Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nektek ki a top 3 kedvencetek...

Nektek ki a top 3 kedvencetek a trónok harca/ tűz és jég dala világában?

Figyelt kérdés

Lehetőleg indokoljátok is meg, hogy miért pont ők, és eseteleg egy hónap múlva összegezhetjük az addig érkezett válaszokat, és meglesz a top 3 abszolút közönségkedvenc karakter. Legalább lefoglaljuk magunkat egy kicsit, amíg várunk a kövi évadra és a kövi könyvre :D

Az enyémek ezek:

1. Tyrion: rendkívül eszes, és minden helyzetből kitudja vágni magát egy jó poénnal. És lannistereket meghazudtolóan jó szíve van.

2. Petyr Baelish: ő a legnagyobb játékos a hatalmasok játszmájában, talán csak Varys van vele egy szinten, de kisujj sokkal kiszámíthatatlanabb nála.

3. Margarey tyrell: azonkívül, hogy ő a legjobb nő a sorozatban, sokkal okosabb mint aminek akarja, hogy a többiek lássák, és cersei eszén is túljárt már egy párszor.

2015. jún. 28. 13:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

a könyvben arya,jaquen hghar,a kedves ember és havas jon.

a tv sorozatban sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól,hogy havas jon-t egy ellenszenves törpe színész játsza,ezért ott annyira nem szimpatikus,szerintem ritka rossz volt a casting nála.

2015. jún. 28. 17:33
 12/28 anonim ***** válasza:

Könyvbeli POV karakterek közül:

1) Barristan Selmy: azt mondanám,h kb. ő az utolsó becsületes lovag. Királyok mellett élte le az életét, azt csinálta, amit mondtak neki, így kifejezetten szerettem az ő fejezeteit amelyekben magától kellett cselekednie és rágódott rajta,h vajon helyes-e amit tesz. És persze nála is van 1-2 ellentmondás, ami emberibbé teszi. Plusz nem mindenki mondhatja el magáról,h férfiágon kiirtotta a Blackfyre házat; megölte egy hirhedt törvényenkívüli banda vezetőjét; egymaga belopózott egy ellenséges várba, megmentette a királyát és útközben mindenkit levágott; kb. 62 évesen egy teremben, ahol katonákkal van körülvéve lecsicskázza a Kingsguard tagjait meg Joffreyt, aztán amíg egy városnyi katona őt keresi, addig visszamegy a toronyba megírni a történetét a Kingsguard könyvében, majd lazán távozik a városból; megállít egy jól képzett bérgyilkost; vagy hogy magára uszít egy sárkányt.

2) Ned Stark: mert vmennyire azonosulni tudtam vele, olyan értelemben,h próbál a szabályoknak megfelelni meg azt cselekedni, ami szerinte helyes, akkor is ha nem jön ki jól belőle.

3) Jon Snow: mert az ő történetszála az egyik kedvencem.

----------------------------------------------------------

Nem POV karakterek közül:

1) Sandor Clegane: a Véreb. Elnyomásban élt a testvére meg apja által is. Nincs semmilye a kardján, lován meg fizikai erején kívül, így leszarja a dolgokat és megpróbál boldogulni az életben. Sokan megvetik, gúnyolódnak rajta, de sokkal több, mint aminek látszik, pl. ő is képes volt szerelembe esni Sansával, megmentette őt az erőszakolóktól, megakarta szöktetni, majd később Aryán is segített.

2) Tywin Lannister: egy kemény világban keményen lép fel. A családja érdekében cselekszik, példát akar mutatni kb. mindenkinek, de mégis megvan neki is a rossz oldala". Szerintem ő az egyik legemberibb karakter.

3) Stannis Baratheon: Tywinhoz hasonló. Már annyira szarkasztikus,h nem lehet tudni mikor gúnyolódik és mikor nem. Számomra sokkal viccesebb karakter, mint pl. Tyrion.

2015. jún. 29. 09:46
 13/28 anonim ***** válasza:

A főbb szereplők közül:

Jon: Nekem ő az abszolút kedvencem már onnantól kezdve, hogy megtalálják a kis farkasokat. Jó szíve van, ugyanakkor jó vezető is (ha hagyják..)De a könyvben jobban szeretem.

Tyrion: Ő az, aki mindig vicces, ironikus, de nagyon ravasz is.

Jaime: Szerintem ő az egyik, aki a legnagyobb karakterfejlődésen ment keresztül. Egyébként kb onnantól bírom, hogy elfogták Robbék, mert onnantól nem annyira egoista, mint korábban...

A mellékszereplők közül:

Lady Olenna: Remek beszólásai vannak, meg vagány a maga módján, és jó politikus.

Bánatos Edd: Neki is jó megszólalásai vannak, értékelem a szarkazmusát.

Gendry: Rendes, normális, és érdekel, hogy mi lesz vele.

2015. jún. 29. 10:30
 14/28 anonim ***** válasza:
1, Oberyn Martell : Számomra örökre Õ marad a favorit. Amikor megérkezett akkor azért szerettem mert könnyedén , játszadozva fel tudta bosszantani Tyriont . Azután , hogy jobban megismertem úgy láttam az egyik legjobb karakter . Na jó vannak tõle jobb emberek de mégis annyi év után is akarta az igazságot ami járt neki . Még zenghetnék róla ódákat de még van két karakter :D 2, Ser Jorah Mormmont: Az a karakter számomra aki mindent eldobna a királynõjéért . Egy tökéletes ember a királyitestõrségbe. Amikor kiderült SPOILER, hogy Varysnak kémkedett SPOILER VÉGE egy idejig kiábrándultam belöle de aztán újra megszerettem . Talán nem a legjobb harcos de megérdemelné a fehérpalástot 3, Doran Martell : Egy okos , ravasz ember akinek az egész Hét királyságot uralnia kéne nem csak Dorne-t . Annyira tetszett mikor az egyik fejezet végét így fejezte be ''Tüz és vér,, .Persze vannak még más szereplök is akiket szeretek mint pl. Tyrion , Brienne , Daenerys , Ser Barristan Selmu . Az ékezetekért bocsi :)
2015. jún. 29. 19:44
 15/28 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok Havas Jont kifelejtettem
2015. jún. 29. 19:46
 16/28 A kérdező kommentje:

Na, összeadtam az eddig érkezett eredményeket, hogy ki hogy áll jelenleg.

A pontozást úgy csinálom, hogy akit első helyre tettetek az 3 pontot kap, a második 2-őt, a harmadik 1-et.

Ez az eddig beérkezett válaszok alapján lévő karakterek sorrendje:

Tyrion: 10 pont

Havas Jon:8 pont

Lady Olenna: 8 pont

Margarey: 3 pont

Dany: 3 pont

Doran: 3 pont

Sansa: 3 pont

Jamie: 3 pont

Jaqen. 3 pont

Arya: 3 pont

Barristan selmy: 3 pont

Oberyn: 3 pont

Petyr: 2 pont

Davos: 2 pont

Ned: 2 pont

Jorah: 2 pont

Theon: 1 pont

Euron Grejyoy: 1 pont,

Gendry és Bánatos Edd szintén 1-1 pont.

Ezek még nem a végleges eredmények, lehet még szavazni bőven.

2015. jún. 30. 12:10
 17/28 anonim ***** válasza:

Itt egy sokkal nagyobb méretű szavazás eredménye:

[link]

2015. jún. 30. 13:11
 18/28 anonim ***** válasza:
Szívesen elolvasnám a válaszaitokat, csak sajnos tele van spoilerrel, olyan részeken is ahol nem is írtátok ki hogy spoiler (ezért most egy picit mérges is vagyok). Én még nem néztem végig, de majd ha már befejeztem az 5.évadot visszajövök.
2015. júl. 1. 15:49
 19/28 anonim ***** válasza:

Jaime: Hatalmas karakterfejlődés, kezdetben ellenszenvesnek tűnik de ha az ember megismeri és képes az ő szemszögéből áttekinteni a helyzetet, teljesen érthető minden cselekedete, és bár meg van bélyegezve, igenis szorult belé némi becsület.

Oberyn: Már a könyvben nagyon megkedveltem, mióta elkezdett szerepelni, aztán a sorozatban a színész nagyszerű alakítása megkoronázta a karakterben rejlő lehetőségeket.

Jon: Nála is nagy változás figyelhető meg, a történet elején nem igazán kedveltem, mert csak rinyálni tudott hogy fattyú, hogy nem szeretik, nem találja a helyét, stb. De megedződött, felelősségteljes parancsnok lett belőle, aki nem félt drasztikus döntéseket hozni, csak sajnos ezzel nem mindenki értett egyet.

2015. júl. 2. 13:19
 20/28 anonim ***** válasza:
igen,Jaime-nél tényleg ott a karakterfejlődés meg minden,de akármit is csinál,akárhogy megváltozik akárhogy meg van magyarázva a királyölő mivolta,akkor is kilökte a kisfiút az ablakból mosolyogva és erre nincsen mentség.
2015. júl. 2. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!