Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A VHS korszakra jellemző...

A VHS korszakra jellemző hangalámondásos filmek magyar hangját hol vették rá a videoszalagra?

Figyelt kérdés
Inkább a folyamat érdekelne, hogyan is készült a teljes folyamat? Ki volt a megrendelő? Milyen stúdiókban rögzítették? Ki fizetett érte?

2015. márc. 20. 09:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
bezony. mivel az egész teljesen illegális eljárás volt, azt ugye tudod?
2015. márc. 23. 19:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy ez valakinek biznisz volt. Egy videotéka hálózat, vagy kereskedelmi cég... valaki állt a háttérbe.

Attól, hogy ez "nem állt összhangban a nyugati világ jogvédelmi normáival" még lazán csinálhattak itt belőle pénzt. Később a VICO nevű cégről is terjedtek olyan állítások, hogy sok filmet úgy dobott be a magyar piacra, hogy az USA-ban elfelejtette rendezni a jogdíjat.

Tudok olyat, hogy valaki a sima zeneszámok (kazettára) másolgatásával keresett pénzt, pont a filmek maradtak volna ki "az üzleti életből"?

Csak egy jó fordító-tolmács kellett, meg a technikához értő szakember -pl. a műegyetem környékén akadt dögivel.

2015. márc. 23. 19:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy illegális volt. Csak a folyamatra voltam kíváncsi, és nem a NAV-nak dolgozom:D Már ezzel is megvádoltak:D Anno rengeteg ilyen filmet láttam és valahogy most lettem erre kíváncsi. Ma, amikor minden legális, más dolog.
2015. márc. 23. 19:54
 14/17 anonim ***** válasza:
hát igen, a VICO egy érdekes sztori. érdemes ráguglizni és elolvasni.
2015. márc. 23. 20:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát jah, nem kell ezt túlgondolni.

Rengeteg botrány volt régen a jogdíjakból, mert úgy másolták a műsoros kazettákat, mintha ez valami tök alap dolog lett volna, nem igazán alakult ez még ki akkor.

A már említett Vico ügy tipikus példa, szerintem a jogon tanítják:D

Tudnék mesélni:D

A másik meg hogy mai napig megy, különféle piacokon simán meg tudod venni a GTA6ot vagy Zámbó Jimmy legújabb 2015ös lemezét.

2015. márc. 24. 00:07
 16/17 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 23. 09:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkoriban annak is örültünk ha egy ilyen akciofilmet láthatunk. Ugyanis import luxuscikknek számított ez az elvtársaknak mint ma egy kubai szivar. Röhej. Ezért, bármit elkövettek a magánemberek feketén hogy akár rámondásos hanggal ahogy mi mondtuk srácként láthassunk ilyet filmeket suli után a haveroknál. A járható út drága, megfizethetetlen és iszonyat lassú bülokratikus volt. Mire megjelent hivatalosan, mi már a Terminátor második részét néztük friss rámondással. De megjegyzem sokkal jobb és izgalmasabb filmeket csináltak mint ma.
2016. márc. 16. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!