Lenézni nem nézünk le embert- ez alapvető. Senkit. Soha.
Az ember ideje véges. Nem tud mindenre időt szakítani. Ezért kénytelen válogatni, tájékozódni, esetleg előző tapasztalatai alapján dönteni: amit szemét zenének, színháznak, kiállításnak érez, arra nem megy el, amiről rövid úton meggyőződik, hogy haszontalan, értéktelen azt nem olvassa el/végig, nem pazarlja a híg tv-re a kevés időt
– erre is szokták mondani előítéletes, esetleg sznob - ez ilyen esetben nem baj.
Az időm vissza nem térő kincs: inkább mondjanak bármit, vigyázok rá, ne pazaroljam értéktelenre.
"amit szemét zenének, színháznak, kiállításnak érez, arra nem megy el, amiről rövid úton meggyőződik, hogy haszontalan, értéktelen azt nem olvassa el/végig, nem pazarlja a híg tv-re a kevés időt
– erre is szokták mondani előítéletes, esetleg sznob - ez ilyen esetben nem baj. "
nahh én pontosan ez a típus vagyok :)
a sznobsággal valamit kompenzál mindenki, aki sznob.
nem lehet látatlanban ítélkezni, amíg nem ismerjük az alap problémát, de a legtöbben talán a gyerekkori szegénység miatt.
"Ez az igazi sznobság, ha nem vagy ilyen, csak pl szereted megvenni a márkás cuccokat, vagy mert azt veszed mint a sztárok, mert most az a menő.. az még nem sznobság csak rajság...."
egyetértek, először is: utálom a divatot, taszít. épp ebben érzem magam talán kicsit sznobnak, hogy pl. figyelemre sem méltatom az oly népszerű valóságshowkat, egy részt sem láttam a jóban rosszbanból, nagyon ritkán járok diszkóba stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!