Filmek az őrületről?
olyasmi érdekel ahol megismerhetjük egy őrült gondolkodását.
skizofrénia, pszichózis, hallucinációk, delírium.
tulajdonképpen az lenne a legjobb ha nem csak kívülről mutatná meg a film a szereplő kálváriáját hanem meg próbálná átadni ugyanazt az élményt a nézőnek is, pl azzal ,hogy a néző sem tudhatja mi képzelt és mi valóságos a jelenetek közül amit lát.
lehetnek benne elvont, szürreális, beteg szimbólumok is.
ti láttatok már hasonlót, volt már ilyen filmes élményetek?
nekem a Meztelen ebéd volt és a Félelem és reszketés Las Vegasban volt ilyesmi.
A legnagyobb klasszikus ez ügyben a Psycho.
Továbbá:
Ragyogás
Paranoia 1.0
A por (Spun) Ez inkább drogos
Az alábbiakat nem láttam még, de én is ugyanaz miatt töltöttem le, mint ami miatt te a kérdést feltettted:
Lost Highway
Mulholland Drive
Blue Steel
Memento
Van még egy Ópium - Egy elmebeteg nő naplójából c. film, ami Csáth Géza művét dolgozza fel. Egyébként nagyon érdemes Csáth novellákat is olvasnod, ha érdekel a téma.
Nem láttam, hogy valaki írta volna, de nekem egyből az Egy csodálatos elme című film jutott eszembe.
Ha még nem láttad feltétlenül nézd meg, nagyon jó.
Teljesen megfelel a te leírásodnak.
Érdekesség: A végén aki átadja a díjat az az ember/tudós (John Nash) akiről az egész film szól, tehát igaz történet.(pár hete halt meg autóbalesetben :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!