Mi az, ami a leginkább zavar a filmekben?
Engem a történetek kidolgozatlansága, lyukak a történetben.
Írjatok konkrét példákat is!
Naplóbejegyzések narrálása, béna szinkron, értelmetlen jelenetek (fanservice), túl hangos háttérzene, halk szinkron, hangos háttérzajok, erőltetett poénok, erőltetett szerelmi szálak
Ezektől a falra mászok.
Engem az zavar amikor kidolgozatlan karakterek vannak, szélsőségek: az egyik a jó a másik meg gonosz, és még véletlenül sincs más tulajdonságuk. Ez szinte minden akciófilmben így van. De ennél még gázabbak a romantikus filmek karakterei, amikor van egy csaj, aki mondjuk éppen férjhez készül menni, és valahogy érdekes módon mindig a vőlegényéről derül ki hogy "rossz" és nem ő az igazi, hanem a másik. Olyan film szerintem még nem is készült a témában, hogy igazi dilemma legyen számára a választás, mert mindkettőnek van jó és rossz tulajdonságai is. Nem. Hanem a film elejétől persze a másiknak kell drukkolni. És mondanom se kell hogy mindig ugyanaz a vége.
Aztán még az is zavarni szokott, amikor annyira túljátszák a szerepeket, hogy nem természetes. Ez kb. minden amerikai vígjátékban megtalálható, ahol a csajok fülsiketítő hangon visítoznak, mert ők a kis buta plázacicák. A valóságban max vihognak, ez a visítás erős túlzás.
Meg az ezredszer elsütött poénosnak szánt erőltetett jelenetek is gázak pl. amikor a főszereplő megy a tortával és már előre lefáradok tőle, mert tudom megint az jön hogy elesik vele és valakire ráborítja. Szánalmas.
Akkor vannak még a művészfilmek: na az meg a másik fele. Lehet hogy reálisabb a történet meg hitelesebbek a karakterek, de ott is mindig vannak olyan részek, ami "kötelező" jelleggel mindegyikben ott van. Pl. az összes francia drámában cigiznek az ágyban.
Engem általában az eltúlzott karakterek tudnak zavarni. Mikor annyira kiemelik, mintegy felhalmozzák az adott karakter sztereotip jellemzőit, hogy gyakorlatilag önmaguk karikatúráivá válnak.
Illetve a nagyon sajnáltatott, erősen állszerény karakterek irritálnak még. És persze a propaganda karakterek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!