meg, hogy miért pont ők, és eseteleg egy hónap múlva összegezhetjük az addig érkezett válaszokat, és meglesz a top 3 abszolút közönségkedvenc karakter. Legalább lefoglaljuk magunkat egy kicsit, amíg várunk a kövi évadra és a kövi könyvre :D
Az enyémek ezek:
1. Tyrion: rendkívül eszes, és minden helyzetből kitudja vágni magát egy jó poénnal. És lannistereket meghazudtolóan jó szíve van.
2. Petyr Baelish: ő a legnagyobb játékos a hatalmasok játszmájában, talán csak Varys van vele egy szinten, de kisujj sokkal kiszámíthatatlanabb nála.
3. Margarey tyrell: azonkívül, hogy ő a legjobb nő a sorozatban, sokkal okosabb mint aminek akarja, hogy a többiek lássák, és cersei eszén is túljárt már egy párszor.
a könyvben arya,jaquen hghar,a kedves ember és havas jon.
a tv sorozatban sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól,hogy havas jon-t egy ellenszenves törpe színész játsza,ezért ott annyira nem szimpatikus,szerintem ritka rossz volt a casting nála.
Könyvbeli POV karakterek közül:
1) Barristan Selmy: azt mondanám,h kb. ő az utolsó becsületes lovag. Királyok mellett élte le az életét, azt csinálta, amit mondtak neki, így kifejezetten szerettem az ő fejezeteit amelyekben magától kellett cselekednie és rágódott rajta,h vajon helyes-e amit tesz. És persze nála is van 1-2 ellentmondás, ami emberibbé teszi. Plusz nem mindenki mondhatja el magáról,h férfiágon kiirtotta a Blackfyre házat; megölte egy hirhedt törvényenkívüli banda vezetőjét; egymaga belopózott egy ellenséges várba, megmentette a királyát és útközben mindenkit levágott; kb. 62 évesen egy teremben, ahol katonákkal van körülvéve lecsicskázza a Kingsguard tagjait meg Joffreyt, aztán amíg egy városnyi katona őt keresi, addig visszamegy a toronyba megírni a történetét a Kingsguard könyvében, majd lazán távozik a városból; megállít egy jól képzett bérgyilkost; vagy hogy magára uszít egy sárkányt.
2) Ned Stark: mert vmennyire azonosulni tudtam vele, olyan értelemben,h próbál a szabályoknak megfelelni meg azt cselekedni, ami szerinte helyes, akkor is ha nem jön ki jól belőle.
3) Jon Snow: mert az ő történetszála az egyik kedvencem.
----------------------------------------------------------
Nem POV karakterek közül:
1) Sandor Clegane: a Véreb. Elnyomásban élt a testvére meg apja által is. Nincs semmilye a kardján, lován meg fizikai erején kívül, így leszarja a dolgokat és megpróbál boldogulni az életben. Sokan megvetik, gúnyolódnak rajta, de sokkal több, mint aminek látszik, pl. ő is képes volt szerelembe esni Sansával, megmentette őt az erőszakolóktól, megakarta szöktetni, majd később Aryán is segített.
2) Tywin Lannister: egy kemény világban keményen lép fel. A családja érdekében cselekszik, példát akar mutatni kb. mindenkinek, de mégis megvan neki is a rossz oldala". Szerintem ő az egyik legemberibb karakter.
3) Stannis Baratheon: Tywinhoz hasonló. Már annyira szarkasztikus,h nem lehet tudni mikor gúnyolódik és mikor nem. Számomra sokkal viccesebb karakter, mint pl. Tyrion.
A főbb szereplők közül:
Jon: Nekem ő az abszolút kedvencem már onnantól kezdve, hogy megtalálják a kis farkasokat. Jó szíve van, ugyanakkor jó vezető is (ha hagyják..)De a könyvben jobban szeretem.
Tyrion: Ő az, aki mindig vicces, ironikus, de nagyon ravasz is.
Jaime: Szerintem ő az egyik, aki a legnagyobb karakterfejlődésen ment keresztül. Egyébként kb onnantól bírom, hogy elfogták Robbék, mert onnantól nem annyira egoista, mint korábban...
A mellékszereplők közül:
Lady Olenna: Remek beszólásai vannak, meg vagány a maga módján, és jó politikus.
Bánatos Edd: Neki is jó megszólalásai vannak, értékelem a szarkazmusát.
Gendry: Rendes, normális, és érdekel, hogy mi lesz vele.
Na, összeadtam az eddig érkezett eredményeket, hogy ki hogy áll jelenleg.
A pontozást úgy csinálom, hogy akit első helyre tettetek az 3 pontot kap, a második 2-őt, a harmadik 1-et.
Ez az eddig beérkezett válaszok alapján lévő karakterek sorrendje:
Tyrion: 10 pont
Havas Jon:8 pont
Lady Olenna: 8 pont
Margarey: 3 pont
Dany: 3 pont
Doran: 3 pont
Sansa: 3 pont
Jamie: 3 pont
Jaqen. 3 pont
Arya: 3 pont
Barristan selmy: 3 pont
Oberyn: 3 pont
Petyr: 2 pont
Davos: 2 pont
Ned: 2 pont
Jorah: 2 pont
Theon: 1 pont
Euron Grejyoy: 1 pont,
Gendry és Bánatos Edd szintén 1-1 pont.
Ezek még nem a végleges eredmények, lehet még szavazni bőven.
Itt egy sokkal nagyobb méretű szavazás eredménye:
Jaime: Hatalmas karakterfejlődés, kezdetben ellenszenvesnek tűnik de ha az ember megismeri és képes az ő szemszögéből áttekinteni a helyzetet, teljesen érthető minden cselekedete, és bár meg van bélyegezve, igenis szorult belé némi becsület.
Oberyn: Már a könyvben nagyon megkedveltem, mióta elkezdett szerepelni, aztán a sorozatban a színész nagyszerű alakítása megkoronázta a karakterben rejlő lehetőségeket.
Jon: Nála is nagy változás figyelhető meg, a történet elején nem igazán kedveltem, mert csak rinyálni tudott hogy fattyú, hogy nem szeretik, nem találja a helyét, stb. De megedződött, felelősségteljes parancsnok lett belőle, aki nem félt drasztikus döntéseket hozni, csak sajnos ezzel nem mindenki értett egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!