A gyűrűk ura könyvtrilógiának mikor lesz könyvhű filmadaptációja?
A Peter Jackson rendezte film cselekménye olyan kiábrándító. Olyan elszomorító, amikor az ember várja a kedvenc jelenetét vagy szereplőjét a könyvből a filmvásznon, azonban azzal kell szembesüljön, hogy pont annak nem hagytak helyet vagy a történetet teljesen elferdítették. Például az Öregerdő, Bombadil Toma, Sírbuckák, Radagast, Széltető...
A film maga elragadtató és szemkápráztatóan gyönyörű, azonban a film cselekménye rosszul megvalósított.
Érdekelne, hogy lesz-e valamikor könyvhű filmadaptációja A gyűrűk ura könyvtrilógiának? Mondjuk nem lenne baj, ha egy-egy könyvfejezetről 2-3 film készülne.
Bizony nem valószínű, hogy a közeljövőben újra filmre vigyenek egy ilyen gigantikus filmeposzt. Hosszan lehetne sorolni az okokat.
Én sem vagyok elragadtatva a végeredménytől egyébként. Mondjuk pont Bombadil Toma egy olyan epizód volt a könyvben, ami szerintem valahogy kilógott a cselekményből.
A rajzfilmről már hallottam. :-) Majd egyszer lehet, hogy megnézem.
Mi az, hogy nem menő olvasni? :-D Mely vidéken élsz? :-D Nálunk kimondottan menő olvasni.
Fekete irónia volt ez az "olvasni nem menő".
Azért írtam, mert hiába van egy jobb feldolgozás, mint a film, le kell hurrogni. Sosem lesz olyan feldolgozás, ami mindenkinek megfelel. Ha azon sír valaki, hogy semmelyik feldolgozás nem jó, akkor marad a könyv, de neki film kell, és olvasni nem hajlandó, ezért írtam. Deeee mindegy.
Én bíza' megvagyok film nélkül is. De ha egyszer egy könyvet meg akarnak filmesíteni, akkor a film maradjon hű a könyv cselekményéhez.
Olvasni nem hajlandó? :-) Én hajlandó vagyok olvasni. És a környéken sokan mások is.
nézd meg a rendezői változatokat, abban sokkal több minden benne van, nem csekély percszámmal hosszabbak is...
Bombadilt nem tudom miért hiányolod, szerintem a könyvben sem volt semmi szerepe és értelme csak kitöltött rengeteg oldalt, de a történethez semmit nem adott hozzá, Radagast is csak egy rövid beszélgetés a könyvben az ő léte se létszükséges szerintem, de javaslom próbálj meg egy forgatókönyvet írni a könyvből, aztán majd utána mond, hogy "rosszul megvalósított"
Engem speciel a 3. filmben a szellemek csatája sokkal jobban zavart, mint az idegesítő Bombadil kihagyása.
Amúgy meg előbb még megfilmesítik a Szirmarilokat, aztán számíthatsz egy 20-30 évre amíg a jelenlegi képvilág elavul, és ha akkor lesz pénz a fantasyban, akkor számíthatunk esetleg remake-re... Bár személy szerint én szívesebben látnám a Sárkánydárda-krónikákat, vagy Salvatore könyveit filmvásznon, mint még egyszer végigszenvedni Frodóék sétafikálását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!