Szerintetek hány folytatást lehet csinálni egy filmből anélkül, hogy röhejes legyen? Gondolok itt a Halálos Iramban-szériára, aminek már tervezik a 8. (! ) részét.
Ha van valamire fogyasztói igény és a készítők is bevállalják, akkor elviekben nincs korlát, hogy miből hány részt forgathatnak. Hisz végső soron biznisz az egész, így amíg elegendő pénzt hoz a sorozat, addig megvan rá az esély, hogy újabb és újabb részeket rendelnek be.
Maximum rebootolják a sorozatot, ha az eredeti készítők már nem állnak rendelkezésre vagy ha a stúdió egy új, frissebb nézőréteget akar elérni. Igaz, akkor az már nem biztos, hogy folytatásról lenne szó, hanem inkább újrakezdésről.
A Halálos iramban sorozat egyébként érdekes eset. A korai részek vegyes vagy egyenesen rossz kritikákat kaptak, de az újabbakat a kritikusok egyre jobban szeretik. Tehát attól függően, hogy kit kérdezel, lehet, hogy a sorozatnak pont jót tett, hogy így kinyújtották.
"A Halálos Iramnak vagy minek már az első része is röhejes volt."
Én nem a tartalmáról beszélek, hanem a folytatások számáról. Szerintem bármilyen filmnél röhejesen hangzik, hogy ... 9. Hogy lehet valamiből ennyi részt csinálni? Az már nem film, hanem sorozat. A Star Wars kivétel, mert ott hármasával vannak összefüggő egészek.
Önmagában a cím melletti szám nem tesz röhejessé egy filmsorozatot. A tartalom és a cselekmény leharcoltsága, elbutulása, minőség helyett mennyiségre utazása válik szánalmassá sok esetben, bár ez a folyamat logikus, ám de nem törvényszerű.
A Fast and Furious 7-et én abszolút nem tartom rossz filmnek, vagy például ott van az X-Men ami csakugyan 7 résszel büszkélkedhet immáron (bár tény, hogy az nem egyszerűen egymást követő részek) és meglehetősen jónak tartom valamennyit.
A Transformers 2014. júniusában bővült egy 4. résszel, ami szerintem kifejezetten nagyon jó lett.
A Karib-tenger kalózai és Pókember trilógiáknak én rendre a 3. részét tartom a legjobbnak. De a The Dark Knight trilógiának is a középső része toronymagasan vitte a nézettséget és nem véletlenül ez esetben.
Tehát a folytatólagosság önmagában nem hülyeség, a kérdés csak az, hogy azért áll neki a rendező és a stúdió, hogy még egy bőrt lehúzzon a már amúgy is kifacsart témáról, vagy azért, hogy újat adjon hozzá és még kerekebbé tegyen egy történetet.
Utolsó, érdekes ízlésű ember vagy :D A legtöbb ember nem értene veled egyet abban, hogy az általad felsorolt filmek utolsó részei jók. De ízlések és pofonok.
Szerintem amúgy igenis röhejessé teheti önmagában a szám a film címe előtt a filmet. Hogy hangzana már, hogy Halálos Iramban 9?
"Hogy hangzana már, hogy Halálos Iramban 9?"
Ez esetben abba is hagyhatják a számozást, és adnak a filmnek valami más címet, mint ahogy a Halálosabb iramban esetén is tették.
A Péntek 13 filmek számozását is felfüggesztették, amikor már a 9. részt taposta a sorozat. Vagy a Star Trek filmekét a 7. rész után, amikor már nem az eredeti sorozat, hanem Az új nemzedék alapján készültek a filmek.
Bár vannak olyan filmszériák, amiket szerintem nem lenne szabad NEM számozni, pl. a Star Wars, mert ott már annyira hozzátartoznak a címekhez a számok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!