Ti mit szólnátok ahhoz, ha egy régi kedvenc filmeteket újraforgatnák? Mindegy ugyanaz, a cselekmény, a helyszínek, a párbeszéd (néhol az akkori menő szöveg kicserélve maira), csak a szereplők, a ruhák és a kellékek a mai stílust képviselnék?
"olyan nézhetetlenül régi"
LOL, te sem lehetsz nagy filmrajongó :D
Én ugyan el nem tudom képzelni a Casablancát, az Ének az esőbent, a spaghetti westerneket, Truffaut filmjeit modern átírásban.
Próbálkoztak már ilyesmivel, a leghírhedtebb példa a '98-as Psycho, ami gyakorlatilag az eredeti feketefehér film szinte pontos másolata. Hatalmasat bukott, az emberek rühellték, ezért sem próbálkoznak nagyon az ilyenféle remake-ekkel.
Nehezemre esik olyan filmre gondolnom, amit érdemes lenne így "feljavítani". Ha egy filmet újraforgatnak, akkor elvárom, hogy belevigyenek valami újítást, valami egyedit, és ne ugyanazt kapjam vissza csak más köntösben. Másfelől meg ha nagyon imádom az eredetit, akkor hiába változtatnának bármin, úgyis az eredeti lenne az etalon, tehát a feldolgozás alapból alulmaradna.
Plusz, nem tudom, mi az, hogy nézhetetlenül régi, én a korai filmeket is lelkesen meg tudom nézni, hogyha érdekelnek.
Nem szeretem a remakeket. Ahogy az előttem szóló is írta, egy esetben lehet jogos, ha hozzá tudnak tenni valamit.
Ennek megfelelően egy film mai változatára lennék kíváncsi és ez a Nagy karnevál, egy zseniális film, de egy másik befejezéssel 10/10-es lehetett volna.
Vannak olyan filmek, amik az adott színészekkel kultikussá váltak, és hiába telt el 40-50, vagy annál is több év a készítésük óta, nincs értelme újraforgatni őket. Engem pl. bosszant, amikor sikeres külföldi filmeket leforgatnak az amerikaiak egy-két évvel az eredeti után. Felesleges. Ha egy kevéssé ismert film sztoriját dolgozzák fel újra, pl. mert a régi még nagyon kezdetleges technikával készült, vagy mert (ahogy írták előttem) valami új mondanivalójuk van a sztorival kapcsolatban, akkor van értelme a remake-nek. De ugye nem lehet mindenki John Carpenter (A dolog) vagy David Cronnenberg (A légy). :)
Előbbit egyébként prímán megoldották: akartak forgatni egy "A dolog" filmet, és megcsinálták az előzményt. A példa csak azért állja meg itt a helyét, mert sokan kezelik a 2011-es filmet remake-ként (bár valóban nem az).
Én is csak olyan filmnél látnám értelmét az újraforgatásnak, amelyik nem volt túl sikeres, bár a sztori nem rossz, csak valahogy többet is kihozhattak volna belőle. Vagy ha egy kosztümös filmből készítenek modern változatot pl. Valmont (1989) / Kegyetlen játékok (1999). Mindkettő nagy kedvencem.
De mondjuk egy "Volt egyszer egy vadnyugat"-ot el nem tudnék képzelni remake-ben.
A Volt egyszer egy vadnyugatot nagy hiba lenne remakelni, az úgy tökéletes ahogy van.
A Valmontnak és a Kegyetlen játékoknak viszont van egy harmadik verziója, ami szvsz a legjobb: Veszedelmes viszonyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!