Mit gondoltok a top 20-as listámról? (Azt mondják, hogy sznob vagyok)
-Az élet csodaszép
-Édentől keletre
-A vadászat
-Donnie Darko
-Kávé és cigaretta
-Casablanca
-A faun labirintusa
-Gonosz halott 2
-2001: Űrodüsszeia
-Dr. Strangelove, avagy hogyan szoktam le az aggódásról és szerettem meg a bombát
-Egerek és emberek
-Száll a kakukk fészkére
-Persona
-Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
-Taxisofőr
-Szentjánosbogarak sírja
-Mechanikus narancs
-Ponyvaregény
-Rekviem egy álomért
-Chihiro szellemországban
19F
Csak azokrül írok, amiket láttam. Amiker nem láttam, azok nem is érdekelnek.
Donnie Darko - évekkel ezelőtt jó párszor megnéztem, hasonló korban voltam, mint te most (bár némoleg idősebb). Akkor nagyon szerettem, ma már nem vágyom utána.
A faun - egyszer elég volt, elég megható és szép film.
2001: Űrodüsszeia - na ez nagy királyság, könyvben is.
Dr. Strangelove - egy igazán humoros film, szuper.
Taxisofőr - nem rossz, de egyszer elég volt.
Mechanikus narancs - a könyv és a film is odáig jó, hogy Alex börtönbe kerül.
Ponyvaregény - szerettem, de ma már inkább a Becstelen Brigantykat választanám.
Rekviem - megintcsak szerettem amikor a te korodban voltam (bár valamivel idősebben), de már biztos nem nézném meg
Chihiro - nem vagyok anime néző, de egy párat azért szeretek. Ezt nagyon szeretem.
a többsége alapfilm nem sznobizmus.
legfeljebb az életkorod miatt lehet fura a korosztályodnak,mert nekik a többsége már "régi" film.
Az élet csodaszép: Eszméletlenül giccses, de azért egy kedvelhető film.
Édentől keletre: Fantasztikus dráma, James Dean legjobbja.
A vadászat: Az utóbbi néhány év legjobb filmje.
Donnie Darko: Tinidráma? Nem tudom, régen nagyon szerettem, ma már kevésbé.
Kávé és cigaretta: Eszméletlenül szórakoztató, egyszerű, ugyanakkor művészi film. Nagyon szeretem.
Casablana: Kiváló film, örök klasszikus.
A Faun labirintusa: Nagyon erős háború ellenes urbánfantasy? Több értelmezéssel. Az egyik legjobb Spanyol film.
Gonosz halott 2: Nem vicces, nem jó, nem szórakoztató. A rossz trash.
2001: Ürodüsszeia: Zseniális!
Dr. Strangelove: Kubrick második legjobb filmje. A legjobb szatíra amit valaha láttam.
Egerek és emberek: Megint csak egy súlyos dráma. Malkovic élete alakítása, pedig bőven volt rengeteg jó szerepe.
Száll a kakukk fészkére: Forman legjobb filme. Vagy a valaha készült legjobb film?
Persona: Ne ezt valóban sznobizmusnak érzem, rengeteg kiváló Bergan film készült, ez szerintem nem tartozik közéjük, viszont az általam sznobnak tartok emberek imádják.
Birdman: A tavalyi ég legjobb filmje és nem, nem az Oscar miatt...
Taxisofőr: Scorsesse legjobbja.
Szentjános bogarak sírja: Ezt az egyet még nem láttam, de tervben van.
Mechanikus narancs: A valaha készült legjobb film.
Ponyvaregény: Fiatalon imádtam, ma már kevés. Ez ugyanígy igaz Tarantinora is.
Rekviem: Egyoldalú, hatásvadász, viszont ennek ellenére egy fontos és jó film.
Chihiro: Nem szeretem az animéket, ez meg kifejezetten nem tetszett. Mint egy elb*szott Lynch film.
Összességében nem hiszem, hogy sznob lennél, legalábbis a filmek nem az általam sznob filmként kezelt filmek. Ezek szinte mind fantasztikusak és legalább a felük az én 100-as listámban is benne vannak.
Viszont a sznobizmus ugye tőled függ, attól függ, hogy sznob vagy-e, hogy miért szereted ezeket a filmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!