Ti szeretitek a Tom és Jerryt? Ha igen, melyik rész a kedvencetek?
Vagy aki jobban ért hozzá: melyik korszak tetszik a legjobban?
Akinek nem tettszik, annak miért nem?
Tény, hogy elég sok bőrt lenyúztak már ezekről a rajzfilmfigurákról: folytatások, egész estés rajzfilmek...
Nekem a klasszikus sorozat marad a favorit, tehát a 40-es-50-es évekbeli, ill. a 60-as évekből / utóbbiakat már Chuck Jones készítette, Hanna-Barberáék nem /. A mai napig tudok nagyokat nevetni ezeken, annak ellenére, hogy már százszor láttam, gyerekként és immár felnőttként is.
Az utána következők már kevésbé jók: a 70-es évekbeli Tom és Jerry show, amikor a macska és az egér haverok / itt Jerry nyakkendőt hord / valami szörnyű, de állítólag az meg is bukott. A Tom és Jerry kölykök / 1990 / sem volt akkora durranás, bár, aranyos, aztán a 2000-es években a Tom és Jerry mesék sem. Viszont az új Tom és Jerry show, amit pár éve készítettek, egész jópofa. Jók a rajzok és a sztorik is, bár, ahogy Mesefan írja, a stílus természetesen nem olyan, mint az eredeti, kézzel rajzolt. De valahogy még mindig ennek a reebotnak sikerült valamennyire megfogni a régi sorozat hangulatát, és örülök, hogy megúszta azt, amit több más rajzfilmfigura nem: hogy 3D-s marhaságot csináljanak belőle.
Nekem csakis a régiek tetszenek, komolyan, hihetetlen, kb ezerszer láttam, de egyszerűen nem lehet megunni.
Az új részeket is láttam, fél szemmel, mert a kisfiam nézi, amik a Boomerang csatornán mennek, de nekem nem tetszenek már ezek. Volt amikor adták a régi részeket, de azok is tetszettek neki egyébként.
Sok kedvenc részem van:
amikor az operában énekel a Tom, a zongorakoncertes, a tengerpartos, amikor megisznak valami varázsitalt és erősek lesznek, amikor Olaszországba utaznak, amikor a apa kutya és fia elmennek piknikezni, a láthatatlan kiskacsás,meg még sok van, ezek jutnak eszembe :)
Amiket Chuck Jones rendezett, azok nagyon teszenek.
Annyira jó mese.
A kedvencem, amikor Tomot csecsemõkènt kezelik a baràtai ès amikor jön Jerry rokona, aki gitàrozik.
Szinte az összes rèszt làttam màr, nekem is a règiek kedvenceim.
Szeretem a mellèkszereplõket is: a szürke kisegeret, a hàziasszonyt, akinek sosem mutatjàk az arcàt, a kiscsibèt, a fekete macsmàt (Tom haverja) meg a Bulldogot a kölykèvel.
Most hirtelen eszembe is jutott az a rèsz, amikor piknikeznem ès jönnek a hangyàk ès elvisznem mindent. Cseng a fülemben a hang, ahogy menetelnek fel a hangyàk.
*macska
*piknikeznek
*elvisznek
(k helyett m-er ír folyton)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!