Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Sznob vagyok. Mit gondoltok a...

Sznob vagyok. Mit gondoltok a sznobságról?

Figyelt kérdés

2011. nov. 26. 00:01
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
hát én személy szerint undorodom attól aki lenéz másokat
2011. nov. 26. 00:10
 2/8 Stella90 ***** válasza:
50%
én is undorodom a sznoboktól...semmivel sem különbek tőlünk...csak szarrágóbbak...legyen akárki akármilyen sznob, mindenki büdöset szarik...
2011. nov. 26. 00:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Lenézni nem nézünk le embert- ez alapvető. Senkit. Soha.

Az ember ideje véges. Nem tud mindenre időt szakítani. Ezért kénytelen válogatni, tájékozódni, esetleg előző tapasztalatai alapján dönteni: amit szemét zenének, színháznak, kiállításnak érez, arra nem megy el, amiről rövid úton meggyőződik, hogy haszontalan, értéktelen azt nem olvassa el/végig, nem pazarlja a híg tv-re a kevés időt

– erre is szokták mondani előítéletes, esetleg sznob - ez ilyen esetben nem baj.

Az időm vissza nem térő kincs: inkább mondjanak bármit, vigyázok rá, ne pazaroljam értéktelenre.

2011. nov. 26. 00:31
 4/8 A kérdező kommentje:

"amit szemét zenének, színháznak, kiállításnak érez, arra nem megy el, amiről rövid úton meggyőződik, hogy haszontalan, értéktelen azt nem olvassa el/végig, nem pazarlja a híg tv-re a kevés időt

– erre is szokták mondani előítéletes, esetleg sznob - ez ilyen esetben nem baj. "

nahh én pontosan ez a típus vagyok :)

2011. nov. 26. 00:55
 5/8 anonim ***** válasza:

a sznobsággal valamit kompenzál mindenki, aki sznob.

nem lehet látatlanban ítélkezni, amíg nem ismerjük az alap problémát, de a legtöbben talán a gyerekkori szegénység miatt.

2011. nov. 26. 17:42
 6/8 A kérdező kommentje:
igazából ez érdekes, mert sohasem voltam gazdag, de most sem. inkábba törődés hiányzott régen, mármint a szüleimé
2011. nov. 26. 18:18
 7/8 anonim ***** válasza:
a sznobok legtöbbször a legnagyobb gazemberek, ( operabál stb.) amíg mások szenvednek nekik mindíg az átlagnál több kell.. egy ilyen ember akkor veszélyes ha gazdag. Ha nem gazdag akkor meg csak kispolgár, aki nagynak akar látszani azzal, hogy csak a leg értékesebb dolgokat veszi. A sznobság egy értelmetlen fölényeskedés, talpnyaló, sunyi, képmutató viselkedés.Ezt gondolom... Ez az igazi sznobság, ha nem vagy ilyen, csak pl szereted megvenni a márkás cuccokat, vagy mert azt veszed mint a sztárok, mert most az a menő.. az még nem sznobság csak rajság....
2011. nov. 27. 10:50
 8/8 A kérdező kommentje:

"Ez az igazi sznobság, ha nem vagy ilyen, csak pl szereted megvenni a márkás cuccokat, vagy mert azt veszed mint a sztárok, mert most az a menő.. az még nem sznobság csak rajság...."

egyetértek, először is: utálom a divatot, taszít. épp ebben érzem magam talán kicsit sznobnak, hogy pl. figyelemre sem méltatom az oly népszerű valóságshowkat, egy részt sem láttam a jóban rosszbanból, nagyon ritkán járok diszkóba stb

2011. nov. 27. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!